Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - ekateBG

Страници: [1]
1
Здравейте!

Аз съм майка на три годишно прекрасно момиченце, което от година и половина преживява неща, които не би трябвало да се случват на дете:-(.

Ние живеем в Англия. Никога не съм си представяла, че мога да бъда толкова объркана.

Всичко започна след ангина една зима. Детето получи запек и стана доста летаргично. След време забелязах, че изхожданията почнаха да стават по-светли на цвят. Беше на Лактулуза за запека и лекарите тук го отдаваха на това. Но аз почнах да чета, чета и чета.... само лоши неща и се изплаших много. Успях да ги убеда да пуснат кръв, всичко в нормата, ехограф в нормата. Но акото й почна доста често да има светло жълт цвят, глинест понякога. Напуснах работа, прибрахме се за лятото в България и почнах там да търся лекари. Косите ми се изправиха от това, което видях..... Нито един лекар не се отнесе като ПЕДАГОГ към детето, милото то се уплаши много. В София в Токуда и в Педиатрията на МА ми се изсмяха, пуснахме пак кръв, този път само АСАТ беше с 10 точки над нормата, но казаха, че не е проблем.

След месец реших да отидем на ехограф и този път вятъра ни отвя към Пловдив, при една ГОЛЯМА професорка. Диагноза........хепатоспленомегалия!!!!!! Измери, че дробчето й е с 3см. увеличено. Каза, че има изоехогенна структура и това беше. Аз показах ехографа от преди месец в Токуда, спред нея беше кръгла 0!!!! От там след ден пак в София пак в Педиатрията, измерват нормален дроб, с хомогенна леко хиперехогенна струкура. Без обяснения лошо ли е добро ли е това. Все пак е детенце. Как спат тези хора!!!! Извикаха си следваштия пациент и до там бяхме ние.

От там, обратно в Англия, в болницата изследванията са ок, за пръв път обаче мериха и ЛДХ и то беще леко увеличено. Ехограф - леко хиперехогенна структура. Веднага ни пратиха в Лондон, в Педиатричното отделение за чернодробни заболявания на Кинг'с Колидж Хоспитал.
Диагноза - здраво дете, ехограф и кръв ОК, отново леко завишено ЛДХ-а но не проблемно според тях.

Започнах да забелязвам леки зачервявания по ръчичките на детенцето ми. И преди половин година се появи спукан кръвоносен съд (spider naevi) на лявата й ръка. Аз се побърках, прочетох, че е симптом на цироза и от там пак в Лондон на ехограф, пак нормален.

Почнахме рутинни прегледи през 3 месеца. На Великден излезна и на дясната ръка спукан кръвоносен съд, кръвта показа леко завишена АФ, с 20 точки над нормата, но всичко друго в нормата, според лекарите тук е нормално за растящо дете. И това беше и последния преглед.

Аз не зная на кой свят се намирам, в България изкарват детето ми с цироза, в Англия напълно здрава.....На кого да вярвам? Обръштам се към вас за съвет, на кого да вярвам? Детенцето ми иначе е живо, расте, все още се борим със запека.

Благодаря много предварително на всеки намерил време да прочете дългата ни орисия:-(

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007