Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Лъчо

Страници: [1]
1
Албумин - 39,8 ; Тромбоцити (Tr) - 308.0 , това INR - не го намирам в епикризата може да не са го изследвали или да го пише по друг начин. Има : MPO(pANCA)-2 ; PR3(cANCA) -22.5 ; IgM-141( за него видях , че е в норма ) ; IgG - 1447( Също е в норма но близо до горната граница) ; IgA- 341(Също е в норма  близо до средата )

2
Здравейте . Аника извинявай но епикризата не беше е мен:  Ще ти напиша дословно данните от показателите :
АНА- 22.1 ; АСАТ- 66 ;АЛАТ- 149; Алкална фосфатаза -320; ГГТ-249;
Между другото лекаря при който бях е говорил с професор Чернев от София Мед и иска да ме приема веднага за допълнителни изследвания .... Моля кажете добър ли е ? какви са отзивите и щом иска да ме приема значи наистина нещо не е наред в изследванията ( моя лекар му ги е продиктувал по телефона ) . тъкмо се бях успокоил , че стойностите падат и сега пак притеснени

3
Здравейте, много благодаря за успокоение то всички вас.  Днес  бях на друг "специалист" в Плевен който остана много изненадан от диагнозата и лечението което са ми назначили колегите му.  Каза че тези лекарства не са за тази болест.  Предполага че колегите не са били много сигурни в диагнозата, но все пак при изписването е трябвало да напишат нещо в епикризата за тези високи ензими с който ме изписват. Препоръча ми веднага да отида в София ( поне призна че тук  няма специалисти с опит) .  В понеделник ще ми запази дата и час в Иван Рилски. Днес сутринта преди прегледа ми назначи пак  изследвания.  АСАТ- 52 В деня на изписването беше-64. АЛАТ-112,  в деня на изписването беше -145. Ггт242в деня на изписването 320.  Билирубин общ 4.78 .в деня на изписването 10.75.билирубин директен 2.04 . В деня на изписването 5.81.Показателите малко са спаднали, но това е за 14 дена,  много  бавно ми се струва.   Каза че не са много  високи,  но него го притесняват тези имунни маркери който са изследвали  АНА.  И как само на база тях са ми поставили диагноза.  Незнам дали се дължи на урзофалка или трансметила,  но получих разтройство.... Възможно ли е. 

4
Не нямам сърбеж и други симптоми освен малко липса на апетит.  Но това сиг е от нервите и притеснение то последните дни....  Чета по цял ден форуми и информация и още повече се плаша. Освен урзофалк и трансметил взимам Салофалк но той е за Улцерозен колит който имам ( противовъзпалително).  Доколкото този имунни маркери незнам кой са и какви са нормите,  мисля че са тези АНA.....  Накратко да ви кажа как ми съобщиха диагнозата.

След изписването 4 дена отивам да си взема епикризата и в коридора на отделението излиза лекуващата  ми лекарка .  Дава ми епикризата с една рецепта тука това е за дебелото черво,  пробиотик и тука едни хапчета за хепатит и черния дроб който имаш и трябва да ги пиеш 10 дена после ела пак да видим ензими те..... И това е.  Гледам като луд.  Видях диагнозата в епикризата,  влязох веднага в гооглe.  И направо в коридора щях да припадна.  Нищо не ми обясниха нито диета нито нищо,  опасно ли е не е ли.  Направо нямам думи ,  сега се да и чета в нета по цял ден....  Мн съм притеснен.  Мисля по най бързия начин да дойда до София  за компетентно мнение и евентуално лечение :(

5
Здравейте нов съм във форума . От скоро имам диагноза автоймунен хепатит или поне за сега са ми сложили такава . Накратко на 33г.  съм приеха ме в отделение по гастро. със съмнение за Улцерозен колит. ( на дебелото черво ) което се потвърди . бях доста притеснен защото заболяването е автоимунно и е общо взето за цял живот диети хапчета и т.н но се оказа че имам и друго заболяване свързано с първото което е още по страшно а именно този  автоимунен хепатит . Поради завишените ми чернодробни ензими са изследвали серологични маркери - отхвърлили са хроничния вирусен хепатит , но имунологичните са показали автоимунен хепатит -каквото ида значи така пише в епикризата . АСАТ -66 , АЛАТ-149 АФ-280 , ГГТ-249. АНА- 22,1
Това е от преди 10 дена - нямам никакви оплаквания и симптоми от посочените за болеста . Не знам до колко поставената диагноза е реална .
Понеже спортувам сериозно казах и че съм взимал доста скоро )( до септември) препарати ( тестотерон , метан,  Дека които за забранени така да се каже ) и те знам че доста натоварват черния дроб и тези ензими. а нивата остават високи доста след спирането им ( до няколко месаца в зависимост от дозите и продължителността на цикъла) Всимам и доста добавки но предполагам , че от тях не е възможно да се вдигнат нивата ( протеин , Амино киселини БЦАА, Глутамин , трибестан, Омега 3,6,9, : Витамини и минерали за спортуващи които обаче са доста силни и скъпи)
Докторите от Плевен мисля , че не взеха това в предвид и побързаха да ми сложат тази диагноза- може и да са прави .... незнам .
в момента съм изписан с лечение Урзофаклк и трансметил , за 10 дена и след това пак изследвания за АСАТ И АЛАТ :(

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007