Последни публикации

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Август 21, 2018, 20:40:10 »
anti-HBs, с какъв е-антиген е този приятел - отрицателен или положителен?
Аз съм с отрицателен.
2
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Август 21, 2018, 20:22:01 »
Много благодаря! Точно това имах нужда да чуя.

Ходих днес при д-р Балабанска, която ми е съставила протокола и която много харесвам, поправи кода и ми каза да започвам и че няма странични действия, да не се страхувам.
И хайде пак към касата... но там отново ме заляха със студена вода - нямало да стане така, трябвало нов протокол, че онзи им бил вписан с този код... този път вече ми кипна и им казах, че тогава ще подам жалба, защото ме въртят в омагьосан кръг. Като чуха за жалба, веднага ме изпратиха при шефката им горе. Жената обърна всички наредби и накрая откри тази, в която пише какви инструкции да спазват, заради подмяната на кода и че не се изискват нови протоколи, пише си го черно на бяло.
Утре с протокола в ръка при личната лекарка и оттам вече за заветното лекарство!
Стискайте палци!

П. С. Ако някой в момента има аналогичен проблем на моя с кода на Тенофовир Зентива, може да се свърже с мен, вече знам какво се прави. След този случай и в касата знаят. Ето и от мен научиха нещо днес в бг администрацията...
3
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от anti-HBs - Август 21, 2018, 15:40:05 »
Ще стигнеш до неоткриваеми стойности с тенофовир. Имам познат, който беше с милиони и нямаше проблем да го негативира. Не се притеснявай излишно.
4
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« Последна публикация от ani.n.m - Август 20, 2018, 22:01:40 »
Здравейте отново!
Малко не навреме, но някой може ли да ми каже задължитело ли е да се спи в Иван Рилски? Утре ми предстои прием, а се притеснявам, за детето ми и ми се иска да се прибирам поне вечер. Няма да ми правят биопсия, само изследвания. Кого да попитам там?
5
На лечение съм / Даряваме тенофовир майлан
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 20, 2018, 20:36:16 »
Здравейте,

Сдружението ни получи като дарение няколко опаковки  тенофовир майлан.
Моля тези от вас, които са на лечение с този препарат и изпитват недостиг, да се свържат с нас.
Пишете на office@hepactive.org
6
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Август 20, 2018, 13:53:50 »
Здравейте!
След като не ме огря да вляза по каса, отидох и си платих ПСР и днес излезе резултатът... не повярвах на очите си, проверих няколко пъти, обадих се и в лабораторията да не би да има грешка...
Хепатит В колич. ДНК ( HBV DNA quantitative )   6452905   IU/ml

Трябваше вече да съм си сменила протокола и да взема хапчетата, но въпреки имуностимуланта, ме тръшна грип и като цяло мн рядко в определени моменти от денонощието може да се каже, че съм добре. Безпокойството също страшно ми пречи, въпреки мишата доза антидепресант, която вземам. Нали имам и други здравословни проблеми, та не съм наясно точно от кое ми е лошо, стресирах се от тези цифри, но знам, че много други от вас ги имат или са ги имали и не са умрели. Просто ми дойде малко в повече...
Човърка ме да си направя и фиброскан, освен биопсията, за да сравня резултата... макар че вече не знам и там какво ще излезе, а страхът определено не помага.

Ако някой е имал подобни резултати и се е повлиял от хапчетата, ще се радвам да чуя.
7
Моята история / Re: Имам нужда от съвети и подкрепа.
« Последна публикация от Velimira - Август 14, 2018, 20:44:04 »
Здравейте, ако се съмнявате за хепатит е редно да пуснете съответните изследвания. Също така, когато се поуспокоят нещата може да пуснете отново изследвания за чернодробни ензими и оттам да се консултирате с лекар.
8
Моята история / Имам нужда от съвети и подкрепа.
« Последна публикация от Mama - Август 11, 2018, 23:51:20 »
Здравейте! Както става ясно от псевдонима ми пиша тук в качеството си на майка на четиригодишно момиченце.
Ще разкажа много подробности, защото не знам кое е важно, а съм с постоянното усещане, че пропускаме нещо.
Дъщеричката ми е със сърдечна операция и сърдечна недостатъчност и това е причина всяко боледуване да ме изправя на нокти.
Започвам малко отдалеч - преди два месеца, след 4 дни температура качваща се до почти 40 градуса влязохме в болница с тежка бактериална инфекция и гнойна ангина. Там още на първия ден овладяха инфекцията с много високи дози антибиотик. Няма да навлизам в подробности, но след лечението дъщеря ми бе изпила 3 антибиотика, като в последствие видях, че в болницата са й вливали доза по-висока от максимално описаната в листовката.
Първите седмици след като излязохме от болницата ми правеше впечатление, че ако се затича дори 20 метра и се хваща за черния дроб. Постепенно това отшумя и се успокоихме.
Миналата седмица бяхме на море. Ние сме от доста стриктните родители и е малко вероятно да изгори на слънцето, но въпреки това започнах вечер да забелязвам зачервяване и обривчета. Всяка следваща вечер беше повече, а на сутринта изчезваше. Мислех, че е реакция към водата, защото имаше обриви и на покритите части. На третата сутрин не беше изчезнал, а следобяд детето вдигна температура. Него ден се прибрахме у дома и на следващата сутрин бяхме при личната.
Междувременно се случи нещо странно. Към 3 през нощта тя става да пишка в гърне и урината й беше с нормален цвят. В 7 сутринта беше много тъмна. Не знаех какво значи това и просто го съобщавах на лекарите, които посвещавахме, общо 3 на брой. Всички ме убеждаваха, че или е обезводнена, или е от лекарствата (един доза нурофен).
След като отидохме на частно при инфекционист диагнозата е варицела (доста нетипично протичаща).
На следващия ден той поръча да пуснем стрептолизинов титър и лаборантката като взе кръвта ме попита дали искам и нещо друго да изследвам. Споделих притесненията си за цвета на урината и тя пусна общ билирубин и алат. Резултатите най-сетне накараха лекарите да обърнат внимание на обясненията ми за урината. Билирубин - 94.5; АлАТ - 217.

Приеха ни в инфекциозно, като профължаваме да лекуваме скарлатина като основно заболяване. Зная, че й вливат Зинат, но не знам в каква доза.
Днес е втория ден откакто сме тук и почти се бях успокоила, защото и обривът затихна, и урината доста изсветля, и изпражненията от жълти, станаха кафяви. Бях доволна, че от вчера сутринта, когато ни приеха, не е вдигала температура,но се окааза, че те профилактично й вливат температуропонижаващо. Днес се разбрахме с дежурния лекар да смени назначението му на „само при нужда”
, за да не се товари черния дроб.
И вечерта тя всигна температура. Вярно, 37,9, но това означава, че след два дни венозен антибиотик и един ден, преди това, през устата, инфекцията все още не е овладяна.
Бях чела, че при уцелен антибиотик сларлатината спира да е заразна още на 24тия час. За мен това значи, че за 24 часа инфекцията трябва да е овладяна. А не е. Притеснявам се, че не е само скарлатина.
Изписах всичко това  с надежда, че тук, сред препатилите, някой може да открие поредния незабелязан от лекарите симптом.
Между другото, въпреки че едно младо докторче в спешното ме убеждаваше, че теоретично и практически е невъзможно да има билирубин в кръвта и да няма в урината, тукашните изследвания също го потвърдиха.
Не знам какво значи това.
Благодаря на всички отзовали се!
9
Моята история / Re: Остър хепатит В
« Последна публикация от Рая - Август 10, 2018, 20:07:33 »
Здравейте!Почти три месеца след началото на болестта,още имам жълто в склерите на очите.Според мен се увеличава леко,при положение ,че доста беше намаляло...може и да си въобразявам де,но нормално ли е още да ми жълтеят очите?Имам ли място за притеснения?Моля ви,някой да отговори...
10
Завършено лечение / Re: Край на мача и при мен!
« Последна публикация от snd242 - Август 03, 2018, 21:28:53 »
Оказва се, че трябва да се постигне SVR 24 за да ме обявят за здрав! Т.е. 6 м. след края на терапията. Около края на септември.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007