Аз съм на Пегасис(интерферон) - 1 на седмица и Копегус(рибавирин) 5 - на ден, живея в сОФИЯ и ходя с колело на работа. В момента съм в 5-тия месец на лечение. Искам да споделя, че специално за шофирането не забелязвам, че бих могъл да имам някакъв проблем. Болки в стави и мускули също нямам, но може би се дължи на факта, че се старая редовно да спортувам(фитнес, аеробика, гимнастика). При мен проблемите са общо казано в "главата" и това че понякога не издържам и изпивам по някоя бира(1 път на 1-2 седмици). Под проблеми в главата имам в предвид, че ме боли глава често и пия хапчета за главата, но се останови че болката идва от очите, защото съм качил приблизително един диоптер отгоре, днес ще разбера като сложа новите "цайси"
. Имаше по-лош проблем, който се явяваше вечерно време и беше предизвикан от напрежението, което е всеки ден и това че тази година кандидатствах в СУ и чаках да видя дали ще ме приемат, слава на бога - приеха ме
. Проблемът беше психически - мисъл за саморазрушение(самоубийство). 1 месец след лечението започна да ме боли главата и на 3-4 месец реших да прочета листовката на интерферон и по-точно графата "странични ефекти". Там видях че ако не се заблуждавам в момента - на първият ред пише че има случаи на самоубийство. Това ме успокои и вече не ми се случва.