Здравей и от мен!
Според мен нещо с изследванията ти не е съвсем наред.
Бих могъл да приема, че PCR изследването ти е било отрицателно, защото си бил във фаза "остър" хепатит C, и си успял да се изчистиш спонтанно. Но дори и да се е случило, anti-HCV изследването за антитела няма как да е отрицателно. Дори хората, които са се излекували /независимо дали спонтанно, или с помощта на интерферон/, продължават да дават положителни резултати за anti-HCV, защото тялото продължава да произвежда такива.
Миналата година чернодробните ензими са ти били много високи, което според мен, би могло и да е индикация че в момента си бил във фаза "остър" хепатит C, т.е. бил си се заразил съвсем наскоро. Разбира се, не е задължително да е така, но ако в този момент си бил с хроничен хепатит, много е трудно да получиш толкова остра реакция, че да пожълтееш и да вдигнеш толкова ензимите.
Поне за мен обяснението за скорошна инфекция, е по-вероятното.
Би ли казал какви са ти сегашните резултати от количествения PCR и anti-HCV.
Много е важно и къде точно си си правил PCR изследванията, а пък и останалите изследвания. Тези ту положителни, ту отрицателни резултати са показателни, че имаш проблем с лабораторията.
А сегашните ти ензими не са ниски, и за мен пак са индикация за бурни процеси, които протичат в черния ти дроб. Или си го предизвикал с голямо физическо натоварване, или с алкохол. Ако не е имало нищо такова, тогава пак обяснението за мен е, отново, че става въпрос за скорошна инфекция.
Поздрави,
Радо