Автор Тема:  Относно процедурите след откриване на хроничен хепатит Б  (Прочетена 2949 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dilyara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит B
Преди 4 години ми откриха Хепатит B,при кръводаряване..не съм провеждала лечение...Покрай кампанията на hepsasist.org се поизантересовах повече и помолих личната ми лекарка да ми пусне изследвания,тя ми направи изследвания-каза че са добри ,но съм носител на вируса-хепатита е преминал в хроничен и при поява на някаква аномалия ще се проведе лечение,но на този етап няма какво да се направи,но сега прочитам във форума ,че трябва съпруга ми да си направи ваксина и т.н.
Аз съм от Добрич и нямам представа към кой добър специалист да се обърна и каква е процедурата..Бяха ми направени изследвания на асат и алат.Има ли нещо което аз мога да направя към момента(освен ваксинирането на съпруга ми)?Благодаря Ви предварително

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей и добре дошла във форума!
 :flowers2:
За съжаление болшинството лекари постъпват точно така. Казват ти, че си носител на вируса и с това се приключва! След откриване носителство на вируса е необходимо да се направят изследвания на всички най-близки хора за HBsAg. Ако те не са носители на вируса - трябва да си направят ваксина.
Можеш да прочетеш тази тема - Ваксина против хепатит В - какви изследвания са нужни преди и след ваксинирането http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=568.0

Освен ваксинирането на членовете на семейството ти трябва да си следиш чернодробните ензими АсАТ и АлАТ на 3 или 6 месеца. Ако забележиш стойности над горна граница задължително трябва да си вземеш направление за гастроентеролог и да си избереш някой добър лекар, който разбира от хроничните хепатити. Във форума има доста информация за такива в раздел Лекари специалисти http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0

Възможно е да имаш и хроничен неактивен хепатит http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=745.0 и да си само носител на вируса без той да ти уврежда черния дроб. Но за да се установи какъв е случая при теб трябва да се направи изследване за размнажаване на вируса HBV-DNA.

Изобщо ситуацията с хроничния хепатит В е доста сложна и ако искаш да си изясниш нещата трябва да изчетеш доста информация за заболяването.
Ако нещо не ти е ясно - ние помагаме!

Поздрави, :flowers:
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007