Автор Тема:  Все още събирам смелост, за да започна  (Прочетена 8259 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте!
Аз, честно да си призная в последния може би вече един месец, не участвам активно, защото ме е срам да напиша какво се случва с мен.
Сега, тук ще споделя.
Имам лекарствата от почти 2 седмици вече. Инжекциите седят в хладилника от както съм ги получила, а хаповете прахолясват на етажерката в хола. Все си намирам знайни и незнайни причини днешния ден да е утре и така вече наближава датата за анализите, които се правят на втората седмица след започване на лечението. Аз между другото имах по-предна дата, но тъй като все отлагам и отлагам първата инжекция, така и си изтеглих датата за анализи за по-късно.
Сега твърдо съм решила утре да си поставя сама, може би първата инжекция, пък каквото ще да става.
Май Силвана беше права, че нещо все се опитвам да отложа лечението.
Истината е, че много ми се иска да го проведа това прословуто лечение, за да се излекувам, може би, за да пробвам силата и волята на съзнанието си, за да се преборя с още една несполука в живота си, от което да бъда удовлетворена и щастлива още повече след това.
Дано не си намеря причина и утре да отложа инжекцията, защото вече наистина ще пукна от срам и от яд, колко съм станала слабохарактерна и нерешителна.
Е, това е от мен за сега.
Не заслужавам да бъда "Топ потребител" с всичките си тези слабости и недостатъци.
А, и още нещо пропуснах да споделя. Почнах работа в един хотел, като барманка. Това е кажи-речи най-благата работа в хостелерията. По-добре е и от рецепцията, но уви днес напуснах, защото... дриг път предпочитам да ви разкажа. Става въпрос за префърцунена рускиня, женена от година за 30 години по-дъртият щеф на хотела от нея, който от своя страна изглежда ужастно, но това не значи, че е лош човек де. Така или иначе тази рускиня му е трета по ред жена в живота, така че тя едва ли се чувства абсолютно застрахована, че го е уловила во веки. Той взе да ми обръща внимание на мен и тя от своя страна при всеки удобен случай, когато него го нямаше си намираше за какво да се хване, за да ме дразни и подкопава достойнството и честа ми, държейки се с мен като с лична слуга. Това стана само веднаж, разбира се (изпращайки ме да й купя цигари от отсрещният бар, без дори да употреби елементарната, но в същото време така важна думичка или израз "моля" или "ако обичаш"), защото аз повече не бих могла да си го позволя. И така накрая се стигна до там, да й кажа самата истина за нея, за отношенията между възпитаните хора, за каквато, разбира се се смята самата тя , и да й кажа коко по-жалка изглежда в очите на един наистина стойностен и достоен за уважение човек, който изкарва парите си с труд, а не правейки "мамади"* на дърти каталанци, за да се мисли за част от висшето общество, видиш  ли. Също й обясних, че висше общество е това общество на възпитани и тактични, дискретни и порядъчни хора, от чието тя явно не принадлежи. С навирения си нос, за това, че е оклещила горкия дърт мангизлия не може да се счита за нищо повече от всеки един друг човек на този свят. Даже по-скоро трябва да се засрами и да се държи по-скромно и по -невзрачно, защото иначе така или иначе бие на очи що за стока е.
Е, отклоних се доста от темата, но това беше и свързано с колебанията ми кога да започна лечението и защо не посещавах форума в последно време.
Поздрави и здраве на всички!

*свирки, минети, орална любов, дудуци и пр. (с извинение за грубия израз).
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
Все още събирам смелост, за да започна
« Отговор #1 -: Март 19, 2008, 09:16:58 »
Здравей,Неврон няма нищо срамно да изпитваш страх от започването на лечението.Аз също си задавам въпроси като струва ли си цялото това ходене по мъките,ще има ли очаквания краен резълтат? Е да ама няма как да разберем,ако не пробваме,нали надеждата умирала последна.Също си задавам въпроса имам ли право на лечение? Все пак сама съм си виновна за да се окажа в това положение.Прогони свойте отчайващи и нерешителни мисли ,вземи интерферона и си го боцни,недей да отлагаш нищо не печелиш.Всички във форума те подкрепят и са с тебе. Относно тази руска ''мамада'' много добре си я поставила на мястото и ,не си заслужава да хабиш нервите си за такива не обичащи себе си хорица.О и заслужаваш да си топ потребител ,на всеки се случва да изпадне в момент на слабост,всеки има недостатъци все пак сме човеци.Поздрави

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #2 -: Март 19, 2008, 13:26:20 »
Здравей Невронка,  :)

Абсолютно правилно си постъпила с рускинята!  :) Стискам ти ръката за постъпката!  :) За голямо съжаление навсякъде е пълно с "дупедавци" и жени /а може би и мъже/, които се опитват да прогресират и трупат самочувствие от това, което са "постигнали" по начин, за който не е нужно да ни обясняват как /ние и сами се сещаме/. Всичките "онези неща", които те могат да правят, за да получават своето "възнаграждение" са си професия, която аз няма да я назовавам тук. Аз лично никога не съм била привърженик на подобна философия, но много хора търсят на "баницата мекото", а и какво друго да правят, като така е най-лесно. И като се замисля, те за себе си са щастливи. Може би дори не оценяват колко дребни душици са и че това, което имат в момента е като сапунен мехур - може да се спука всеки момент. Питам се какво ли ще правят след това или като станат на определена възраст, в която вече никой няма да иска да се ползва от "услугите им"??! Но това всъщност си е тяхна работа. Техния живот ще мине под знака на титлата "съпруга" или "любовница"  на някой си. Лошото е, че получавайки стандарт на живот, те забравят кои са и как са го постигнали. А няма нищо по-страшно от това някой да се вземе на сериозно.. :)  Считам, че човек трябва да разчита на себе си и че щастието и удовлетворението в живота идва от това, което ти самия постигаш и правиш. Ето защо искам да те поздравя за постъпката! Винаги, просто като жена, се радвам да чуя за подобен модел на поведение и начин на мислене /като твоя/, който аз напълно споделям! Понякога ми е обидно като жена да гледам подобно поведение! Но, както се казва да живеят малките разлики между хората! Така, че свиркай си. Винаги ще има такива хора, а на нас - "другите" това винаги ще ни създава усещане за пошлост и простотия! Но.. това е живота! "Какъвто ти ума - такъв ти дома" са казали старите хора. А ти съвсем правилно си й натрила носа!! Бравооо!! :)

От сърце ти желая успех с лечението! Ти имаш дух и сила, така че просто остава да го направиш!! Стискам палци! ;)

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #3 -: Март 19, 2008, 13:46:15 »
Здравей Невронка!
 .
Ти си силна личност и си го доказала вече преборвайки се с наркозависимостта. Воля не ти липсва.
Прояви я отново и много ми се иска следващият ти пост да бъде за това как си си сложила първата инжекция и си започнала лечението . Всички те подкрепяме ,бъди уверена в това!

Пожелавам ти по малко странични ефекти.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 312
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Март 19, 2008, 16:21:06 »
Хей Невронка,а не така. :)
Какви са тези думи от теб,разбира се,че заслужаваш да си топ потребител,а това за рускинята.На такива жалки душици не е необходимо да се обръща внимание.Според мен такива хора са комплексари и естествено си избиват комплексите върху другите,който смятат за много повече от себе си,защото те са постигнали нещо,но благодарение на себе си,а не като тях на чужд гръб като паразити.И също така мисля,че дълбоко в себе си те изпитват уважение и респект към хора като теб,но никога няма да го признаят дори и пред себе си,а какво остава пред останалите,другото,което е тяхното държание е нормално,защото те също си го знаят,че не са достойни хора,така,че спокойно можеш да игнорираш такива личности и изобщо да не ги отразяваш.Тъй като за разлика от тях ти си един достоен човек горе главата и смело напред относно това за твоето лечение не се притеснявай това,че го отлагаш днес за утре не значи,че имаш кой знае какви недостатъци в крайна сметка и ти си човек не си робот,а пък и никой не е идеален не се притеснявай успокой се и  се реши веднъж да започнеш своето лечение,което в момента е най важно за теб и ти прекрасно го знаеш и колкото по скоро толкова по добре.Цял ден днес се каня да ти отговоря,но постоянно съм заета хайде сега пък шефът идва Ужас......................Невронка надявам се да не ти прозвуча като някоя учителка или нещо подобно.....Стискам ти палци и се надявам скоро да прочета добри новини и най вече,че си започнала,защото,когато си направиш последното изследване там ще има само много минусчета и от там натък много,много поводи за усмивки,радостти и щастие.Опа шефът влиза.............
Хайде чао и всичко добро.
Поздрави Снежи!
« Последна редакция: Март 19, 2008, 23:19:30 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: Все още събирам смелост, за да започна
« Отговор #5 -: Март 19, 2008, 23:43:26 »
Неврон, сигурен съм, че ще се справиш!
Виж само как те подкрепят всички във форума и ти се радват.  ;D
Надявам се, че всички заедно ще ти повлияем положително и ще ти помогнем да направиш първата крачка  ;)
Ти си си "топ потребител" отвсякъде, така че изобщо няма смисъл да повдигаш тази тема.
Стискам палци скоро да стартираш тема в съседния раздел  ;)

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #6 -: Март 20, 2008, 00:47:33 »
   Здравей Неврон,
   Пиша ти в ранните часове на 20.03.2008 г. Убедена съм, че вече си преодоляла страховете и колебанията и до края на деня ще си поставила първата инжекция и приела дневната доза рибавирин. Като един от най-активните читатели на форума си проследила лечението и страничните ефекти на всички лекуващи се форумци, но не бива това по някакъв начин да те стряска. Ти си силна личност и знам, че няма да се поддадеш на временни емоции и все пак, срахът е човешко изживяване, но се преодолява. Като четеш публикациите, разбираш че колкото и да е неприятно лечението, все пак се понася. Малко по-трудно ще ти е в началото на лечението, но постепенно сраничните ефекти и неразположението отслабват.
    Сърдечно те прегръщам и ти желая успешно лечение! Вярвам, че днес ще направиш първата стъпка и чакам да пишеш какво се случи! Не се притеснявай, ако имаш висока температура, така ще е само няколко дни. Още веднъж ти желая кураж и успех!
                                 Силвия

Неактивен rosica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #7 -: Март 20, 2008, 21:24:46 »
   Здравей Неврон,
   Не мога да повярвам на очите си !Това не си ти!Вземи се в ръце,сложи си интерферона- не отлагай!Ти си силно момиче ще се справиш!А за рускинята браво!
   Пожелавам успех!
        Роси

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #8 -: Март 20, 2008, 22:47:57 »
Здравей Неврон!
Знам че е трудно да се престрашиш да направиш първата крачка. Аз също минах по твоя път и днес след 6 месеца лечение мога спокойно да те посъветвам да не отлагаш. Не се плаши. Няма непоносима болка. Всички странични реакции от лечението са поносими. Повярвай ми- при мен се проявяват всички възможни такива.
Когато вземеш спринцовката не мисли за нищо друго . Казвай си , че това трябва да го направиш за да се излекуваш и действай.
Надявам се утре , когато вляза във форума да прочета , че си направил крачката и се чувстваш отлично.
Стискам палци.

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #9 -: Март 21, 2008, 00:59:38 »
ПОКЛОН ВИ ПРАВЯ!!!
...И БЛАГОДАРЯ!!!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Март 22, 2008, 10:27:11 »
Темата продължава тук: Ето ме и мен
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007