Автор Тема:  Здравейте,знам,че това е само началото и ще имам огромна нужда от вас.....  (Прочетена 31597 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен olga61

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Благодаря Ви за топли думи! И наистина се казвам Оля  Успех на всички!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Здравейте на всички :smile: Ето как стоят нещата при мен, подадох си документите в Здравната каса и сега чакам отговор за да започна лечение с Pegasys  и Copegus .Та питането ми е:
 1. Кога и какви контролни изследвания трябва да си пускам преди да започна лечението ?
 2.Колко време трябва  да е "дупката" за да не остана без лекарства( прочетох доста тук във форума, но малко съм объркана) и това няма ли да ми създаде проблем след 6 месеца, когато подавам документи за 2 част на лечението,защото на практика ще подам документи след 7 месеца примерно ?
 3. Знае ли някой в коя аптека в Бургас мога да ги намеря, не видях в справочника Бургас.
 4 Разбрах ,че на рецептата ми трябва да пише 28 дни и ,че важат 2 седмици след издаването,оффф малко ми е мътно :sad3:, как да го организирам за да не се прецакам сама ???

Към модераторите- мога ли да пусна тема и да задавам там въпросите си, когато започна лечение или трябва да пиша само в моята тук?
Благодаря ви предварително за отговорите  :smile:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Здрасти,
по т.1  пускай си пълна кръвна картина /ПКК/ с диференциално броене,и за чернодробните ензими АЛАТ и АСАТ!
пот.2 - 3 седмици е напълно достатъчно - в Бургас става бързо второто издаване на протокол за вторите 6 месеца!
Та като си вземеш първата рецепта започваш да ги пиеш след 3 седмици!
по т3. - аз ги взимах от аптеката на Ботева /сега не сещам името и/ -  кръстовището на Сан Стефано и Хр.Ботев,под Големият блок който е на първата спирка на Ботева /до Болеро магазинът/. Може и другаде да работят с тези рецепти,но тези са изпитани - много са внимателни!
т.4 не разбирам проблема - като си вземеш рецептата,даваш я в аптеката и те ти доставят лекарствата на следващият ден!
Това не са проблеми - не се притеснявай!
А най-добре е от личният си лекар да взимаш рецептите за 3 месеца - спестява доста ядове!
Успех!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Пепи :smile: мерси !

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Добро утро ,отдавна не съм писала ,защото изчаквах протоколите от здравната каса. Вече ги получих ,но мисля че имам проблем. :scream: Става въпрос за следното.
Решението ми е излязло на 06.11-сряда.
Успяха да се свържат с мен на 8.11-петък. В неделя 10.11 излизам извън страната служебно и ще се прибера на 13.11
Едва на 14.11 ще мога да отида до личната за да ми ги изпише и да ги взема от аптеката.
Тоест губя 1 седмица която трябваше да ми е дупката.
 Някой има ли идея как да избегна проблема или аз бъркам нещо процедурата,защото си мисля че сега трябва да взема рецепта от джипито и с рецептурната книжка да ги взема от аптеката в която трябва да съм ги поръчала -не мога само с протоколите нали ?
Предварително благодаря на отговорилите и прекрасен уикенд на всички  :congrats:
Между другото се обърках, знам че някъде четох за дупките и това какво се прави, но сега не го намирам из саита  вероятно защото ми е много притеснено :(
Ще съм благодарна някой да ми пусне линк...
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 07:09:55 от Ния »

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 38
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Мисля, че няма да е фатално закъснение, но доколкото разбирам вече си получила протокола. Ако личният ти лекар е в течение би могъл някой твой близък да отиде с рецептурната книжка и протоколите. Най-малкото поне би могъл някой друг да заяви лекарствата в аптеката. Аз също си получих протоколите тази седмица. Заявих си лекарствата преди да отида при личния лекар. Оставих в аптеката копия на протоколите и нямаше никакъв проблем. Успех!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Мери 64,благодаря ти за включването и съвета :flowers:. Днес звъннах за да си запазя час за приемане за първата апликация на лечението,което задължително се прави в болницата. Оказа се ,че май и това ще се забави, защото няма места. Как е при теб? Кога ти е датата за първата спринцовка. Току виж сме се засекли, така или иначе ти желая успех !!!

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Аз дори не успях да се свържа. Ще пробвам да изпратя някой на място да ме запише.
« Последна редакция: Ноември 11, 2013, 12:55:54 от meri64 »

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
Meri64 , надявам се да си се записала! Стискам ти палци всичко да е наред и бързо преборване на гадинката :fight2: Аз вече се прехвърлих в темата -"На лечение съм"  та да видим.....

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Здравей Ния,
И аз започнах на 28.11. Жалко, че не сме се засекли. Желая ти успех!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
С малко закъснение ви честитя настъпилата 2014 и ви пожелавам леко лечение, негативни резултати и много усмивки съфорумци  :doubleup: ! Здраве и късмет за вас и семействата ви!!! :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007