Поддръжка и администрация на форума > Новини и препоръки за използване на форума

 Как да публикуваме линкове и снимки във форума

(1/1)

Радослав Русинов:
В това кратко ръководство новите потребители на форума, които имат затруднения как точно да пускат линкове или пък не знаят как да вмъкнат снимки в постовете си, могат да прочетат как да използват тази функционалност.

Пускане на линк
За да вмъкнете линк към страница в интернет, трябва да кликнете върху следната иконка:

В резултат, в полето за писане на текст ще се появят url символи, затворени в отварящи "[" и затварящи "]" скоби.

След това трябва да добавите линка, който искате да включите в поста си. В конкретния пример ще вмъкнем следния линк: http://hepactive.org/content/articles/fact_sheets/hepatitis_b. Това става като се напише "=" и след него се добави линка, като той трябва да бъде вмъкнат преди първата затваряща скоба:


След това трябва да напишете името на линка, което ще се изписва в самия пост, в случая това ще е заглавието "Хепатит В: Лист факти":


След като публикувате поста си, този линк ще се показва по следния начин:


Пускане на снимка
Ако имате свои картинки, които искате да публикувате във форума, първо трябва да ги качите някъде в интернет, където да бъдат видими, след което да използвате линка към вече качените от вас снимки.
В следната тема можете да откриете инструкции как да качите свои снимки в интернет: Как можем да качим свои снимки във форума.

В случай, че сте качили свои снимки и имате линк към тях (или просто имате линк към чужда снимка), можете да използвате следните инструкции, за да ги публикувате във вашия пост.
Кликнете на следната иконка:

В резултат, в полето за писане на текст ще се появят img символи, затворени в отварящи "[" и затварящи "]" скоби.

След това трябва да добавите линка към картинката, която искате да включите в поста си. В конкретния пример ще вмъкнем следната картинка: http://img202.imageshack.us/img202/3459/meri.jpg. Това става като се добави линка, като той трябва да бъде вмъкнат след първата затваряща скоба:


След като публикувате поста си, снимката ще се показва по подобен начин:

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия