Автор Тема:  Съвет за подсилване на имунната система  (Прочетена 56221 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте отново!
Имам един въпрос към всички, които имат представа по какъв начин бих могла да си помогна на имунната система да се посили по време на лечението, пък и по-нататък. Имам предвид някакви диети, приемане на определени храни, витамини, сокове. В какви количества, по колко пъти на ден, седмица или месец. Някакви билки, отвари, чайове и пр. неща, които могат да ми бъдат от полза при лечението. Ще съм ви много благодарна ако ме посъветвате за начин на живот като цяло по време на това лечение. Почивка, хранене, разпускане, начин на мислене и всичко, за което ви идва на ум. Полезно имам предвид.
Предварително ви благодаря!
Поздрави на всички и приятно изкарване на следващата среща!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Съвет за подсилване на имунната система
« Отговор #1 -: Януари 13, 2008, 08:39:20 »
Мога да ти кажа от личен опит какво помогна на майка ми. При нея страничните ефекти наистина са много и тя ползва жен шен / пчелно млечице/. Той е на билкова основа и не вреди на черния дроб, но значително подсилва целият организъм. На ампули е и се пие сутрин по една. Но е хубаво да предупредиш лекуващия си ако решиш да го вземаш защото жен жена действа на резултатите които ще си правиш всеки месец - стойностите ще са добри, говоря че действа най вече на хемоглобина, еритроцитите, тромбоцити, не на алат и асат / то това нали е целта/. Защото когато майка го взе не беше предупредила Чернев че взимала нещо и след редовното съобщаване на резултатите той се учуди как така изведнъж са и се подобрили резултатите, веднага усети че е взимала нещо. Според много мнения които съм чела жен шена е наистина продукт изцяло на билкова основа и той влияе на имунната система. Състоянието и много се подобри от тези ампули, но ти си решаваш.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #2 -: Март 03, 2008, 17:10:51 »
Тук искам да постна една рецепта на Ванчето, която тя публикува в друга тема.
Така ще я видят повече хора и ще се възползват от нея - мисля, че ще е много полезна на всички, които се интересуват от този въпрос.
Здравей, Сара!
Аз съм много болнава по принцип, но от две години не мога да се оплача.Причината е, че всяка есен започвам да вземам зърна от бъз/храст със малки черни зрънца/Това ми го препоръча лекар.
Зрънцата се берат, измиват и съхраняват във фризер/имам рецепта и за сироп, но това е по-лесния вариант/.
Започва се в края на есента.Сдъвкват се всяка сутрин на гладно, половин час преди закуска.Ако вземаш за пръв път започваш с 5 зърна, като всеки ден увеличаваш по едно, докато станат 20 и продължаваш всяка сутрин с 20 зърна и така до пролетта.
Безплатно и много ефикасно.Вече доста хора покрай мен си стимулират имунитета по този начин.Грипа, който взех от децата го изкарах с дращене на гърлото два-три дни.Само ядох лимон, намазан с мед.
Между другото, тази рецепта за бъза става и за деца.За дъщеря ми, която е на 3г.дозата е не повече от 5зърна.Ако някой се интересува за дете на друга възраст мога да попитам лекарката.
Бързо оздравяване ти желая,Сара! Чао :-*

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #3 -: Март 08, 2008, 06:43:27 »
Здравейте!
Мога ли да приложа този метод за подсилване на имунната система по време на лечението.
Благодаря предварително и поздрави на всички!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Март 08, 2008, 09:23:31 »
Аз мисля, че не би трябвало да има проблем. Сега се поразрових да разбера дали това е билка. Това е билков храст с плодове. От цвета от черен бъз се прави сироп. Спомням си го от детството, когато нашите правиха сок от бъз, казвахме му "бъзовина" - беше много вкусен. В средата на 90-те, една фирма започна да бутилира сок от бъз, като безалкохолно - не си спомням името, но не се задържа повече от 2-3 години.

Ето тук можеш да прочетеш малко информация за него:
Бъз
Черен бъз
Свирчовина (черен бъз)
Последния линк предлага рецепта за сок от бъз, но накрая чета и едно важно предупреждение:
Цитат
Свирчовина (черен бъз)
...
Внимание! Листата, кората и плодът в по-голямо количество действат отровно. Да се приемат по лекарско указание!
...

Така, че внимавай с плодовете /именно тези черни зрънца/, и не прекалявай с тях.
Все пак, тъй като искаш да го ползваш по време на интерфероново лечение - за да си спокойна, се посъветвай с лекаря ти. От линковете ще научиш какво е латинското наименование на черния бъз. Използвай го, за да обясниш на лекаря за кой храст питаш.

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 09, 2008, 06:13:56 »
1 мултивитамин на ден :) друго не се сещам. храни се добре или поне се опитвай - апетита много ти се губи. в този случай препорачват да хапваш по малки порций но по на често, дори и да не си гладна да може си набавяш необходимите калорий.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Март 13, 2008, 20:36:33 »

"Така, че внимавай с плодовете /именно тези черни зрънца/, и не прекалявай с тях.
Все пак, тъй като искаш да го ползваш по време на интерфероново лечение - за да си спокойна, се посъветвай с лекаря ти. От линковете ще научиш какво е латинското наименование на черния бъз. Използвай го, за да обясниш на лекаря за кой храст питаш."

Те нашите лекари за наименованието на български не са чували, камо ли за латинското.
Тази рецепта ми я каза терапевт, специализирал в чужбина хомеопатия и ирисодиагностика.
Между другото,Неврон, леля ми живее в Испания и там са и предписали сиропа, за който писах, но рецептата със замразените зрънца е по-лесна.
Пак да кажа, че това е за стимулиране на имунитета .

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007