Автор Тема:  Софосбувир "Sofosbuvir" - Революцията която чакаме в лечението на Хепатит С.  (Прочетена 19800 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен preslav1980

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 265
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте приятели. Малко събрана информация за една от надеждите за  успешно лечение на Хепатит С.Софосбувир  (Sofosbuvir) или под търговското име SOVALDI се очаква да бъде лекарството което ще наклони везните в борбата с коварната болест. В интернет валят публикации за 100% ефективност на това лекарство. Всеки иска тази таблетка даваща надежда за живот. Неминуем Mega-Blockbuster, откритието на десетилетието или както там пожелаете- това лекарство носи доста заряд в себе си още от създаването му.

Аз обаче искам да подходя по малко по странен начин. Искам да Ви струпам събрана малко от мен информация за създаването, за одобрението и за корпоративния интерес около това лекарство. Това скъпи мой френдове ще Ви покаже колко нелепа е цялата история и как всичко се върти около парите- не извинявайте около милиардите бъдещи приходи от това лекарство.

От кого е създадено това лекарство?

Официално Sofosbuvir (работни имена PSI-7977 или GS-7977) е открит от американската фирма Pharmasset.
Компанията се занимава в разработката, иновацията и намирането на лекарства за Хепатит С и ХИВ. Компанията има 82 служители и нетна загуба от $91.2 милиона за фискалната 2011г. Няма продукти на пазара.

През 2011г. лекарство с работно име PSI-7977 е в последна фаза на клинични изпитвания с пациенти болни от Хепатит С. PSI-7977 се явява иновация за лечение на хепатит С без използването на интерферон. Заради големите надежди през 2011г. акциите на Pharmasset се покачват с над 240%. През януари 2012 Gilead Sciences Inc. решава да играе  "All In" с абсолютно рискована инвестиция.

Благодарение на големите очаквания свързани с лекарство PSI-7977 тя закупува Pharmasset за $11 милиарда.  Да купиш фирма с $91.2 милиона загуба за предходната година за $11 милиарда си е хазарт от класа споделят борсовите анализатори. И всичко заради лекарство PSI-7977. Gilead Sciences Inc.- компания световен лидер в разработката на лекарства за лечение от ХИВ и оценена на $30  милиарда да инвестира 1/3 от ресурса си в една малка биотехнологична компания разработваща нови лекарства? Та лекарство PSI-7977 е само на клинични изпитвания. Не е одобрено от FDA.

Разработката и одобрението.

Лекарство PSI-7977 е доразвито от Gilead Sciences Inc. Получава си име Sofosbuvir. Получава си и търговска марка Sovaldi.

През април 2013 компанията обявява, че подробни клинични изпитвания на новото лекарство ще бъдат обявени в Амстердам на 48-та годишна среща на Европейската Асоциация за Изследване на Черния Дроб (48th Annual Meeting of the European Association for the Study of the Liver (International Liver Congress 2013) in Amsterdam, The Netherlands)

Резултатите от клиничните изпитвания са впечатляващи:

В 4 клинични изпитвания са включени близо 1000 пациенти с хроничен Хепатит С.
Тези с генотип 2 и 3 са на 16-седмична двойна терапия с sofosbuvir и ribavirin (RBV).

Тези с генотип 1, 4, 5 и 6 са на на 12- седмична тройна терапия -  sofosbuvir, ribavirin (RBV) и пегилиран интерферон (peg-IFN) .

Като резюме от  клиничните изпитвания  Траен Виросологичен Отговор (SVR12 ) или незасечена вирусна РНК в кръвта на човека 12 седмици след края на лечението се движи в диапазона от 50 -90%. Пациенти постигнали SVR12 се считат за излекувани от Хепатит С.

Забелязва се, че успеваемостта не е 100%. Но вече има и такава при комбинацията на sofosbuvir с едно друго лекарство. Затова ще поговорим малко по надолу.

На 6 Декември 2013г. FDA (Американската здравна организация) одобрява лекарството sofosbuvir като част от комбинираното лечение на Хепатит С.

http://www.fda.gov/forconsumers/byaudience/forpatientadvocates/ucm377920.htm

През Януари 2014 Европейската Комисия одобрява Sovaldi ( от Gilead ) и се разпространява веднага в Англия, Франция и Германия.

Войната на Титаните

През  август 2013  Gilead Sciences съди компанията Merck & Co. (MRK) искайки съдебна заповед, че експерименталното и лекарство Sofosbuvir за лечение на хепатит С не нарушава никакви патенти на други компании.

Merck & Co. (MRK) се свързва с Gilead искайки да лицензира 2 нейни патента в областта на хепатит С, който според Merck са свързани с sofosbuvir. За целта Merck иска 10% от всички бъдещи приходи на sofosbuvir. Битката в съда е заведена в федералния съд на Сан Франциско.

Фармацевтичния гигант Merck & Co.  която е продала  нейното лекарство за хепатит С Victrelis (boceprevir) за $502 million през 2012г. силно се притеснява, че новата революция в лицето на sofosbuvir ще смаже из основи боцепревира. Както знаем боцепревира има силни станични ефекти и много по малка успеваемост на лечение в сравнение с sofosbuvir. От друга страна sofosbuvir е с почти никакви странични ефекти и с почти 100% успеваемост на лечението в комбинация с Daclatasvir (Ще поговорим малко по късно за него).

В играта на  титаните за част от тортата се включват и още играчи.

Кинг- Конг в индустрията Roche същевременно вярва, че правата за новото чудодейно лекарство са нейни на базата на договор за сътрудничество сключен с Pharmasset през далечната 2004г. Тя завежда арбитраж по случая.

Още една малка биофарма компаниика Idenix Pharmaceuticals се включва в играта "Кой ще грабне кокала" като твърди, че тя е оригиналния изобретател на sofosbuvir.

Цената на sofosbuvir.

В САЩ, Gilead е закотвила цена от $84,000  за 12- седмично лечение на генотип 1 и 2.

Цената за 24-седмично лечение на генотип 3 става скромните $168,000.

Погледнато в хапчета се получава една страхотна цифра- 1 хапче струва $1 000.

Какво ли е чувството да държиш в едната си ръка чаша вода за 5 стотинки а в другата хапче за 1 500лв.  :smile: Бих искал да го изпитам скоро.

Цената за 12- месечно лечение в Англия се очаква да бъде около £35,000.

Реалистична цена ли е 1 000 $ за хапче? Колко струва на Gilead да го произведе?   Дестинация Индия!

Както споменахме цената на лечението в САЩ е $84,000  за 12- седмично лечение. Реалистична ли е? Въпроса е риторичен. Gilead разбира се ще се оправдава с своето чудодейно лекарство, което осигурява над 90% а при комбинация с друго лекарство почти 100% успеваемост при лечението на Хепатит С.

Но някой активисти вече се оплакват от политиката на фирмата да оценява лекарството на такава висока цена. Засечено е, че реалните разходи за производството на лекарството не са повече от $136  за 12-седмично лечение. Как тогава цената става толкова бомбастична!

Gregg Alton, вицепрезидент на Gilead казва : " Ние не казваме с тази цена , че искаме да Ви таксуваме $1,000 за хапче. Ние просто искаме справедлива цена за иновативното си лекарство което вкарваме в здравната система "

Някой опоненти на тази цена сравняват Sovaldi  с подобно антивирусно лекарство използвано в лечението на HIV, което струва около $1 за 1 грам за да се произведе.

А за Невероятния Sovaldi  помагащ при хепатит С са Ви необходими само 10 -30 грама за да се излекувате.

Същевременно Gilead е започнала в началото на 2014г. преговори с няколко Индийски фармацевтични компании за предоставяне на лицензи за производство. Целта е Gilead да навлезе на пазара в Индия и да печели от своето лекарство.
Интересното тук е, че Gilead предлага цена от около 2000$ за 24- седмично лечение в Индия.

Цената е обяснима на база стандарта на живот в страната.

Доброволния лиценз който Gilead предлага на Индийските фармацевтични компании е безсмислен, защото в момента няма патент за sofosbuvir в Индия. Компаниите не се нуждаят от лиценз от Gilead за да произвеждат лекарството споделят някой.

Някой аналитици смятат, че трябва да се мисли глобално с лечението на хепатит С. Затова реалната цена на това лекарство не трябва да бъде повече от 500$.

НЕЗАВЪРШЕНО.

Очаква се продължение....  с интересни клинични факти за  100% успеваемост и какво ни очаква скоро.


ИЗТОЧНИЦИ:

http://dealbook.nytimes.com/2011/11/21/gilead-to-buy-pharmasset-for-11-billion/?_php=true&_type=blogs&_r=0

http://www.bloomberg.com/news/2011-11-21/gilead-to-acquire-pharmasset-for-11-billion-to-add-hepatitis-c-medicines.html

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1214853

http://en.wikipedia.org/wiki/Sofosbuvir

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-31/gilead-sues-merck-saying-new-drug-won-t-infringe-patents.html?cmpid=yhoo

http://www.msfaccess.org/content/msf-responds-reports-gilead-pricing-hepatitis-c-drug-sofosbuvir-developing-countries
Неактивен ios57

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 81
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Благодаря за споделеното!
Ако не сега то след някоя година ще дойде и при нас.
За съжаление парите са центъра на света в съвременното общество,. А за фармацевтичната мафия в местен и световен мащаб само се говори.
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен aflame

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 13
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Аз съм в момента на лечение със Совалди, Рибавирин и Интерферон, 12 седмици. Живея в Канада, и тук се говори за 90% успеваемост и силно се надявам да е така, а не по-скоро пазарни спекулации на фармацевтичните компании. Попаднах на една статия във Forbes, Gilead имат невиждан растеж на продажбите. Цената, очевидно е нереалистична, 28 хапчета струват 25 000 CAD, но имат и програма за support и поемат частта, която не е покрита от застраховката. Единствено конкуренция би променила нещата, но другото без интерфероново лечение също вклучва Софосбувир. За сега тук Совалди се отпуска само ако имаш частна застраховка, по здравна каса не става, и ако стане ще е само за цирозно болни, а всичко се обезмисля ако лекарството не е достъпно.

Неактивен Buba

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 302
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Неуспешно
 • Статус: Хроничен хепатит C
С малко закъснение прочетох тази информация и разбира се съм потресена от това докъде стига алчността във фармацевтичната индустрия - придобива легендарни мащаби. Чакам с интерес продължението най-вече за съчетанието с другото лекарство, което не е интерферон и давало 100% успеваемост. И все пак ми е трудно да си представя как някои биха ти дали шанс за живот само ако в замяна ти вземат всичко друго. Явно това са правилата на пазара и там няма място за хуманизъм - ако някой би дал 100 000 лв. за да си спаси живота,  значи лекарството струва точно толкова, независимо, че реалната му себестойност е 1000 пъти по-малка. Дано повече учени и компании да съумеят да разкрият успешната формула,   и другото правило на пазара - конкуренцията да направи  достъпни постиженията на науката за нас  - простосмъртните заразени. Интересно ми е и това за страничните ефекти, как така са минимални и дали и в по-дългосрочен план няма да се окаже, че като си излекувал едно си скапал нещо друго...

Неактивен dve_ochi_razplakani

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 12
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит C
Преслав,

1. Благодаря ви за детайлното инфо. Определено има върху какво да се размишлява.

2. Казвате, че успеваемостта не е 100%, но пък не е и 50%... за разлика от интерферона в комбинация с рибаварин, където също нямаш 100% успеваемост. Това не означава, че лекарството е неуспешно, но пък усещам известна доза недоверчивост... имате ли някакви конкретни наблюдения върху самото лекарство.. абстрахирайки се от добре познатата ни "борба на титанитео", за която говорите. Естествено в тези среди винаги ще става въпрос за пари и за много пари, но това не гарантира ефективността на таблетките.

3. Говорила съм с няколко хепатолози и оставам с впечатление, че това са последните най-добри и ефективни методи на лечения.. освен това негативите от добре познатото ни лечение рибаварин + интерферон не са в полза на трупане на точки и всички знаем страничните ефекти, продължителността на лечението и несигурността на отстраняване на вируса.

Ще се радвам вие или други хора, които имат наблюдения върху таблетките да споделите ползи и негативи от възможното лечение.

Благодаря  :chat:

При

Неактивен aflame

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 13
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей dve_ochi_raplakani,

Действително в момента, това е най-доброто, което може да предложи медицината. Ако си с генотип 2, лечението е без интерферон и трае 3 месеца, генотип 3 сащо без интерферон, но пък трае 6 месеца. Аз съм с генотип 1Б, и на втората седмица вируса беше неоткриваем. Остава ми точно Една седмица до края на лечението и започва да ми идва в повечко, но те уверявам, имаш ли достъп до това лечение, не се двуоми. Идват разбира се и изцяло безинтерфернови лечения, дори и за генотип 1, но това ще отнеме време. Прави ли се нещо в България за приемане на Совалди от здравната каса?

Неактивен tedko11

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Ученик
 • **
 • Публикации: 41
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: Неуспешно
 • Статус: Има близък с хепатит C
Много Ви моля, ако някой е запознат с "идването" на Совалди в България да пише. Какви ще са условията за отпускането му? Майка ми е с ХЦВ от 16г. , а от 2-3 години и с цироза Чайлд А  за сега ... Албумина е на долна граница, корабът потъва бавно и сигурно. Искам да зная дали ще успеем да хванем последният влак? Благодаря!
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен Силвана Лесидренска

 • Global moderator
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 3163
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Тедко здравей,

кой е наблюдаващ лекар на майка ти? В коя болница?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedko11

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Ученик
 • **
 • Публикации: 41
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: Неуспешно
 • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте, маика ми ходи във вма, само за гастроскопия за проследяване на вариците! Казаха ни, че вече няма лечение, а само подържане на дроба ж това състояние ...  Сега виждам, че с новият медикамен  софосбувир имаме шанс да изчисти ХЦВ. Моля за помощ, кажете къде и към кои да се обърнем/ако деистваме бързо можем и да успеем ... Майка ми е на 59г., днес албумина е 37, показателите на ПКК са що годе добри, тромбоцити 112. Благодаря ВИ, Благодаря Силвия! Да допълня ендоскопско връзково лигиране на варици е правено през 2012, 2013 и 2014. за сега се води с компенсирана цироза!

« Последна редакция: Октомври 06, 2014, 20:23:50 от tedko11 »
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен tedko11

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Ученик
 • **
 • Публикации: 41
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: Неуспешно
 • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте, МОЛЯ ЗА ПРЕВОД, до колкото разбирам е открито и одобрено още едно ново лакарство за ХЦВ!

http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm418365.htm


THIS JUST IN READ ALL ABOUT IT FDA News Release

FDA approves first combination pill to treat hepatitis C
 For Immediate Release
 October 10, 2014
 Release
 The U.S. Food and Drug Administration today approved Harvoni (ledipasvir and sofosbuvir) to treat chronic hepatitis C virus (HCV) genotype 1 infection.
 Harvoni is the first combination pill approved to treat chronic HCV genotype 1 infection. It is also the first approved regimen that does not require administration with interferon or ribavirin, two FDA-approved drugs also used to treat HCV infection.

Both drugs in Harvoni interfere with the enzymes needed by HCV to multiply. Sofosbuvir is a previously approved HCV drug marketed under the brand name Sovaldi. Harvoni also contains a new drug called ledipasvir.

“With the development and approval of new treatments for hepatitis C virus, we are changing the treatment paradigm for Americans living with the disease,” said Edward Cox, M.D., M.P.H., director of the Office of Antimicrobial Products in the FDA’s Center for Drug Evaluation and Research. “Until last year, the only available treatments for hepatitis C virus required administration with interferon and ribavirin. Now, patients and health care professionals have multiple treatment options, including a combination pill to help simplify treatment regimens.”

Harvoni is the third drug approved by the FDA in the past year to treat chronic HCV infection. The FDA approved Olysio (simeprevir) in November 2013 and Sovaldi in December 2013.

Hepatitis C is a viral disease that causes inflammation of the liver that can lead to diminished liver function or liver failure. Most people infected with HCV have no symptoms of the disease until liver damage becomes apparent, which may take decades.

Some people with chronic HCV infection develop scarring and poor liver function (cirrhosis) over many years, which can lead to complications such as bleeding, jaundice (yellowish eyes or skin), fluid accumulation in the abdomen, infections and liver cancer. According to the Centers for Disease Control and Prevention, about 3.2 million Americans are infected with HCV, and without proper treatment, 15-30 percent of these people will go on to develop cirrhosis.

Harvoni’s efficacy was evaluated in three clinical trials enrolling 1,518 participants who had not previously received treatment for their infection (treatment-naive) or had not responded to previous treatment (treatment-experienced), including participants with cirrhosis. Participants were randomly assigned to receive Harvoni with or without ribavirin. The trials were designed to measure whether the hepatitis C virus was no longer detected in the blood at least 12 weeks after finishing treatment (sustained virologic response, or SVR), indicating that a participant’s HCV infection has been cured.

In the first trial, comprised of treatment-naive participants, 94 percent of those who received Harvoni for eight weeks and 96 percent of those who received Harvoni for 12 weeks achieved SVR. The second trial showed 99 percent of such participants with and without cirrhosis achieved SVR after 12 weeks. And in the third trial, which examined Harvoni’s efficacy in treatment-experienced participants with and without cirrhosis, 94 percent of those who received Harvoni for 12 weeks and 99 percent of those who received Harvoni for 24 weeks achieved SVR. In all trials, ribavirin did not increase response rates in the participants.

The most common side effects reported in clinical trial participants were fatigue and headache.

Harvoni is the seventh new drug with breakthrough therapy designation to receive FDA approval. The FDA can designate a drug as a breakthrough therapy at the request of the sponsor if preliminary clinical evidence indicates the drug may demonstrate a substantial improvement over available therapies for patients with serious or life-threatening diseases. Harvoni was reviewed under the FDA’s priority review program, which provides for an expedited review of drugs that treat serious conditions and, if approved, would provide significant improvement in safety or effectiveness.

Harvoni and Sovaldi are marketed by Gilead, based in Foster City, California. Olysio is marketed by Janssen Pharmaceutical based in Raritan, New Jersey.

 The FDA, an agency within the U.S. Department of Health and Human Services, protects the public health by assuring the safety, effectiveness, and security of human and veterinary drugs, vaccines and other biological products for human use, and medical devices. The agency also is responsible for the safety and security of our nation’s food supply, cosmetics, dietary supplements, products that give off electronic radiation, and for regulating tobacco products.
« Последна редакция: Октомври 11, 2014, 12:03:18 от tedko11 »
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен preslav1980

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 265
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Зачетох се над нещо свързано с Софосбувир  (Sofosbuvir).

Доста компании вече си го създават и се чудят как да го пласират.

Както знаем  Gilead Sciences Inc. продава едно хапче за скромните 1000$.

Според статия от в Блумбърг от 08 март 2015г.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-08/-10-copy-of-gilead-s-blockbuster-sovaldi-appears-in-bangladesh

една компания ситуирана в Бангладеш вече предлага хапчето за 10$ от февруари 2015.
Incepta Pharmaceuticals Ltd. няма предоставен лиценз от Gilead Sciences Inc. но според директорът и Abdul Muktadir ще се старае да продава лекарството и извън Бангладеш. Цената от 10$ за хапче бие по конкурентност доста Индийски компании който имат лиценз за производство от Gilead Sciences Inc. като например: Cipla Ltd., Hetero Labs Ltd., Mylan Laboratories Ltd., Ranbaxy Laboratories Ltd. и Natco.

Например Natco Pharma Ltd., една от лицензираните компании пуска на пазара от март 2015г. совалди в  Непал. Цената е: 318$ за една опаковка от 28 хапчета.

НЕКА СЕ ВЪРНЕМ НА КОМПАНИЯТА ОТ БАНГЛАДЕШ.

"Всички са много ентусиазирани от този наш продукт, защото предлага чудесна възможност за лечение" - казва  директорът и Abdul Muktadir.

Но цената ще пада, лечението е само за 3м. Копието на  Sovaldi, наречено  Hopetavir от Incepta Pharmaceuticals Ltd. ще се стреми и  в международния пазар, където няма национални данни за заразените с Хепатит С. Компанията предлагаща Hopetavir за 10$ хапчето е основана през 1999г и предлага над 600 продукта одобрени за продажба в Бангладеш. Компанията експортира в над 40 държави своите лекарства. Според официалния сайт:

http://www.inceptapharma.com/index.php

компанията предлага лекарствата си и в Турция, Украйна, Финландия.

Иначе относно Sofosbuvir има много сайтове за продажба предимно от Индия:

https://www.storesea.net/buy-generic-sovaldi-online-400mg-sofosbuvir-tablets?filter_name=sovaldi

http://natcopharma.co.in/products/blockbusters/   - това е лекарството стартирано и одобрено от Gilead Sciences Inc. за продажба.

Струва 318$ за 28 хапчета.

http://www.dropshipmd.com/buy/hepcinat-400-mg-sofosbuvir-generic-sovaldi/

http://www.drugssquare.com/hepatitis/sofosbuvir-sovaldi-400mg-tablets-price

https://viagrabestbuy.com/shop/generic-sovaldi-cost-28-buy-sofosbuvir-400mg-hepcinat/

https://www.drugstoredelhi.com/buy-hepcinat-400mg-tablets-by-natco-pharma

Интернет е пълен с такива оферти. В момента се води пак една хубава война, защо за едни лекарството за 3м. струва 900$ а за други 84,000$.

Според документа по долу Gilead Sciences Inc сключва лицензионни споразумения с 7 Индийски компании за произвеждат чудодейното и лекарство и да го продават но забележете само в 91 държави- предимно бедни. Целта е да се намалят протестите, че компанията печели невероятни дивиденти от лекарството и да се помогне на 170 000 000 заразени от болестта.
 
http://www.gilead.com/~/media/Files/pdfs/other/HCVGenericAgreementFactSheet.pdf


От моя гледна точка ако скоро не се намери решение по този въпрос все повече хора ще рискуват и ще си закупуват по един или друг начин лекарството било от Индия, било от Бангладеш или от незнам къде. Надявам се ЗК в България скоро да вземе някакво решение за да одобри лекарството. Или поне да одобри за 3м. рибаварина и интерферона. Ние някакси на наша отговорност ще търсим това хапче. Какво ни остава като никой не ни помага. Ако трябва до Бангладеш ще се отиде групово на екскурзия знам ли вече!!!

 :scream:
« Последна редакция: Май 16, 2015, 18:06:51 от preslav1980 »Неактивен Силвана Лесидренска

 • Global moderator
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 3163
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Повярвай ми, скъсваме си задника ( и тук ще го кажа без червена звездичка) от опити да убедим институциите, че имаме спешна нужда от безинтерферонова терапия, правим образователни кампании за обществото, и какво ли още не, но ефектът е мизерен.
Само един пациент до момента се съгласи да застане пред камера и да каже " Имам хепатит С и болест на Крон, за мен единственият вариант са новите терапии. Господа министри, кога ще ми ги дадете?" И това беше. Един, единствен човек.

Няма как да направим революция без хора.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007