Повече за вирусния хепатит > Терминология, статии и обща информация за болестта
Новата формула на тенофовир предлага по-безопасно лечение на хепатит B
Силвана Лесидренска:
0.09. 2016 г. НЮ ЙОРК (Ройтерс Здраве) – Нова пролекарствена формула, тенофовир алафенамид, ефективно лекува вируса на хроничния хепатит B (HBV) с по-малко костни и бъбречни странични ефекти от тенофовир дизопроксил фумарат, това сочат две изследвания.
Тенофовир дизопроксил фумарат има потенциално антивирусно действие у пациенти с хронична инфекция хепатит В, но дългосрочната му употреба се свързва с бъбречна токсичност и намалена костна минерална плътност у някои пациенти.
Цялата статия: http://www.hepactive.org/news/new_formula_TAF_for_HBV_10102016
edna_ot_vas:
Силвана, знаеш ли дали има значение откъде ще се закупи този препарат? Има го в Турция.
Вече нямам особено други възможности, освен да го закупя, след като не понасям наличните в България.
Имам спешна нужда от отговор, тъй като в момента близките ми са в Турция и казват, че могат да ми го донесат...
Силвана Лесидренска:
Т.е. питаш ме дали на лекарствата, закупени от Турция, може да се вярва?
Не знам :)
Поръчай една опаковка и виж как ще ти понесе.
edna_ot_vas:
Да, в общи линии това питам... дали след като се продава в аптека, запечатано и изглежда като оригиналното лекарство, има значение, че се купува от Турция, а не от друга държава... Притеснявам се дали разликата в цената не е за сметка на качеството.
Наистина остава да опитам.
Благодаря!
anti-HBs:
Аз съм пил 2 опаковки от турско лекарство (Tenoviral) - смея да твърдя, че е по-качествено от Mylan чисто на усет - защото опаковката и самата изработка на хапчетата изглежда по-изпипана. Но това е само на външен вид де. HBV е много разпространен в Турция и мисля, че не биха рискували с качеството му.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия