Автор Тема:  Най-после започваме лечение!!!  (Прочетена 55933 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Teodora

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Най-после започваме лечение!!!
« Отговор #45 -: Ноември 19, 2008, 21:21:31 »
Добър вечер Краси !
Аз съм Теодора. На съпруги ми също му поставиха първата инжекция в петък. Беше хостипализиран, което за този вид лечение е задължително. Все пак има някои странични действия, и е добре да си под лекарски контрол. Съпругът ми повиши темпепатурата, леко започна да го втриса, леки спазми и болки, общо неразположение. Но всичко това отшумя само за един месец, докато организма свикне с препарата. При него също бе Пегасис, казват че за момента е най-доброто лечение за хепатит В. Бъди силна. Стискаме палци. До скоро. Теодора
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 20:06:05 от Мариана Стефанова »

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 58
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #46 -: Ноември 25, 2008, 21:03:08 »
Привет на всички!
Имам нужда от помощ и съвет! :sad2:
Както вече писах вече взехме вторият протокол от проф.Чернев, а той ни каза съпруга ми да си направи и изследване на TSH и като вземем последните лекарства да ходим да подаваме документите в Здравната Каса.
Но се оказа, че имаме проблем! :crying3:
Резултатата от вчера от TSH е 0,000, като лекарката в лабораторията обясни че се е получил същият резултат и при други пациенти (явно проблем с апаратурата) и са повтаряли изследванията, но при съпруга ми резултата се е потвърдил 0,000!
Днес той пак отиде за да повтори изследването!
Но те решили, че не е необходимо и са му направили изследване на
Т4- 3,76 при граници/0,71-1,85/
и Т3- 10,44 при граници/0,68-3,54/ ,но и те са над нормата!
Обясниха, че тези резултати потвръждават горните.
От това, което прочетох във форума разбрах, че това означава че щитовидната жлеза работи повече, отколкото трябва. Дано не бъркам!
Утре ще се обадим на проф.Чернев за да ни каже какво да правим. Явно ще трябва да ходим при ендокринолог.
Страхувам се това да не попречи за издаването на вторият протокол, само след седмица трябва да подаваме документите!
Имал ли е някой подобни проблеми по време на лечението? Какво следва?
До скоро! Krasiii

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #47 -: Ноември 25, 2008, 21:51:03 »
Здравей и от мен Краси,на мен изобщо не ми изследваха хормоните на шестия месец и въпреки това ми написаха и втория протокол!Аз се лекувам във Варна.Дали политиката на болниците е различна?!?
Желая ти успех

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #48 -: Ноември 25, 2008, 23:08:23 »
Трябва да сте много внимателни с щитовидната жлеза.
Съпругът ти правил ли си е TSH изследване преди започване на лечението и какъв е бил резултата от него.
Ето няколко теми, които ще ти помогнат да се ориентираш:
Повишена активност на щитовидната жлеза
За хормоните TSH
Преди старта е важно да ...
Ниски нива на TSH
Изследване TSH
От какво точно се уврежда щитовидната жлеза?
Задължително се консултирайте с добър ендокринолог и добре обмислете как да постъпите. Надявам се Ели Христова и Ванчето да се включат с информация от първа ръка за щитовидната жлеза, както и с контакти на добър ендокринолог  :wink3:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
« Отговор #49 -: Ноември 26, 2008, 12:58:48 »
Здравейте, искам да ви кажа че и аз не съм си ТСХ на 6ти месец, поради това че може да стане така както при вас и излишно да се притеснявам с тези "тъпи" изследвания и протоколи. Въобще до шестия месец всичко е бюрокрация, даже си бях направил ф.а:л.ш:и.в:и изследвания, където всичко е на ред ... ако случайно нещо се случи. Но не се подвеждайте по моето мислене и не правете такива неща у дома  :wink2:. Единственото което не може да се --ф:а.л:ш.и:ф.и:ц.и:р.а-- е ПСР, защото го пращат на лекуващия. Но пък там ако са зле нещата по-добре да се откаже човек, макар че аз не бих се отказал. И така сега ще ида все пак да си направя едни оригинални изследвания че скоро не съм ходил. То и цялото това нещо започва да омръзва в един момент :bored:
Та като цяло исках да кажа, че единственото за което се "заяждат" е ПСР. А за другите "глупости" по-добре идете при ендокринолог да ви види, пипне и там каквото си знае човека. А може да намалят интерферона, примерно на мен го намалиха на 1 седмица - цяла инж (180), една седица - 135мл, поради това че при мен тромбоцитите бяха много малко - като бях на 6ти месец в болницата ми бяха 60, после след 2 дена ми бяха 110.
((Извинявам се за някои термини които използвам, просто така усещам нещата и за сметка целият този тормоз с лечението - аз се забавлявам :beer:))

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Ноември 26, 2008, 18:45:33 »
Благодаря на всички за информацията!
За съжаление новините не са добри! :sad2:
Днес проф.Чернев, каза че ако наистина стойностите на TSH са 0,000, трябва да се спре лечението. :crying3:
Вика мъжа ми в понеделник в болницата. Много ми е притеснено какво ще стане!
Преди началото на лечението стойностите на TSH бяха в нормата 1,920., а сега резултата е 0,000.
Опитвам се да съм спокойна и да не се панирам, но след всичко което преживяхме...
Ще пиша веднага, като имам новини!
До скоро!
Krasiii

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #51 -: Ноември 26, 2008, 22:28:27 »
Здравей Краси,

Аз също съм на мнение, че е хубаво да се посъветвате освен с проф. Чернев и с добър ендокринолог.

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #52 -: Ноември 28, 2008, 09:06:23 »
Краси,
Задължително се посъветвайте с добър ендокринолог, преди да вземете окончателно решение.
Препоръчвам ти да се обърнеш към Ели Христова или Ванчето за съвет, тъй като те имат доста опит в това отношение.

Поздрави,
Радо

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2008, 10:08:07 »
Здравей, Краси!
Аз съм с хеп.В и имах същия проблем при моето лечение с Пегасис.
Когато започвах лечение, ТСХ ми беше в норма и никога не съм имала проблеми с щитовидната.
Задължителното изследване на ТСХ на шестия месец от лечението показа стойност под 0, 005.
Диспансеризирах се при доц.Геренова-ендокринолог в Стара Загора и тя ми следеше състоянието до края на лечението.
Това състояние е хиперфункция на щитовидната жлеза.Започнах да вземам тирозол и триовит-витамини/ако не им бъркам имената/
На следващия месец изследвам ТСХ и какво да видя, станало 63.
Това вече е хипофункция.
Тогава доцентката ми спря всякакви лекарства и каза, че след като досега не съм имала подобни проблеми и след като нямам фамилна обремененост, най-вероятно след приключване на лечението функцията ще се нормализира.
Посъветва ме да не спирам лечението заради този проблем.
Аз не доверявам току така на лекарите и съм свикнала да проверявам  :book_read:
Реших, че е важно да си изследвам ТАТ, МАТ и ТРАК и си ги направих.Много бяха зле, особено ТРАК.
Доцентката каза, защо си даваш парите, аз знам че това ще покаже.
Права е, но аз не го знаех, просто трябваше да обясни, ама много им е трудно обяснението на докторите.
И така продължих с лечението като всеки месец си изследвах хормоните без да вземам никакви лекарства.
Те естествено всеки месец си бяха притеснителни, но така си изкарах лечението и наистина сега ТСХ бавно влиза в норми.
Преди два месеца беше 7. 
 Надявам се след седмица като се изследвам вече да в границите.
Ели Христова имаше същия проблем по време на лечението си.Потърси съвета на няколко лекари.
Продължиха и лечението, след като получиха писмена препоръка от ендокринолог.Не се наложи да го спира и го завърши успешно.Сега няма проблеми с ТСХ.
Препоръчвам ви задължително да се консултирате с ендокринолог  преди срещата с Чернев, и не бързайте да спирате лечението.
Проследете ТСХ известно време. То постоянно се променя.
Не е лошо да направите още едно изследване в друга лаборатория  :girl_wink:
Надявам се да се успокои това ТСХ и да си продължи лечението, все пак самото лечение е ефективно, има отриц.ПСР и си заслужава риска.
Ако нещата с вируса не вървят добре, тогава вече е друг въпрос.
Желая ви успех  :doubleup:

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
« Отговор #54 -: Ноември 28, 2008, 15:33:19 »
Направете нови изследвания в някоя друга лаборатория за всеки случай, ако не сте направили. И ходете на часна лаборатория, а не в тези в болниците, защото апаратурите в болниците са кофти и остарели. И вземете направление от ендокринолога при когото ще идете и без това.

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #55 -: Декември 02, 2008, 19:55:59 »
Привет на всички!
Новините от София не са много добри.
Проф.Чернев взе съпругът ми в болницата, като първоначално искаше да спира лечението! :scream:
Но като видя ПСР-ра и му казахме, че не сме се консултирали с ендокринолог ни прати при такъв и отново да направим изследвания в Цибалап.
Ето ги и резултатите:
                                 Резултат        Референтни граници

FT 3                       16.76 pmol/l        3.10-6.30
FT 4                       50.16 pmol/l        11.00 - 22.60
TSH                       <0.005 mIU/l        0.35 - 5.00

ТАТ                       25.90 IU/ml          до 34
МАТ - (TPO)           4.10 IU/ml            до 12

От това, което виждам ТАТ и МАТ са в нормата, но незнам какво означава това :sad3:, за останалите хормони ми се изясниха нещата.
Ендокринологът е споменал хапчетата, за който ми писа Ванчето, но иска да види първо резултатите.
Утре мъжът ми ще покаже резултатите на професора и ендокринолога и ще видим какво следва!
Стискайте палци! :angel:
До скоро!
Krasiii

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #56 -: Декември 03, 2008, 13:32:41 »
Стискаме палци и чакаме решението  :doubleup:

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #57 -: Декември 03, 2008, 21:43:01 »
Здравей, Ванче!
За съжаление нещата не са добре. :crying3:
Днес със резултатите мъжът ми се срещна първо с еднокриноложката-д-р Цветанка Терзиева.
Тя го е успокойла, че може да пие лекарства за щитовидната, като го наблюдава еднокринолог и да продължи лечението.
Лекуващият му лекар, този който го е приел в болницата също му е казал, че няма проблем да продължи и че те имат такива пациенти. Изписали са му "Профисил" (сигурно бъркам името) 3 пъти по 2.
До тук добре, но като е отишъл при проф.Чернев той без да мисли много, направо го е завел при еднокриноложката и без да и чуе мнението е казал спираме лечението! :angry1:
Мъжът ми пак му е казал,че всички останали резултати са му в нормите, защото той изобщо не ги е гледал, но той пак само повтарял спираме го и това е! :scream:
Всякакви опити да го накара да изчака поне 1-2 седмици, само още повече са го ядосали!
В същото време на въпроса дали да продължим с последните пет инжекций, който имаме отговорът е "На твоя отговорност и да дойдеш за ПСР след последната инжекция!"
Какво подяволите означава това!! :angry2:
Никой(той или друг) не ни обясни какви са рисковете!
Утре ще отидем при ендокринолог тук в Казанлък, за консултация. Все пак някой трябва да му следи състоянието на щитовидната жлеза и да ни каже колко време трябва да се пият тези лекарста и кога евентуално да се спрат.
Просто не сме на себе си, а искат да сме спокойни!
Това е за сега!
Krasiii

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #58 -: Декември 04, 2008, 00:11:29 »
Здравей Краси,
Не знам какво може да ти помогне ендокринолог, който практикува в Казанлък, нали се сещаш колко случая на интерфероново лечение на хроничен хепатит с ниски нива на TSH е имал в практиката си.
Трябва да отидете при друг специалист хепатолог, съветвам те това да е доц. Антонов и д-р Балабанска от болница "Токуда".
Това решение е много важно и затова трябва да се консултирате с много добри лекари, за да сте абсолютни сигурни в действията си.
Успех!

Радо

Неактивен krasiii

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Декември 05, 2008, 19:25:27 »
Привет на всички!

За съжаление явно не съм се изразила добре!
Първо на мъжът ми озобщо не му пускаха ТСХ на третия месец, може би ако ни бяха пуснали или поне ни бяха споменали нещо щяхме да открием проблема по-рано и да вземем мерки! :sad2:
Парадокса е, че имаме подписан Протокол от проф.Чернев в оригинал (той още е в нас) преди да разберем за проблема с щитовидната жлеза.
Сега мъжът ми беше в Ал.болница 3 дни и в епикризата, от която и ние имаме пише, че лечението се спира!
Не ми се вярва в този случай да можем да подадем документите в Здравната каса.
Относно консултацията с ендокринолог, в София на съпруга ми са му казали да си намери добър ендокринолог в Казанлък, който да го следи и да му казва как да си пие лекарствата. Той е питал неможе ли да им се обажда там и да им казва резултатите, но са му отговорили "няма смисъл".
Вчера бяхме при ендокринолог, очарована съм от вниманието, което ни обърна!
В София мъжа ми дори на ехограф не са го гледали! Всички изследвания си ги правихме в частната лаборатория.
Вчера го гледаха. Тъй като ТАТ и МАТ са в нормата, лекарят ни обясни, че това изключва Хашимото.
Тъй като по щитовидната жлеза няма възли, което може да се установи само от ехограф, отпадна и другата възможност Хипер...нещо си.
Остана само  Базедова болест. Обясни ни, че това е генетично заболяване и при него най-веоятно се е отключило сега от стрес!
Лекарят, каза че не вижда причини за прекъсване на лечението и че нещата не са толкова страшни. Неговият съвет е да сложим тези лекарства, който ни остават, като той ще следи състоянието на съпруга ми и ако има нещо веднага ще реагираме.
Обясни ни, че за сега Пропицилът е добро решение, тъй като той е увреждал черният три пъти по-малко от Тирозола примерно. Изписа ни и витамини Невробекс.
Сигурно не е имал много пациенти на лечение с интерферон, но поне е готов да ни помогне! Пък искам пак да кажа, че и другите лекари в София също са били на това мнение!
Да ви призная незнам дали има нужда да ходим и при други лекари поне за сега, тъй като професорът има последната дума. И явно той не се интересува от мнението на ендокринолозите, а няма как да продължим без неговото съгласие! :scream:
Както ми сподели и Ели и на нея професорът и е казал категорично, че лечението трябва да се спре при нейните показатели, но..
Въпреки, че лекарят ни каза, че резултат от Пропицилът може да има едва след месец-два може да направим изследвания след 10 дни и ако резултатите са по-добри, да се опитаме да говорим с професора отново.
Но не се надявам много! :crying3:
Лека вечер!
Krasiii

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007