Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Направо си е 50 кинта! Фиброскана, ако не мине някак по пътека, излизаше доста скъпо!
Предимството на платения прием е, че те приемат по скоро иначе отиваш след 2-3 седмици или повече.
Ако е на зор положението парите са дребен кахър.
2
Диагностика / Re: Разчитане на резултати за HBV
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 17, 2018, 13:06:56 »
Здравей,

Тялото ти се е срещало с вируса и го изчистило (доколкото хепатит В може да се изчисти напълно).
За нивата на антителата-няма правила, така че не мога да ти отговоря.
3
Зефикса със сигурност не е за остър, проверих, в листовката пише само за хронична форма на хеп.В.
Можеш на много места да си запишеш час за преглед (платен ще стане  най-бързо), съветвам те Токуда (д-р Балабанска), обикновено приема доста скоро, т.е. можеш още понеделник-вторник да си при нея.
4
Не, няма частен кабинет, тя работи само в Аджъбадем (Токуда), но може да минеш на частен преглед там. Мисля, че беше 40 или 45 лв.
5
Зефикса е препарат за хроничен хепатит, не за остър... това му е проблемът. Иначе отивай в Иван Рилски при проф. Антонов. Ако се чуеш с него и му обясниш на 2 на е, предполагам ще те вмести възможно най-скоро.
6
Лекари - специалисти / Re: Д-р Розалина Балабанска – гастроентеролог
« Последна публикация от abracadabra - Март 16, 2018, 14:21:32 »
Здравейте, да знаете дали има Доктор Балабанска  частен кабинет, за да отида там на преглед?
7
От Перник съм. Ще търся да си уговоря час за специалист в София, но разбрах че е със записване и се чака около месец. То, така и така ще чакам, ... ще си продължа терапията. Все пак надявам се мойте лекари да са преценили добре какво да пия и колко.... Вярвам им. Иначе от съвсем скоро поизбелях, и имам слаба тежест понякога в дроба. Урина светла, изпражнения тъмно жълти към охра, но ям много извара и мляко, банани...  И се чувствам добре. Зефикса че го пия ме притеснява и мен, но... Дано да е за добро.

П.П.

Ако може да ме посъветвате къде, и при кого да отида (за да се обадя и запазя час), или пък дори и така направо без уговорка ако може, веднага тръгвам. Дори и платено да е ще го направя.
8
Диагностика / Разчитане на резултати за HBV
« Последна публикация от Азалия - Март 16, 2018, 00:38:11 »
Здравейте, имам хроничен хеп. С и съм в процес по кандидатстване за лечение; правени са ми изследвания и за хеп.Б, но малко се обърках, така че моля за помощ какво точно значи това:
HBsAg (-)
anti HBc (+)
HBsAB (-)
anti HBs (+)

И още нещо-нормално ли е стойностите на anti HBc и anti HBs да нарастнат във времето?
9
Общи теми / Хигиена при вземане на кръвна проба
« Последна публикация от Азалия - Март 16, 2018, 00:22:04 »
Здравейте, през последната година често ми вземаха кръв /в различни болнични лаборатории/; прави ми впечатление, че лаборантките или не са с ръкавици,или ако са с ръкавици,то те са меко казано омазани със засъхнала кръв и не се сменят нито преди,нито след вземането на моята кръв, тоест след никой пациент. Целта на ръкавиците не е ли да предпазват от евентуално заразяване както лаборанта,така и пациента?
Доста неприятен беше и един случай, в който момичето,което ми вземаше кръв бе ново и неопитно, набоде ме 3 пъти /на 4-ят, успешен, поиска помощ от по-опитна колежка и слава богу  :fool3:/ и след всяко изваждане на иглата кръвта ми се стичаше по чаршафа на кушетката и по пода. Тя позамаза с памук,но не смени чаршафа,по който останаха петна. Ами следващият пациент, който легне/седне и се опре с ръце на този чаршаф?
Не искам да звуча драматично, но опасността е доста реална, как смятате?
10
Според мен се качвай на кола/автобус, както можеш и отивай в някой по-голям град. Звучи ми на крайно неопитни лекари - няма да умреш или да стане нещо фатално. Но за да ти е по-леко и безопасно, трябва да те проследяват адекватни лекари. Твоите според мен не са и не знаят какво правят.

По неадекватността им предполагам, че не става дума за София/Пловдив/Бургас/Варна. Ако е от тези градове - ужас.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007