Автор Тема:  Стойности на TSH преди започване на лечението  (Прочетена 7515 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте!
Незнам дали помните, че се бях шашнала с високите ми стойности нс хормоните свързани с щитовидната жлезаила, или по-точно с ниската й активност, ако не бъркам реда на понятията.
Та значи, последните ми изследвания, които са правени на 08/01/2008, сочат следните данни:

Тirotropina        (TSH)     1.07      mcU/ml       0.35        5
       Triiodotironina    (T3)       2.16      pg/ml         1.8          4.6
       Tiroxina            (T4L)      0.970     ng/dl         0.72        1.7

Тук ще помоля хората, които са вещи в тълкуването на тези показатели да си дадат мнението и заключението.
Аз не можах да се срещна с ендокриноложката, която води случая ми, тъй като са ми дали час за април, но все пак успях да измъкна резултатите от изследванията си, с хиляди разправии, писмени молби и пр. бюрократщини, каквито има не само в България явно. За голяма моя радост ми се обадиха още вчера вечерта да отида до болницата, за да си ги взема. За първи път са толкова бързи и отзивчиви с мен специално. Явно, защото вдигнах голяма врява пак вчера, но този път сутринта, когато ми се наложи да се разкарвам до болницата, тъй като преди това говорих по телефона с ендокриноложката, която приема на всеки две седмици, винаги само в сряда между 09.00ч. и 10.45ч., и тя самата ми каза, че няма да може да ме приеме, но щом резултатите са решителни за това дали мога да започна лечение или не, да отида лично в болницата и да си ги искам от администрацията, както и направих. За съжаление обаче, рецепционистките не бяха уведомени за това нещо, в следствие на което се наложи да сменим приличния и културен тон на разговор, тъй като те явно не бяха достатъчно запознати от каква важност са тези резултати свързани с това лечение, както и от важността на самото такова. Както и да е. На края всичко приключи с писмени молби, както вече ви споменах и за огромно мое учудване още на същата вечер ми се обадиха по мобилния и най-учтиво ме помолиха ако имам възможност, да отида да си ги взема от болницата.

Е, това от мен за сега. Ще чакам отговори с най-голямо нетърпение.
Поздрави и здраве на всички!
« Последна редакция: Март 03, 2008, 15:07:50 от Radoslav Rusinov »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: TSH
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2008, 07:12:24 »
nevron, няма от какво да се притесняваш! Хормоните са ти в норма! Виждам, че са в рамките на референтните си граници. Повод за безпокойство има, когато са извън тези граници. При теб всичко в о.к. :)

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #2 -: Февруари 29, 2008, 08:24:50 »
Точно така ,решително и напористо,както само ти можеш!Поздравявам те!Всичко е в норми,ти сама можеш да се убедиш,така че чакаме началото на твоето лечение и да ни информираш
Успех!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2008, 16:40:18 »
Резултатите ти са чудесни.
Заповядай в отбора на интерферонковците! ;)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007