Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: Iva_na в Ноември 10, 2021, 09:34:08

Титла: Резултати след преглед....
Публикувано от: Iva_na в Ноември 10, 2021, 09:34:08
Здравейте!
След прегледа ми при д-р Балабанска на Фиброскан  и ехограф установи, че нямам увеличение на ч.дроб,нито стеатоза, далака също добре,жлъчка прегъната/но това си го знаех),на десен бъбрек малка киста  11мм.
Фиброскан-502-4,0кРа,Ф0,САР за стеатоза 180дВ/мС0
F0S0
Изписа ми Изопринозин  2×1 капсула за 3 месеца и след това пак за 3 месеца Биозин по 1 капсула.Също и котешки нокът.Д-р Балабанска.Много ми каза,че това са за изчистване(намаляване) на Австрийския антиген (който при мен е около 6 000 IU/ml).
Притеснението ми е ,че след като прочетох за страничните ефекти наИзопринозина малко се стреснах  и незнам дали да ги пия.
Ако някой може да каже как се е чувствал  и колко време ги е приемал и дали е имал някакви странични ефекти.
Балабанска ми каза,че в момента се провежда клинично изследване  в Б-я на което са подложени 20 човека с нови медикаменти.Също така се очаква до 1-2 години още едно такова с нови медикаменти и ще са подходящи хора като мен ,които не са провеждали лечение и имат ниски показатели.Дано да има успех в откриването на такова хапче,което да ликвидира напълно вируса!!!
А и да потвърдя впечатлението от д-р Балабанска какъв страхотен Човек и лекар!

 Лени мисля,че ти беше пила Изопринозин, може  да ми кажеш ли да ми кажеш колко  време и как си се чувствала след приема?

Пожелавам Ви успешен ден!
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: hristo_gb в Ноември 10, 2021, 11:48:50
Поздравления, чудесни резултати.
Детенцето ми имаше проблем и й бяха изписали изопринозин. Като четохме страничните ефекти също се стреснахме и тогава попаднахме на едно друго лекарство - виузид (viusid)... та може да погледнеш листовката и да питаш доктора дали не може да го пиеш вместо изопринозина, макар че ме съмнява, че са го чували....

П.п. Жлъчния проблем обяснява леко завишения ти билирубин, а Б12 дали сте пила, чудех се на резултата
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=5068.msg69950%3Btopicseen (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=5068.msg69950%3Btopicseen)
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Лени в Ноември 10, 2021, 12:06:39
Аз пия вече 8 месеца Биозин предписан от Балабанска.Сестра ми редува като теб Изопринозин и Биозин по 3 месеца и е без оплаквания.Всичко ни е предписано за 1 година.Ние сме с отрицателен хепатит.Ако го изчистим ,ще е добре,но аз по -скоро се надявам да одобрят лекарство или да не ни се активира .
Януари ще пиша новите резултати от изследвания и фиброскан.
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Iva_na в Ноември 10, 2021, 16:02:20
Здравейте hristo_gb и Ви благодаря!
Да,Б12 са ми поставяли инжекции март,но от тогава мина доста време и незнам от какво може да ми е завишен, не поставих всичките инжекции може би 8 само.
А относно  лекарството в какъв смисъл може да не го знаят,не го ли е предписал лекар?
Ще говоря с Балабанска и ще реша дали ще го пия.

 За жлъчката единственият проблем ми е, когато  съм по дълго време клекнала чуствам  болка...

 Поздрави Ива
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Iva_na в Ноември 10, 2021, 16:20:29
Здравей Лени!
Благодаря ти! Ще се чуя с Балабанска, и ще реша дали ще пия Изопринозин,може да пия Биозин и котешки нокът.
 И аз така като теб се надявам да открият хапчето,което ще ни спаси всички!!!
Пожелавам на теб и сестра ти добри резултати,от все сърце!
Поздрави  Ива
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Лени в Ноември 10, 2021, 16:21:27
Благодаря!
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: hristo_gb в Ноември 11, 2021, 10:51:45
Имам един изпитан от мен самия метод за пречистване на жлъчката - сутрин една супена лъжица зехтин с няколко капки лимон на гладно. Не знам дали ще ви помогне за вашия случай, но според мен няма да навреди. Максимум месец се прави и обикновено това е достатъчно.

Виузида го дават за лечение И на хепатити, но е имуностимулатор, не знам дали е правилното лечение за вашия случай - не помня изопринозина по какъв начин работеше...

За Б12 - инжекциите обясняват нещата :)
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Iva_na в Ноември 11, 2021, 14:34:37
 Да ще пробвам със зехтина,за което благодаря!
А за изопринозина ще говоря с Балабанска.
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: d_t в Ноември 26, 2021, 22:26:09
На мен ми беше изписала подобно лечение. Най-голям ефект според мен имаше изпопринозина. Реално след втория месец, се раздвижиха и чернодробните и пср в положителна посока което ме притесни. След около година и половина негативирах пцр-ра количествения hbsag постепенно намалява. Последно преди 2 месеца ми изписа defendyl за 3 месеца :) Успех в борбата, стискам палци скоро всички да се поздравим с успешно лечение :)
Титла: Re: Резултати след преглед....
Публикувано от: Iva_na в Ноември 30, 2021, 11:40:22
Здравей d_t! Аз се притесних от страничните ефекти на Изопринозин,споделих притеснението си с д-р Балабанска и тя ми каза да пия Биозин като го редувам с котешки нокът.Все още не съм започнала приема им.
Насочих се към продуктите на AQUASOURCE ,хубавото при тях е ,че имат медицински екип и схемите по приема се назначава от него(споделих за хепатита естествено за да  знаят кое е подходящо при мен).Насоката ми е да поддържам добро здраве,без прием на антибиотици и др. лекарства.По-късно ще включа и прием на продукт с бял трън и други билки по тяхна препоръка.Много се надявам да съм избрала правилното!Благодаря за пожеланията,дано наистина всички успеем в лечението!