Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - edna_ot_vas

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Мерси, споменавала съм, че пазих такива диети, обаче получих пък някакви други проблеми, твърде вероятно заради това - сериозни дефицити на витамини и оплаквания, вследствие на това... за ендометриозата, ако не е много напреднала, на някои помага, да. При мен нямаше ефект, за жалост, но поне пък поизчистих стеатозата.  :congrats: Това, което ми казват докторите е, че диетата при ендометриоза е противоположната на тая за фертилитет, но на мене ми се струва ала бала храненето чак толкова да влияе на забременяването специално, аз съм с непроходими тръби, но не съм навита да се подлагам на ин витро без да съм се пробвала, уверила, че няма да стане естествено.
То аз не искам да имам цикъл, баш той ми е бичът... но не ми се влиза в изкуствена менопауза.
П. С. И аз не съм първа младост  :laugh: Но пък от друга страна това е плюс за ендометриозата, защото в някакъв момент може да ме спаси и критическата. :) Нямам нерви да я чакам обаче.
При вас нямаше ли проблеми от кето-диетата? Може би нещо съм сбъркала, по едно време бях станала твърде крайна... Не мога да преценя дали си вредя или си помагам....
 

2
Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни ендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

3
Я, раздвижили сте ми темата  :laugh:
 :bravo2:

Мога да Ви кажа какво казва професор Чернев - ако не сте на лекарствена терапия, препоръчва такава в последния триместър, ако е наложително - в първия, както знаете, е органогенезата и тогава ако нивата са ниски и преди бременността не е провеждано лечение, не се налага такова... Между другото, под "ниски" се приемат под сто хил. копия според СЗО... Та в моята последна епикриза пише, че това е препоръката - поради трайно в норма АЛАТ, АСАТ, ниска степен на чернодробно увреждане и виремия под 100 хил копия не се налага старт на лечение, а при скок на виремията в последен триместър - по преценка прием на лекарства... Но да, индивидуално е. Това са някакви общи постановки. Друго окуражаващо негово наблюдение е, че рядко хепатитът се изостря при бременността, в повечето случаи или не се повлиява, или се повлияла благоприятно. Това ми го каза с усмивка.
Едно активно проследяване и преценка на лекар. Ако трябва, и в друга държава, щом нещата там стоят така. За бебето рисковете ги има, но при прием на медикаментни също ги има от самите медикаменти. Избира се по-малкото зло.

Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това :) Но поне секс да има. Толкова здравословни проблеми имаме, че не можем да им насмогнем. Няма да казвам кога последно постъпвах в болница за цялостно проследяване... отпреди да съществува корона вируса в общи линии. Само виремия и ч ензими пускам оттогава... просто не знам кое по-напред и нямам нерви и сили. Много зле ми се отразява психически да се занимавам непрекъснато с болести, пък и не е само една... И все пак, не губя надежда. На мен честно казано ми отиде меракът да се занимавам с бебета, но пък при положителен резултат се надявам да ми се върне желанието, доста изтощена се чувствам. Може пък като не ми е зор, тогава да стане. Мъжът ми е пощурял на тая тема, бебе, та бебе! Аз съм се оставила на каквото е писано. Така и така нищо от това, което планирах, не се случи. Не искам да се затормозявам повече за неща, които не зависят от мен. Много бих се радвала да си имам семейство, то е опора във всичко винаги и е най-ценното на този свят. Но болестите мен ме направиха по-смирена и приемаща. Декември трябва да поставим третата доза от ваксината му. Оказа се, че някои специалисти не препоръчват опити за забременяване, докато трае имунизацията, нооо при нас е слабо вероятно нещо да се получи по естествен път и понеже видяхме, че има достатъчно антитела, а той не мирясва с тва бебе, както и лошото положение с гинекологичната ми диагноза, решихме да не чакаме.

4
Цитат
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

Благодаря!
Не, заложихме на Енжерикс. Имаше само главоболие и при двете дози.
Ти на колко си години, ако не е неудобно да питам и с какъв антиген?
Ще си позволя да дам един непоискан съвет на тема деца... ако минават годините и партньорът все така не се решава да го направи, не си губи времето... защото времето е едно от нещата, които не можем никак да върнем, а последствията остават за нас. 
Ако имаш желание, можеш да ми пишеш и на лични съобщения. Успех и на теб

5
Здравейте, само да кажа, че след втората доза Енжерикс приятелят ми има 1000 антитела и Hbc total е отрицателен. Тоест, вярвам, че сме минали през рисковия период...  :dance:Моята нова виремия е 110 хил. копия. Тоест вдигнала се е, но когато ми беше неоткриваема, аз бях прекарала няколко месеца почти изцяло на легло, заради други здравословни проблеми и явно покрай това вирусът се беше стопил, друго обяснение нямам, забелязала съм, че от това много се влияе, а после станах по-активна по цял ден на крак и той си циркулира явно. Не правя някакви тренировки, но и това, което правя, е достатъчно физическо натоварване дори за здрав човек (макар че то вече останаха ли такива  :laugh:).
Доколкото разбирам, с тези негови показатели можем да се опитваме да правим бебе, което касае другата ми диагноза... тоест вече не е рисково за него. За мен не знам, но едва ли мога да чакам някакъв безрисков момент, пък и ставам на 37 г... Не приемам лекарства за вируса. Не знам ин витро как би се отразило на виремията, надявам се, че няма да ми се налага да минавам през това, макар че лекарите така твърдят...
Поне нещата в любовта, за щастие, се развиха добре и станаха сериозни, което поне психически ми помага да се чувствам по-добре  :girl_in_love:
 

6
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:


Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

Цитат
edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш! 
  :congrats: :dance:

7
Цитат
И почвайте да си правите секс, както си трябва.

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

8
anti-HBs, много ти благодаря за включването! Твоите отговори винаги са ми важни, защото знам, че си по-навътре в нещата и даваш ценни съвети и мнения. Ами помниш с каква космическа виремия бях, защото не съм на лечение и бях събудила хепатита с разните експерименти, но знаеш и защо не можех да съм на терапия (спомняш си темата ми за Тенофовира, предполагам и бруталната ми реакция спрямо него)...
Еми, прав си, да, трудно е да се удържа положението с въздържание и не знам и колко е нужно, но тази неизвестност лично мен ме побърква.
И съответно ще побъркам и всеки, когото смятам, че излагам на риск. Ако нещата са наистина както казваш ти, значи трябва да спра да треперя по въпроса, но не мога и не мога... Страх ме е ужасно. Искам да ми се махне от главата тоя въпрос. Обаче нито мога да ходя да се изследвам вместо партньора, нито да  си сложа ваксина вместо него... а натискът може би дава обратния ефект и не знам какво да правя... явно съм твърде отговорна.  :scream:
Ти детето си го правил, докато си бил на терапия, нали?
Аз се чудя ако ми се задържи така неоткриваем вир.товар, дали има някакъв шанс да съм изчистила австр. антиген?  :dance: :dance: :dance:

9
hristo_gb, много мил отговор!

10
Благодаря за отговора, да, ще се внимава с вампирския секс, ама достатъчно ли ще е това?
Ще стане малко офтопик, но ще отговоря на зададените въпроси, защото са важни:

Цитат
След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли?

Да, това плюс промяна в хранителния режим, което не знам дали е повлияло, аз го направих, заради ендометриозата и заради хранителни непоносимости, ендометриозата е основно на червата и след няколко престоя по болници реших, че ще правя експерименти с режима, спрях изцяло пърженото, избягвам млечни и глутен... пазарувам от био магазини и т. н. Спряла съм всякаква битова химия и козметики и съм заместила с натурални. Нищо друго не съм правила, билката след спирането още дълго ме съсипваше с реакциите от нея (по-страшно от това като изживяване мога да кажа само, че беше с Тенофовира).
Виремията започна да спада драстично след Филантуса със сигурност - аз пих бг варианта Мениран. Мислила съм си го това за бурната реакция, че точно нещо такова се е случило... Проверила съм на фиброскан състоянието на дроба, перфектен е. От фиброза 2 минах към 0-1! Имах натиск вдясно, който дълго мислих, че е от дроба, обаче се оказаха сраствания от ендометриозата, защото след лапароскопията изчезнаха. Въпреки страхотния резултат с Мениран бая се наплаших и повече не бих експериментирала с билки. Но отчитам като супер правилно решението ми да не започна Бараклуд, а да изчакам. Бях проучила достатъчно всичко, за да знам, че започна ли друго на мястото на Тенофовир, подлагам бъдещото си дете на риск, което също нямаше как да допусна. Затова избрах да рискувам себе си...

Цитат
Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?
Да, тогава още при 40 хил копия становището, което е записано и в епикризата е, че мога да започвам опити, а това беше важно, за да се предотврати рецидив, а и след лапарото шансът е най-добър, предвид изчистването на лигавицата, продухването на тръбите и т. н., нооо съдбата ме тласна в друга посока и колкото и да ме тероризираха лекарите, просто не е било писано да е тогава. Много се травмирах и в момента въобще не искам да мисля за това. Ако ще и всеки ден да се изтезавам на тая тема, в крайна сметка Бог решава кога какво да стане, не ние, колкото и да си мислим, че сме ние. И лекарите не са. Нито те ще ни гледат децата. Не искам повече да си причинявам този стрес. Искам да ми се случат хубави неща, но без да пострада друг човек.


Цитат
HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.

Той не беше мръднал особено, между 3 и 4 хил се движи.

В допълнение да кажа, че другата глупост, която направих, беше да пия в ударни дози един имуностимулант, успоредно с билката, както и с Тенофовира и кой знае как са се съчетали... но тогава бях на проба-грешка и се подведох по една докторка, която твърдеше, че точно с подобна реакция ще предизвикам спонтанно изчистване и ще негативирам вируса. Става въпрос за Трансфактор плюс.

Фактът, че в момента питам за секс, а не за хапчета, показва, че съм се подобрила  :dance: :dance: :dance:

 

11
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

12
Ние сме двама в домакинството от 9 години и приятелят ми е ваксиниран от мига, в който разбрахме, че съм с хепатит Б.
Аз си пера моите дрехи отделно, вкъщи готвя аз, ако се порежа, ножът си минава през миялната след измиването на ръка, така или иначе аз си режа с него... гледам да си държа четката за зъби по-настрани, да не се допре нещо до неговата. Прибирам си ножчето за бръснене да не вземе да  го използва по погрешка (Макар че е розово, знам ли)...
Иначе извън това, при положение, че имаме незащитени сексуални контакти, не знам доколко има смисъл от това пазене, общо взето разчитам на ваксината... проверяваме му антителата на 5 г., както ни препоръчаха.
Когато отида на гости някъде, където не знаят, ми е напрегнато особено ако съм в цикъл, но си увивам хигиенните материали в хартия и разчитам, че никой няма да ги пипа с голи ръце, при това в рани...  В крайна сметка личната хигиена предполага да не се правят подобни неща. Защото в противен случай не само от мен, но отвсякъде може да се пипне какво ли не.
Спрях посещенията си при маникюристка, която непрекъснато ме порязваше и ми оставяше кървясали възпалени кожички по ръцете, макар и с моите инструменти, не го считам за безопасно нито за мен, нито за останалите.
13
Ще ти кажа едно - такова нещо като "носител на вируса" няма. Това са остарели и неверни представи за хората с хроничен хепатит Б, каквато си ти, аз и всички тука. Не е въпрос на заяждане кое как ще се нарече, това е важно, но го разбрах години по-късно след откриване на моето "носителство", при това бях наречена "неактивен здрав носител", нито бях неактивен, нито здрав, но както казах, разбрах го години по-късно, как ли? Случайно. Така както разбрах и за хепатита навремето. Влязох в гастроентерология, заради болки в корема, които НЕ бяха от хепатита! Обаче покрай тях взеха, че пуснаха виремия и хоп, изненада - 6 милиона копия :)
После станаха 40 хил и ензимите влязоха в норма, как защо... един Господ знае... кой знае как е варирала виремията през годините, никой не ми беше казал да я следя!!!! Казаха ми, ако ензимите са в норма, всичко е ток и жица. Да, ама не. Също така имах фиброза 2 на биопсията, тоест той си е увреждал тихомълколм, докато съм се считала за здрава! Ама какви блажени години бяха, не се и сещах за него, освен веднъж годишно, като пусках ензими. Ей така си живеех прекрасно без стреса, че съм хронично болна. Понякога искам това невежество да продължи... Както и да е. Това исках да ти кажа, като са ти казали и другите по-горе, виремията не е константа и спрямо доста фактори се преценява от лекуващия лекар (стига да си попаднала на компетентен) дали трябва да правиш нещо или не. Наблюдение със сигурност.

14
Общи теми / Хепатит Б и ендометриоза
« -: Октомври 12, 2020, 11:07:11 »
Здравейте, освен хроничен хепатит Б с отрицателен е-антиген, имам ендометриоза и декември месец ми направиха лапароскопска операция за отстраняване на лезиите както в яйчниците, така и по тънките черва и в дебелото черво - докъдето може да се стигне, тоест почти доникъде. Оттогава насам нещата се влошиха още повече и започнах да правя кисти на жълтото тяло и още куп неща, няма много възможности за контрол, основно хормонални контрацептиви. Всички гинеколози вдигат рамене какво да ми изпишат и ме отпращат, а аз твърде често се тъпча с нестероидни, заради болки, симптоматично при кисти ми дават някакъв курс противозачатъчно или Дуфастон и се действа на парче. Медицината е дотука. Оттам нататък разни хора с тази диагноза си купуват добавки от рода на NAC, Витекс, indole-3-carbinol - общото между тях е, че осъществяват някакъв контрол над естрогена, но това, което ме притеснява е, че променят точно някои процеси в черния дроб и не знам как това би повлияло на човек с хроничен хепатит, с уговорката, че хепатитът ми е само под наблюдение без лечение и погрешна стъпка не знам как би се отразила. Гинеколозите не са запознати, а гастроентерологът на тема билки, добавки и хомеопатия е настроен негативно, счита ги за опасни, без необходимия контрол, какъвто има при лекарствените средства и че може да стане всичко... Затова се лутам между неправенето на нищо, избор на хормонални терапии и опитване на алтернативни средства... Много жени се подобряват с тези добавки, намаляват си размер на кисти и т. н., но те нямат хепатит. Затова, ако имате информация по темата, ще бъда изключително благодарна! Защото може пък и да са опция за мен, а от страх и незнание да се мъча напразно.

15
Месо, риба, яйца ям, кокосово масло, слънчогледово олио (нерафинирано), зехтин,
въпреки че първите изброени пак ги дават не ок за ендо, но не искам да си докарвам анемия, количествата не са големи, не ям много след лапароскопията, бях отвикнала, после карах на супи, докато червата проработят пак като хората, но и не гладувам. Просто не мога много наведнъж. Не ям много плодове, в смисъл ям ги, но като количество не са много на ден - днес например съм изяла една смокиня (малка) и 1 праскова, зеленчуците са всеки ден, плодовете по-скоро на няколко дни веднъж ако се сетя или ако имам. Месото не е всеки ден, но почти. Рибата я ям по-рядко, на морските дарове ми излезе непоносимост на теста, и преди не съм им била фен, риба обичам.
Никога не съм била вегетарианец или веган, и свинска пържола ям. Просто не пържа и внимавам кое откъде е, няколко дни ядене на крак навън веднага ми се отразява негативно, но се случва.
Напълно прав си за фибрите, получава се противоречие, че хем това е препоръчителното хранене при ендометриоза, хем то е изключително дразнещо за червата, затова съм избрала нещо по средата.

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007