Автор Тема:  Здравейте,знам,че това е само началото и ще имам огромна нужда от вас.....  (Прочетена 31599 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Сега се върнах назад и видях ,че след 1-2 седмици излизат резултатите от биопсията,но въпроса  ми за плуването и за степента на увреждане остава! Ще разбера и кой генотип съм и ще пиша! Поздрави  и успешно лечение на всички !

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Здравей Ния! Дано резултатът от биопсията да е най-благоприятният, пожелавам ти го искрено. Независимо от него обаче, лечение трябва да бъде проведено, така стоят нещата с хепатит С. От теб зависи дали ще се подложиш или не. За плуването - според мен това е най-добрият спорт. Не го изоставяй, стига да не прегряваш в басейна.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Здравей и от мене!
Най-важното е да не изпадаш в "медецинска треска" - просто слушай лекарите и прави каквото ти кажат,хапвай полезна храна,плувай/докато имаш сили вследствие хапчетата/,същото се отнася и до секса :pardon:
И така ще ти премине по-поносимо лечението!
Аз от години плувам всяка сутрин в морето,но миналото лято,до 5-ия месец след старта всичко беше ОК,обаче се чувствах толкова отпаднал и просто спрях - отдаваме се повечко на седене!
Въобще не е плашещо,защото днес,3 месеца след финала силичките почти се възстановиха и се надпреварваме с делфините!!!
Вкараш ли си черни мисли в главата - ще стигнеш до антидепресанти и успокоителни :angry3:
Така че смело и спокойно!
Пожелавам ти успех!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте отново,пиша ви от болницата :smile: Днес доц. Алексиев ми направи биопсията- голям сладур! Разбрах и кой генотип съм-1. Сега ще чакам резултата и се надявам да е толкова добър ,колкото ехографията и ниското вирусно натоварване. Имам следното питане-това ли е най-лошия вариант,генотип1и каква е прогнозата за лечение? Знам,че е много индивидуално, но.....

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
За генотип 1 лечението е 1 година, а за генотип 3 е 6 месеца.

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря, ще трябва да изчакам и резултата от биопсията , тогава ще се уточни  дали ще имам и какво ще е лечението,тоест кога ще е! Прочетох   някой неща от форума,май е най-трудно  поддаващия се на лечение генотип! Така или иначе не смятам да си скубя косите,нямам голям избор и ще  трябва се въоръжа с търпение!Дали ще разбера под типа-а или б ,това също е от важно значение нали ?Хубав ден  и  успех на всички които са на лечение!!!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
 :smile: здравей Ния,аз също съм генотип 1 и преди 2 дни започнах лечение, при нас лечението е 1 година ,но такъв ни бил късмета  :pardon: на мен на 22 януари ми правиха биопсия,след това май месец ме одобриха от ЗК за лечение,събирах лекарства 3 месеца и най накрая се лекувам, пожелавам ти нисък вирусен товар  :smile: докато чакаш лечение можеш да прочетеш темата на Ели за олио от черен сусам и да започнеш да го пиеш ако решиш  :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря за отговора Ралкатааааа :smile: ,не разбрах обаче какво означава , че си събирала 3месеца лекарствата и как да се ориентирам къде е темата на Ели,сега ще я потърся,но ще съм благодарна ако ми пратиш линк към нея :smile: така като гледам,ще започна евентуално лечение около Нова година :sad3: Дано да не изперкам до тогава !!!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
 :smile: по принцип само тези,които се лекуваме във Варна ни карат да чакаме по 3 месеца,в София става по бързо,сега ще ти изпратя линк  http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4053.0
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Мерси на всички за отговорите, дайте ми съвет-как да накарам членовете на семейството ми да се изследват :scream: Не искат и дума да чуят за това или да научат информация за болестта !!! Единственото което повтарят е- " Не си болна,нищо ти няма... "-отказват да приемат действителността ,а това няма да помогне ! Мен обаче съмнението ме човърка и ме подлудява ,защото при първото си посещение в болницата засякох цяло семейство :sad2:!!!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
Ами да ти кажа, заела си се с почти непосилна задача. Започне ли да се неглижира проблема, значи липсва всякакво желание да се вникне в същината му, а и показва пълна незаинтересованост, което никак не е добре. Интересно как ще реагират, когато започнеш лечение и страничните ефекти забавят ритъма, на който всички сте свикнали. Този момент е някакъв шанс за промяна, но все пак не възлагай големи надежди. Щом така стоят нещата, концентрирай се върху собственото си състояние и лечение. Всяко неко с времето си, а и не можеш да ги заведеш насила до лаборатирията за изследване.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен june12

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 89
    • Профил
Скъпа Ния,за да накарам семейството да се изследва,аз приложих една тактика-отказах да имам близки контакти с тях,т.е.не ги целувах,не им готвих,отделих си собствени прибори за хранене,винаги дезинфикцирах тоалетната след себе си и т.н.Дори започнах да си обзавеждам една таванска стая.Не искайки да се лишат от присъствието ми,отидоха на изследване и след отрицателните резултати,се ваксинираха срещу хепатит Б.Опитай като мен-дано да даде резултат при твоето семейство!

:clap2:     :wink3:   

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
Скъпа Ния,за да накарам семейството да се изследва,аз приложих една тактика-отказах да имам близки контакти с тях,т.е.не ги целувах,не им готвих,отделих си собствени прибори за хранене,винаги дезинфикцирах тоалетната след себе си и т.н.Дори започнах да си обзавеждам една таванска стая.Не искайки да се лишат от присъствието ми,отидоха на изследване и след отрицателните резултати,се ваксинираха срещу хепатит Б.Опитай като мен-дано да даде резултат при твоето семейство!

:clap2:     :wink3:   

В случая обаче това не върши работа, защото до колкото разбирам Ния е с Ц.
Можеш да накараш най-близките да дойдат с теб на лекар. Доктора да им обясни и да ги прати да се изследват.

Неактивен olga61

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
Здравейте! И аз една от този отбор  И много ми е страх не от хепатита а че няма да се справя с бумащина с отсътствия от работа  Страх че не съм наясно със система Знам че утре ще имам на ръце епикриза и протокола А оттам нататък какво как ще действам Моля да ми извините за грешки за страхове Не съм първа

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря ви момичета, ще се опитам да направя каквото мога и дано да успея да ги убедя . На 19.08 имам среща с Проф. Антонов за да говорим как ще продължа нататък,резултата от биопсията  ще е излязъл и ще обсъдим състоянието и лечението ми.
олга61,знам от личен опит как страха,ужаса и шока от диагнозата те парализират! Лично аз минах през няколко емоционални състояния .....но страховете няма да ти помогнат,мобилизирай се, бори се и не се отказвай каквото и да ти струва!!!  Тук ще срещнеш много хора готови да ти подадат ръка ,пожелавам както на теб така и на всички останали  успех в лечението  :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007