Автор Тема:  завърши и моето лечение  (Прочетена 63145 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: завърши и моето лечение
« Отговор #75 -: Декември 25, 2015, 21:37:03 »
Ето, обяснявам ти-Нищо не е слагано, и аз не виждам никакви снимки на отвратителни цирози. Изпрати ми скийншот, за да добия представа какво те възмущава.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #76 -: Декември 25, 2015, 23:36:14 »
направих снимка,но не ми дава да я кача,че е голяма,а скийншот нз как да направя
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #77 -: Декември 26, 2015, 00:09:04 »
Ще помоля децата да го направят този скийншот,но аз искам да споделя за моето лечение с тройна терапия.Учудващо за мен получих разрешение за лечение,което означава,че в България не се спира лекарството Боцепревир. Дано това не означава,че новото лечение няма да стигне скоро до нас. Да ви кажа лечението с тройната терапия е 7000 лв. на месец,значи или има доста закупени количества на Боцепревир и гледат да си ги пробутат или скоро в България няма да имаме шанс за новото лечение. Поне аз така си мисля де.  На всичкото отгоре моята лекуваща лекарка ми каза да събирам лекарства и след 7 януари да отида на инструктаж в болницата да ми обяснят какво да правя и каза,че нямало нужда да влизам в болница за първата инжекция  :shocked1: Че аз четох тук всички са били в болница при повторното си лечение.В смисъл трябва в къщи сама да си бия първата инжекция и да си изпия лекарствата,че то това разрешено ли е или просто сме опитни зайчета... Дано да влизат тук тези които мнаха през тройната терапия,че да ми обяснят малко нещата. Другото което е,аз няма да започна това лечение докато не разбера какви ще са условията за одобрение за новата терапия. Пожелавам ви само минуси,много усмивки и весели празници :)
« Последна редакция: Декември 26, 2015, 00:30:39 от ralkataaaaaaa »
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #78 -: Декември 26, 2015, 09:31:38 »
Ралката,
Това не е от сайта, а бисквитка, която се е закачила към браузъра ти. Тук модераторите нямат нищо общо. Това си е на твоя компютър и може да го изчистиш и забраниш.
По отношение на тройното лечение - представям си желанието на всеки един с хроничен вирусе хепатит да изчисти вируса възможно най-бързо.
Въпросът е защо се назначава старо лечение, с нисък % на успеваемост и гадни странични ефекти, при положение, че има ново. Според мен тук една приятека е права - фирмите доставчици на старите лекарства правят всичко възможно да генерират още малко печалба, включая заиграване с лекари, които да го назначават..............
Решението дали да приемеш си е твое, но ако може да изчакаш малко за новата терапия мисля си, че ще е по добре. Не виждам причина да си одобрена за лечение и в същия момент да те подложат на такова съъ съмнителен резултат.
На твое място бих заринал държавната администрация с въпроси. А медиите дори в България са страшна сила.
Аз съм склонен да помагам при публично задаване на въпроси.  И трябва да е като ураган. Никой да не приема старите терапии. Няма причина да се назначават при еднаква цена.

Стига за днес, че се изнервям като си предтавя за какво става дума.....

Честита коледа!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #79 -: Декември 26, 2015, 14:34:41 »
Не знам това как се е закачило,но ще се помъча да го махна,че е мн гадно :( Проблема е,че аз бях сигурна,че няма да ме одобрят за това лечение,а те ме одобриха. И сега изобщо не зная до кого и къде да пиша.От Варна бързат да ме накарат да започна лечение,дори правят схеми сама в къщи да го започна,защото в болницата няма свободни легла за 3 месеца напред.Ако някой знае дали е задължително в болница да го започна,моля да ми пише,за да мога да подам оплакване в Здравна каса. Също така до кого мога да пиша,за да питам защо съм одобрена за това скъпо,тежко и гадно лечение,при положение,че новото е по-леко и не е по-скъпо. Най-лесно е да пиша до някоя телевизия,но искам първо да пиша точно до когото трябва. Все пак аз имам черно на бяло разрешение за стара и тежка терапия и мога да вдигна шум,ако изобщо някой обърне внимание на проблема. Дори не ми пука,че и всичките ми познати и приятели ще разберат от какво съм болна,или пък,че ще си загубя работата. Не искам дори да си мисля,че одобрението на тази терапия би означавало,че скоро няма да ни огрее с новата :(

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #80 -: Декември 26, 2015, 14:46:15 »
Честита Коледа и от мен :)
Ралка, с всичко което е написал Емо съм съгласна.
Снимките ти от лявата страна не са от форума.
Що се отнася до новите терапии, изчакай да излязат критериите за включване. Ако наистина твоят избор е да се лекуваш с тройната терапия с Боцепревир, бих отговорила на всеки твой въпрос на база моя опит. С две думи, лечението е много тежко и за жалост слабо ефективно. Няма да говоря в проценти, нито ще те убеждавам или разубеждавам, но сама можеш да видиш колко са пациентите, които пишат във форума,  които са били на Боцепревир или Телапревир и колко от тях са изчистили вируса?!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #81 -: Декември 26, 2015, 15:08:10 »
Благодаря ти много,Аника,аз няма да започна това лечение докато не разбера всичко за новите терапии :) Дано не ми се налага да се лекувам с тройното,че като гледам тези над 500 хапчета,които трябва да пия всеки месец и ми става лошо :(

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007