Здравей Смърфиета,
Горе главата! Аз във форума съм споделяла, но може да не си прочела тези мои публикации и затова отново ще споделя пред теб какво се случи с моята дъщеря. Тя е с хоничен хепатит С.
Най-напред ще започна с това, че всичко е поносимо. Определено, в началото на лечението станичните ефекти бяха доста по-силни, но с времето отслабваха. Затова при започване на лечението и наличието на силни грипоподобни симптоми да не те плаши. На моята дъщеря, противовирусното лечение с пегасис и купегус, започна през месец юни 2007 год. Това беше месеца преди кандидат-студенската кампания. През месец юли се яви на кандидат-студентски изпита в три ВУЗ-а, представи се добре и беше приета в два от тях. Така че, тя не се спирала пред нищо: ходене на уроци, четене, пътуване за подаване на документи, пътуване за явяване на изпити и т. н. Премина през неприятния момент, като страничен ефект от лечението - косопада, но и с това се справихме - вече й расте нова коса, въпреки че още не е приключила с лечението. Затова от мен един съвет, започни превантивни мерки срещу косопада, не чакай да започне косопада и едва тогава да се заемаш с лечението му. Лечението на косопада излиза доста скъпичъко. Това ти го разказвам, за да не изпитваш страх пред неизвестното и да не мислиш, че лечението ще те прикове на легло и няма да можеш да живееш пълноценно! Желая ти по-скоро да започне лечението, малко странични ефекти и разбира се успешно лечение!
Силвия