Автор Тема:  хроничен хепатит Б с отрицателен е- антиген  (Прочетена 6828 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Syuleyman

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 24
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте!
Преди година и половина, след даряване на кръв, разбрах, че съм носител на хепатит Б. След направени изследвания, се установи , че съм хроничен носител с отрицателен антиген. ПСР беше около 14 000 копия. Трансминазите бяха  в норма, като алат беше по висок от асат. Малко над границата бяха. След 6 месеца нов ПСР , който беше се качил на 24 000 копия, с нормални трансминази. През това време никакъв алкохол, здравословно хранене, физически почивки. Резултатът беше нагоре. До преди да разбера за хепатитът, живях на макс, без да пазя какъвто и да е режим. Предложиха ми във ВМА биопсия, и евентуално лечение, но отказах, защото нямам доверие на системата в БГ. Малко са като : от вратата за краката. Дори не ми искаха изследвания за делта антиген, и нови за Б хепатита, за е - антигена, защото първите ги направих в Блг преди година и половина. Та , отказах  и насрочихме ПСР за септември, 3 месеца по късно. През това време пих смес от билки (10 вида), пих също масло от черен кимион (черно семе). Резултатите от ПСР са 3 000 копия на Б , с 20 000 по малко. Но трансминазите са високи алат: 277, асат 80, май месец бяха: алат: 42, асат: 31. Някой имал ли е такъв случай , вируса да намаля така, а трансминазите да се  качват толкова? Възможно ли е трансминазите да са се вдигнали от билките, щото ги пиех 3 месеца, или Б- то си работи. Има ли вариант имунитета да работи срещу Б-то , затова да е паднало, а обратно чернодробните да са се качили? Всички други показатели от три епикризи са ми в норма , без увеличение на коремни органи или деформации.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: хроничен хепатит Б с отрицателен е- антиген
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2015, 19:10:41 »
Здравей,

ако прочетеш моята история, може да си спестиш куп мъки и заблуди. И 1000 копия да имаш, черният ти дроб може вече да е увреден (всъщност, не се съмнявам). Не го пиша, за да те притесня, а по-скоро да ти кажа, че една биопсия, пък било и в България, ще ти е от полза. Билки, йога, вяра, рейки, всичко съм впрегнала в битката с хепатита, но само билки и диета няма да помогнат. Тази гад е по-коварна от спин и хепатит Ц. Намалих вирусните репликации до под 900 копия и след три месеца бях над 3000. Отрицателен е-антиген е неприятна вариация по темата. Това, доколкото съм разбрала от всичко прочетено и чуто досега, означава, че има вероятност да се наложи много дълго лечение (надявам се не доживотно, защото и аз съм в същото положение). Надеждата ми е, че изследванията на Б хепатита все още има какво да покажат и не приемам всичко известно до момента като постоянна величина.
Скептицизмът ти е рзбираем и до голяма степен оправдан, но с будно съзнание, мисъл и решителност, може да преодолееш "българският модел" и въпреки всичко да се лекуваш.

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 71
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2015, 21:25:59 »
Здравей,

Аз съм с ниска виремия първи изследвания (ПСР 220 копия, АСАТ АЛАТ в норма, фиброскан ф0 - ф1). Моя доктор ми назначи лечение с изопринозин, легалон и виузид за 3 месеца след като открих хепатита. След 3 месеца копията бяха 3018 АСАТ АЛАТ двойно над нормата.

Според лекуващия ми доктор, като се започне някакво лечение реално започва изчистване на черния дроб и е напълно нормално даже е препоръчително да имаш завишени АСАТ АЛАТ тъй като имунната система атакува вируса и разрушава заразените клетки в черния дроб. В твоя случай това се е случило след като си започнал с билките. При мен и след втората терапия която беше легалон виузид и саменто реално билки + витамини, АСАТ АЛАТ бяха над нормата. Чак след третата терапия паднаха в норма. От тогава ПСР-ите ми се движат между 500- 3000 копия, но АСАТ АЛАТ ми е винаги в норма.

Според мен най-добре е да направиш един фиброскан за да видиш какво е състоянието на дроба, а след това да решиш биопсия и евентуално лечение.

Неактивен Syuleyman

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 24
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2015, 12:57:49 »
Може ли да ми кажеш повече за фиброскана. Къде мога да го направя изследването.? Покрива ли се от здравната каса, ако не - колко струва? Надеждно изследване ли е?

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2015, 17:52:21 »
Токуда. Не се покрива от ЗК. 150 лв.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007