Автор Тема:  Да се лекувам, или не, туй е въпросът...  (Прочетена 5098 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Мисля си последните дни как да постъпя...Премедстих се в Холандия наскоро и се опитвам да започна нов живот, но не мога да се лекувам скоро тук. В същото време ме ръчкат да си подам документите в здравна каса за да се наредя на опашката и да започна да се лекувам, там, но пък доц.Коцев /в терапията във Варна/ ми казва, че ще трябва да ме наблюдават поне 5-6 месеца и едва тогава да се върна в Холандия и да ми пращат тук лекарствата...
Знам че здравето е най важно, но пък след година 2 може и да мога да се лекувам тук...от седмица две ме мъчи това и реших да споделя...
По принцип си мисля че понякога човек трябва да направи крачка назад, и после 2 напред...голям съм Аристотел.....
« Последна редакция: Май 11, 2008, 18:30:02 от Радослав Русинов »

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 115
    • Профил
Re: да се лекувам, или не, туй е въпросът...
« Отговор #1 -: Май 07, 2008, 23:03:16 »
решението,което трябва да вземеш не е лесно,но си подерди приоритетите-поне аз ,така правя и ..отговора излиза сам.дано вземеш най-правилното решение.успех!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: Да се лекувам, или не, туй е въпросът...
« Отговор #2 -: Май 11, 2008, 22:19:37 »
Лечението не е нещо, което е абсолютно задължително да направиш в близката година или две. Ако си здарвно осигурен в България, винаги ще можеш да си подадеш документите в Здравната каса и две години по-късно да получиш лекарства за лечение.
В момента си на ново място, на нова работа и т.н., трябва да се установиш, да се доказваш и да свикнеш с новия начин на живот. Със сигурност не е най-добрия вариант успоредно с тези неща да се лекуваш една година с интерферон.
Единственото, което трябва да си направиш, за да имаш достатъчно информация за решение и преценка, е една чернодробна биопсия. Така ще си сигурен, че с черния ти дроб в момента всичко е наред.
Аз също бях в период, в който бях готов да се преместя да живея и работя извън България, и в същото време бях готов и да се лекувам едновременно с това. Но тогава бях с фиброза Ф2 и доста се бях притеснил. Затова, ако нещата с черния ти дроб според чернодробната биопсия изглеждат добре, тогава ще си по-спокоен, и ще можеш да си подредиш приоритетите. При ниска фиброза, отлагане с 2-3 години на лечението не може да е сериозен проблем, а в същото време ще ти позволи да си уредиш живота на новото място. Със сигурност обаче и не трябва да отлагаш лечението прекалено дълго, защото във форума сме си говорили доста, че колкото повече човек отлага лечението, толкова по-намаляват шансовете за излекуване.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #3 -: Май 13, 2008, 20:51:02 »
Биопсията я направих вече, тук са резултатите http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=594.0, Радо ти даже направи коментар но си забравил...както и да е.В начален стадий на фиброза съм или почти няма такава...Мисля че ще си подам заявка за лечение, защото мисълта за болестта с която живея ме мъчи...не мога да пия, да ям каквото ми се яде, да работя каквото и да е, да спортувам както си знам, да стоя на слънце и какво ли още не...целия ми живот се преобърна...колкото по скоро свърши толкова по скоро ще мига да продължа напред...това си мисля.
Честно казано съм оптимист като цяло, но понякога съм доста умърлушен заради хепатита и връзката му с мен и моето тяло...Е сигурен съм че не съм единствен разбира се.
Просто казано, виждам как в това състезание, се налага да спра в бокса, не смао за смяна на гуми, но и за шлайфане на клапани или там каквото искате.И ще се забавя много...
ей такива работи ми се въртят из главата.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Май 13, 2008, 23:51:39 »
А, извинявай, забравил съм  :ashamed: Понякога проверявам старите постове, преди да напиша по конкретен случай, но сега реших, че не си си правил.
Фиброзата ти е малка и имаш възможност да почакаш, но пък ако цялата тази история те натоварва прекалено много, не знам кое е правилно. Винаги има поне няколко гледни точки, затова прецени кое е най-доброто за теб в този случай. Каквото и да избереш, ще има и предимства, и недостатъци. По-важното е ти да усетиш, че това е най-правилното решение за теб в този момент и след това действаш :)
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007