Ще споделя моя опит и мнение, с които не ангажирам никого

Когато търсех какви бяха опциите, след моето второ неуспешно лечение с Боцепревир попадах на следната информация:
Боцепревирът е протеазен инхибитор първо поколение (NS3A/4A). В терапията на АбВи, която до момента е единствената влязла в Позитивния списък безинтерферонова терапия в България има протеазен инхибитор, бил той и от по-ново поколение. Т.е. при неотговорили пациенти на терапия с (Боцепревир или Телапревир) има развита резистентност.
Има вероятност и то не малка, тези пациенти да отговорят, но няма официални данни. Предвид, че терапиите са много нови, не са събрани все още данни за такива случаи. Информацията, която съм срещала беше, че се предполага, наблягам на предполага, че за около две години тези мутации изчезват. Със сигурност моля думите ми да не се приемат на 100 %, а да зададете въпросите към лекарите, които ви следят, защото може да има нови данни. При терапията с Харвони няма NS3A/4A инхибитор и заради това (така бях чела и така ми беше отговорено), където и когото съм питала, че или трябва да са минали две години от Боцепревира или че за мен ще е подходяща друга терапия, в която няма протеазен инхибитор. Дано съм била полезна.
МОЛЯ ви, консултирайте се със специалист!