Автор Тема:  Лечение с Реалдирон /Realdiron/  (Прочетена 13655 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Лечение с Реалдирон /Realdiron/
« -: Януари 31, 2008, 15:36:25 »
Здравейте,приятели!
Искам да попитам има ли някой, който вече е лекуван с Реалдирон!
За този, който това не значи нищо, ще поясня: интерферон за лечение на корави хора с хроничен хепатит В!
Извинявам се за квалификацията, но оказва се, че това е най-употребявания продукт за пациенти на МВР-болница! Нали знаете нашите полицаи, наред с обвиненията в корупция и т.н., е добре да послужат за опитни мишки!
Освен,че е евтин(латвийско производство)-32лв. за 3млн.Е! При това се прави 3 пъти седмично! Но, не мислете,  че нещо се оплаквам, напротив, ако мога бих сложила медал на този мой мъж - не иска болнични, върши обичайните си занимания в къщи! Така де, вече сме в очакване на втори курс на лечение и въпроса ми е: някой минал ли е по този път? Ние вече цял месец си купуваме лекарството, защото въпреки, че подадохме молбата навреме,в НЗОК веднъж месечно заседават!
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:38:26 от Мариана Стефанова »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение с Реалдирон
« Отговор #1 -: Януари 31, 2008, 16:33:41 »
Здравей.
Не мисля,че има някой от форума,който да се е лекувал с този вид интерферон.
Аз бях чела нещо по въпроса ,когато се ровех за информация за проф.Чернев.Мисля,че статията беше от 2006г.и ставаше въпрос за това ,че на лекарите не им е добре познат този препарат и незнаят какво могат да очакват.Също се казваше,че касата го е предпочела заради по ниската цена.Това е което знам. :)
Поздрави
Миглена
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:39:07 от Мариана Стефанова »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение с Реалдирон /Realdiron/
« Отговор #2 -: Януари 31, 2008, 16:48:58 »
Здравей,
аз имам контактите на една жена, чийто мъж е изкарал 6-месечно лечение с Реалдирон, и резултатите са били добри. В момента те чакат за решение от здравната каса за отпускане на лекарства за следващите 6 месеца, като междувременно сами си купуват лекарствата заради забавянето на решението. Още веднъж, да благодарим на прекрасната ни здравна система, но това е друга тема  >:(
Ако желаеш, бих могъл да те свържа с нея и да и пишеш, тя е регистриран потребител тук, но не е писала и не е влизала скоро във форума.
А иначе този интерферон е продукт на една латвийска фармацевтична компания: SICOR Biotech UAB
Представител за България на Sicor, доколкото знам, е фирмата Трейдконсулт /Tradeconsult/.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:39:40 от Мариана Стефанова »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Януари 31, 2008, 17:32:20 »
Тедибон, не рискувай с този Реалдирон.Имаше период, в който касата отпускаше само него, защото е най-евтин, но никой не го искаше.
Много се каза и изписа в пресата за него. Проф.Чернев предупреди за опасното му действие.
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:39:59 от Мариана Стефанова »

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
« Отговор #4 -: Януари 31, 2008, 18:30:32 »
Защо не са му изписали Пегасис?
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:40:17 от Мариана Стефанова »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2008, 13:14:34 »
Оказа се, че жената, която съм имал предвид, е Теди, която е пуснала и самата тема  8)
Аз съм се объркал, защото имейла, през който си писахме беше от профила на друг регистриран потребител. Този потребителски акаунт, обаче също е неин, но тя не го ползва, а си използва tedibon. Сложно стана, нали :)
С две думи, изтрих стария потребителски акаунт на Теди и не я свързах със себе си, защото тя така или иначе вече го беше направила  ;D

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:40:33 от Мариана Стефанова »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2008, 16:52:41 »
 Аз мога да ви кажа да не сте толкова скептични към този препарат. Понеже ще ви постна долните игри и манипулации на Hoffmann - La Roche и Novartis за медикаментите и как изнудват здравни министерства и подкупват лекари (това е всеобща тайна)  да им се купуват на безбожно скъпа цена.

При новооткритите лекарства има един защитен период (патент) от около 5 години, в които нов продукт формулата остава защитена и никой няма право да го разработва (друга фармацевтична компания). След като изтече този период, другите тепърва могат да почнат да го произвеждат и да минават тестове и всички необходими изисквания и да пуснат определен продукт по-евтин с друго наименувание (подобно на основното). Интерферон алфа изобретен от  La Roche  му изтича патента и  Schering-Plough пуска около 15 години по-късно почти идентичен Pegylated Интерферон на почти същата цена - тоест имаш право да избираш между 2 еднакво ефективни препарата на 2 еднакво високи цени.

Проблема е, че се появява на пазара 3-ти независим, който предлага същия продукт на 10 пъти по ниска цена :)
Какво могат да направят тези от Рош и Шеринг освен да почнат да раздават работни облекла, химикалки(с такива облекла бяха всички в Св ИВ Рилски - Рош) и да им подаряват на завеждащите ескурзиики и ала бала за да вдигат шум против новия и "скапан" препарат. Мисля че е по-добре да се осигури лечение на 3000 човека с другия препарат, а не само на 300. Винаги има тестове върху хора и ако пациентите на МВР болницата покажат добри резултати какъв е проблема? Да не би двата други интерферона да са безвредни? Самото лечени малко или много представлява игра на руска ролетка и няма какво да се заблуждаваме - рискува се много за да се получи желан резултат и не в 100% от случаите (нито за хеп В или С).

Хора приказвал съм с фармацевти и формулата на интерферона не е много слобна, нито пък разходите по производството. Цената е такава защото няма конкуренция и с долни платени проучвания игри и пр. се прави всичко възможно тези медикаменти да си останат статукво и да няма алтернатива.

Дайте шанс на този медикамент!
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:40:47 от Мариана Стефанова »

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2008, 15:59:27 »
Емо, съжалявам, че едва сега прочетох поста ти!
Много си прав! И според мен точно така стоят нещата!  Лекарите от които зависи нашето лечение са се окопали така дълбоко и вдигат толкова врява, ако Здравната каса реши да промени нещо /не че от касата са идеални/. Всеки, който е имал необходимостта често да посещава болниците и поликлиниките е виждал напористите млади хора, които разнасят календари, химикалки, чадъри и др. Не че е кой знае какво, но това е само видимата част.
За пътешествията и почивките знаят само някои. А пък за по-големите неща - само можем да се досещаме.
Така че, както всичко др. в нашата мила Родина и това е подчинено на н.в. личният интерес.
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 21:41:08 от Мариана Стефанова »
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007