Автор Тема:  завърши и моето лечение  (Прочетена 65459 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: завърши и моето лечение
« Отговор #60 -: Ноември 25, 2015, 08:57:26 »
Здравейте и от мен,скоро не съм писала,но какво ли и да пиша,само се ядосвам. Подадох на 18 септември липсващия документ,който ми искаха от Здравна каса и от тогава ни звук,ни стон от там...Някой знае ли колко време се чака,ами че аз два месеца чаках за одобрение,а сега само да видят един документ,чакам повече от два месеца.Започнах да си мисля,че са ми забутали някъде документите.Ходих в Здравна каса–Русе,не можели нищо да направят,да съм чакала до началото на декември и тогава ще питали...Притеснението ми е,че на 20 януари ми изтичат 3 години срок на биопсията и ако ме забавят дотогава,ще ми искат и нова биопсия.Ако някой е подавал липсващ документ,моля да ми пише колко време са го забавили :) Също така някой знае ли къде и как мога да подам жалба за това забавяне .. Иначе пия Трансметил,хепатофелин ,не че има полза де,изривам се периодично,имам тежест в областта на дроба,вируса ми сигурно е литнал нагоре,кой знае колко милиона е :(
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3207
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #61 -: Ноември 25, 2015, 08:59:30 »
А ти не мислиш ли, че след като се бавят, това е знак от съдбата и не трябва да започваш това лечение?
Не знам дали си разбрала, но одобриха безинтефероновите на Абви...
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #62 -: Ноември 25, 2015, 09:13:55 »
Рали, здравей! И аз мисля, че е по добре да изчакаш и да се лекуваш с безинтерфероновите лекарства. Лечението е изключително леко, кратко и е поне с  по-голям процент успеваемост.
Започнеш ли с боцепревир и ако не успееш да отговориш на изискванията за спад на вирусното натоварване на 3 месец от лечението, то се спира. След това трябва да чакаш одобряване на другите  безинтерферонови лекарства.  Това ще те забави поне с още една година.Сега имаш възможност да се лекуваш с тези на АБВИ. Консултирай се пак и решавай.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #63 -: Ноември 25, 2015, 09:42:11 »
Ако почнеш Боце, и то не ти подейства, после губиш шанс с Абви, те имат контраиндикация за използване с Боце (трябва да минат около 2 години между 2 лечения).

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #64 -: Ноември 25, 2015, 14:34:18 »
Това за Боцето сигурно ли е?
Аз бях на него и е минала една година от спирането на лечението. Д-р Желева каза, че имам реален шанс да започна новата терапия началото на 2016-та.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #65 -: Ноември 25, 2015, 17:19:48 »
Принципно срокът е около 2 години, но всичко е строго индивидуално- колко време пациентът е бил на Боце и т.н.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #66 -: Ноември 25, 2015, 17:40:21 »
Аз не разбрах,къде трябва да се консултирам за това лечение и кого ще одобряват,всеки ли :) Защото във болницата във Варна никой нищо не казва и не обяснява.
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #67 -: Ноември 25, 2015, 17:55:54 »
Ако сега се откажа от това лечение и след 4 месеца се окаже,че условието да се лекувам на безинтерфероновото лечение е да съм минала и двете интерферонови лечения неуспешно,какво ще правя тогава,момичета :(  Наистина не знам какво да правя,то още нямам отговор от касата де :(

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #68 -: Ноември 25, 2015, 19:48:42 »
Хора, аз написах на няколко пъти-критерии няма! Никой не знае кой ще бъде одобрен. След 2 месеца би трябвало да има яснота. Дотогава колкото и да питате лекарите, няма какво да ви кажат, защото няма нищо написано.
Не може да има критерии да си минал 2-те лечения, за да кандидатстваш за Абви например.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #69 -: Ноември 25, 2015, 20:15:30 »
Ще споделя моя опит и мнение, с които не ангажирам никого :)
Когато търсех какви бяха опциите, след моето второ неуспешно лечение с Боцепревир попадах на следната информация:
Боцепревирът е протеазен инхибитор първо поколение  (NS3A/4A). В терапията на АбВи, която до момента е единствената влязла в Позитивния списък безинтерферонова терапия в България има протеазен инхибитор, бил той и от по-ново поколение. Т.е. при неотговорили пациенти на терапия с (Боцепревир  или Телапревир) има развита резистентност.
Има вероятност и то не малка, тези пациенти да отговорят, но няма официални данни. Предвид, че терапиите са много нови, не са събрани все още данни за такива случаи. Информацията, която съм срещала беше, че се предполага, наблягам на предполага, че за около две години тези мутации изчезват. Със сигурност моля думите ми да не се приемат на 100 %, а да зададете въпросите към лекарите, които ви следят, защото може да има нови данни. При терапията с Харвони няма NS3A/4A инхибитор и заради това (така бях чела и така ми беше отговорено), където и когото съм питала, че или трябва да са минали две години от  Боцепревира или че за мен ще е подходяща друга терапия, в която няма протеазен инхибитор. Дано съм била полезна.
МОЛЯ ви, консултирайте се със специалист!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #70 -: Ноември 28, 2015, 19:12:11 »
Току що казаха по новините за новото лечение на хепатит Ц и как се надяват следващата година да се лекуват 300 човека с цироза  :shocked1: че то болните от цироза с хепатит Ц са много повече...

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #71 -: Ноември 29, 2015, 16:44:47 »
Рали, не ми казвай, че си изненадана. Месеци наред се говори, че ще има рестрикции, защото е изключително скъпо лечение и ще се поемат поетапно пациентите. Триста пациента на година е успех, за който всички трябва да сме благодарни! Нямате си наистина на представа колко усилия ни е коствало на всички (сдружението, лекарите, фирмите), това да се случи. При стартова цена от 100 000 лв за лечение (ще има отстъпки, но те са поверителни и никой не знае колко ще са), 300 пациента са 30 млн.лева.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #72 -: Декември 05, 2015, 11:13:56 »
Ралке аз съм преминал през тройната терапия с Боце. Неуспешно.

Самате терапия е много по гадна от двойната с доста странични ефекти. Успеваемоста сама я знаеш каква е.

Лично мое мнение без да го натрапвам (изборът е твой) е да задържиш малко с решението си да се лекуваш с Боце.

Особено след днес, когато са одобрени от ЗК и двете  безинтеферонови терапии (АБВИ и ГИЛЕАД).

Не си струва мъките с неясен изход. Изчакай малко. Нещата се случват бавно- благодарение на хора отдали се на каузата. Преклон пред Силвана за борбеноста.

Аз очаквам дори да спрат това лечение съвсем скоро. Така, че търпение и силна воля.  :smile:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #73 -: Декември 07, 2015, 21:06:55 »
 :flowers: Преслав,радвам се,че ми писа,все си мисля за теб,как си :) Според мен ще спрат лечението с тройната терапия,щом нямам отговор от 6 месеца.Пък и бързах с лечението,защото януари ми изтичат 3 години от биопсията и не ми се искаше да ми се налага пак да ми правят :( Но пък всяко зло за добро,това забавяне заради липсващи документи май ще ме спаси от мъките с тройната :) А дано да одобрят всички и всички да оздравеем :) Силвана е нашият ангел-спасител,не знам как ще и се отблагодарим за всичко,което прави за нас  :flowers: Ти какво пиеш за дроба,аз се тъпча с Трансметил,като го пия е добре,спра ли го АЛАТ стига до 70 и нагоре.Надявам се да си добре. :)

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #74 -: Декември 25, 2015, 21:05:27 »
Значи като вляза тук и отстрани в ляво се виждат някакви отвратителни снимки и пише нещо за хепатита,не ми е приятно да гледам симптоми на цироза ,надути стомаси и т.н. Влизам тук за да споделям лечението си,не да се травмирам и да гледам какво ме чака и мен... Надявам се,че админите ще го махнат това или ще ми обяснят защо е сложено.... :sad3:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007