Привет на всички!
За съжаление явно не съм се изразила добре!
Първо на мъжът ми озобщо не му пускаха ТСХ на третия месец, може би ако ни бяха пуснали или поне ни бяха споменали нещо щяхме да открием проблема по-рано и да вземем мерки!
Парадокса е, че имаме подписан Протокол от проф.Чернев в оригинал (той още е в нас) преди да разберем за проблема с щитовидната жлеза.
Сега мъжът ми беше в Ал.болница 3 дни и в епикризата, от която и ние имаме пише, че лечението се спира!
Не ми се вярва в този случай да можем да подадем документите в Здравната каса.
Относно консултацията с ендокринолог, в София на съпруга ми са му казали да си намери добър ендокринолог в Казанлък, който да го следи и да му казва как да си пие лекарствата. Той е питал неможе ли да им се обажда там и да им казва резултатите, но са му отговорили "няма смисъл".
Вчера бяхме при ендокринолог, очарована съм от вниманието, което ни обърна!
В София мъжа ми дори на ехограф не са го гледали! Всички изследвания си ги правихме в частната лаборатория.
Вчера го гледаха. Тъй като ТАТ и МАТ са в нормата, лекарят ни обясни, че това изключва Хашимото.
Тъй като по щитовидната жлеза няма възли, което може да се установи само от ехограф, отпадна и другата възможност Хипер...нещо си.
Остана само Базедова болест. Обясни ни, че това е генетично заболяване и при него най-веоятно се е отключило сега от стрес!
Лекарят, каза че не вижда причини за прекъсване на лечението и че нещата не са толкова страшни. Неговият съвет е да сложим тези лекарства, който ни остават, като той ще следи състоянието на съпруга ми и ако има нещо веднага ще реагираме.
Обясни ни, че за сега Пропицилът е добро решение, тъй като той е увреждал черният три пъти по-малко от Тирозола примерно. Изписа ни и витамини Невробекс.
Сигурно не е имал много пациенти на лечение с интерферон, но поне е готов да ни помогне! Пък искам пак да кажа, че и другите лекари в София също са били на това мнение!
Да ви призная незнам дали има нужда да ходим и при други лекари поне за сега, тъй като професорът има последната дума. И явно той не се интересува от мнението на ендокринолозите, а няма как да продължим без неговото съгласие!
Както ми сподели и Ели и на нея професорът и е казал категорично, че лечението трябва да се спре при нейните показатели, но..
Въпреки, че лекарят ни каза, че резултат от Пропицилът може да има едва след месец-два може да направим изследвания след 10 дни и ако резултатите са по-добри, да се опитаме да говорим с професора отново.
Но не се надявам много!
Лека вечер!
Krasiii