Автор Тема:  След първи тест за анти-тела  (Прочетена 9513 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kristiyan

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 11
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит C
След първи тест за анти-тела
« -: Юни 28, 2008, 22:28:19 »
Здравейте,

Преди два дни си направих тест за хепатит Ц, заедно с такъв за Б и ХИВ. Всички тестове бяха отрицателни (една чертичка) с изключение на този за Хепатит Ц.

До колкото разбирам теста е за наличието на анти-тела борещи се с вируса. За по-сигурно отидох в друга лаборатория и дадох кръв за повторно изследване. За разклика от първата лаборатория където изледването се прави на място и резултата е готов след 15 мин., сега ще чакам до Понеделник за резултата от тази не поради технологично време, ами заради вътрешна политика някаква си.

Независимо от резултата на повторния тест, като се върна в Чехия смятам да премина през всички и пълни изследвания стъпка по стъпка, едното след другото, от самото начало.

През изминалите два дни изчетох всичко което ме интересува от този форум и благодаря на Радо че е приел случилото се като мисия да помага на други комуто се е случило това нещастие.

За сега това е като за представяне, мърдам към друг раздел на форума да напиша мненията си по някои теми.
 :flowers:
П.П. Да добавя, че няма да мога да се включвам във Форума често, но когато има нещо за казване ще намирам начин да споделя.
« Последна редакция: Юни 28, 2008, 23:20:03 от kristiyan »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Re: След първи тест за анти-тела
« Отговор #1 -: Юни 30, 2008, 09:34:49 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Пожелавам ти днес да излезе отрицателен резултат. Иначе и според мен това е най-правилното решение, като се върнеш в Чехия, си пусни отново изследванията, независимо от днешния резултат. Тогава вече ще си наясно дали имаш хепатит C.
Успех!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kristiyan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 18:06:20 »
Мерси Радо!

Резултатите от повторния тест потвърдиха Anti-HCV положителен.

Мисля че това се е случило при едно съмнително татуиране което си направих след казармата.

До колкото разбирам следва HCV-RNA теста сега?

Поздрави!
Кристиян

Неактивен Теодор

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 89
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Юли 02, 2008, 10:38:43 »
Здравей,

Напълно правилно (всъщност по протокол има едно междинно изследване, но май в БГ не го правят). HCV-RNA е качествен тест (отнема от седмица до месец-два), което означава, че е с по-голяма чувствителност от количествения. Не е изключено да излезе и отрицателен, което ще е добра новина (преборил си се с гадинката). Ако е положителен следва генотипизиране и количествен (отнема към месец). Тъй като тези тестове са принципно платени трябва да помислиш кога да ги пуснеш. Можеш да провериш дали Роше не могат ги поемат.

Стискам палци.

Поздрави,

ТД

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Юли 02, 2008, 11:05:39 »
Мерси Радо!

Резултатите от повторния тест потвърдиха Anti-HCV положителен.

Мисля че това се е случило при едно съмнително татуиране което си направих след казармата.

До колкото разбирам следва HCV-RNA теста сега?

Поздрави!
Кристиян
Да, както е споменал Теодор, може да направиш качествен PCR. Но моят съвет е да си спестиш едно изследване и да си направиш направо количествен PCR. Ако резултатите от него са отрицателни /< 612 IU/mL/, то почти 100% е сигурно, че и качествения ПСР ще е отрицателен. Ако количествения ПСР ти е положителен, тогава поне ще имаш количеството на вируса в кръвта ти.
Имай предвид, че това изследване не е евтино и не е ясно дали ще ти го признаят като актуален резултат в момента, в който кандидатстваш за лечение, просто защото може вече да е остаряло. Затова вариант е и да не си правиш за момента такова изследване, докато лекуващия те лекар не го назначи.
Най-важното изследване за мен винаги е била чернодробната биопсия. То ще ти покаже какво е реалното състояние на черния ти дроб. Това, че имаш идея кога си заразен, е хубаво, но не забравяй да се върнеш чак до детството си и помисли, лежал ли си в болница и преливана ли ти е кръв в последните 20 и повече години. А иначе, колкото по-скоро си заразен, толкова е по-голям шанса черния ти дроб да няма даже никакво увреждане.

Поздрави,
Радо

Неактивен kristiyan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юли 07, 2008, 11:24:34 »
в зармата лежах в инфекциозно отделение понеже ми откриха токсичен хепатит. тогава ми правеха пълни изследвания и за другите видове, с отрицателни резултати. така че съм убеден, че когато и да съм се заразил - е било след това.

от тогаава са миннали вече 10-11 години, което пак не е нито много нито малко. нямам оплаквания, освен може би лесна умаряемост, което обаче ми се струваа нормално при все, че не съм ввече младеж. не съм боледувал сериозно през изминалите последни 4-5 години, с изключение на един грип който ме събори серизно за една седмица преди 6 месеца.

сега бях при ГП тук и уттре  съм пратен на изследвания в инфекциозна болница в Прага. молитвите  ми са да  сьм се излекувал вече...

първоначалния шок отмина сега след 1-2 седмици, дори погледнах на живота с един освежен поглед, повече благодарност и отговорност,, но и известна  доза непукизъм за незначителните спънки.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #6 -: Юли 07, 2008, 13:54:00 »
Щом имаш такива изследвания от казармата - това е най-добрия вариант. Свиваш времето до най-много 10 години  :smile:
Пожелавам успех с изследванията и да пишеш какви са резултатите!

Поздрави,
Радо

Неактивен kristiyan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Юли 22, 2008, 14:29:50 »
След като ми записаха час с англо-говорящ доктор и срещата с него две сецмици по-късно (вчера), ми взеха кръв и назначиха тест за наличие на вируса (количествен PCR). Сега чакаме тези резултати след 14 дни.
Нямам увеличение на черния дроб, според потупването в коремната област. Може би си въобразявам болки в гърба долу вдясно...

Много положителни настройки и емоции!
 :flowers2: :cowboy:  :flowers2:

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #8 -: Юли 22, 2008, 14:36:42 »
Здравий, Кристиян!

Стискам палци за добри резултати от ПСР -а! :congrats:

Поздрави,
Мери  :flowers:

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #9 -: Юли 22, 2008, 14:39:46 »
Пожелавам ти добри стойности ! Опитай се да не затормозяваш с много мисли, докато не излезе резултата... :wink2:
(П.С.-Хареса ми как си комбинирал емотиконите-заприлича ми на откъс от уестърн :good:)

Неактивен kristiyan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Август 09, 2008, 13:10:40 »
Ето реззултатите от теста след 14-те дни: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1008.msg10088#new
Да не си променям начина на живот каза доктора, все едно не съм болен да е....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007