Здравейте!
Преди година и половина, след даряване на кръв, разбрах, че съм носител на хепатит Б. След направени изследвания, се установи , че съм хроничен носител с отрицателен антиген. ПСР беше около 14 000 копия. Трансминазите бяха в норма, като алат беше по висок от асат. Малко над границата бяха. След 6 месеца нов ПСР , който беше се качил на 24 000 копия, с нормални трансминази. През това време никакъв алкохол, здравословно хранене, физически почивки. Резултатът беше нагоре. До преди да разбера за хепатитът, живях на макс, без да пазя какъвто и да е режим. Предложиха ми във ВМА биопсия, и евентуално лечение, но отказах, защото нямам доверие на системата в БГ. Малко са като : от вратата за краката. Дори не ми искаха изследвания за делта антиген, и нови за Б хепатита, за е - антигена, защото първите ги направих в Блг преди година и половина. Та , отказах и насрочихме ПСР за септември, 3 месеца по късно. През това време пих смес от билки (10 вида), пих също масло от черен кимион (черно семе). Резултатите от ПСР са 3 000 копия на Б , с 20 000 по малко. Но трансминазите са високи алат: 277, асат 80, май месец бяха: алат: 42, асат: 31. Някой имал ли е такъв случай , вируса да намаля така, а трансминазите да се качват толкова? Възможно ли е трансминазите да са се вдигнали от билките, щото ги пиех 3 месеца, или Б- то си работи. Има ли вариант имунитета да работи срещу Б-то , затова да е паднало, а обратно чернодробните да са се качили? Всички други показатели от три епикризи са ми в норма , без увеличение на коремни органи или деформации.