Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - positivevibes

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Здравейте на всички, които следят темата ми до сега или ще я следят за в бъдеще. Отдавна не съм се включвала. Ще направя кратко припомняне на моя случай.
С активен е-антиген съм (в момента е под въпрос всъщност). Преди 3 год бях с вирусен товар над 380 млн., преди 2 години имах предполагаем флеър и вируса спадна до 31 млн и продължи да спада до 2-3 млн. Миналата година долу горе по това време поспадна до около 93 хил и след около 6 месеца се качи пак до 2 млн. Тогава имах леко поклащане в решението си дали да продължа с алтернативната си терапия (билки) или да започна Тенофовир. Реших последен тласък с билки - вирусът спадна до 30 хил за 3 месеца (и се появиха е-антитела, но за сега само на това изследване), след това вирусът стигна до 8 хил (най-ниското проследено до сега) и това беше май месец тази година. След това август се качи до 14 хил и сега октомври е 87 хил.
Естествено разбирате разочарованието ми, въпреки че все още съм позитивно настроена, че не е чак толкова фрапантно увеличение и не е милиони..
И така докато си оглеждах изследванията за пореден път, забелязах, че на HbsAg за количество пише Негативен на най-последното ми изследване.. а при предните изследвания винаги се движи около 3 хил до 5 хил. И се започна едно чудене.. това някаква грешка ли, поредна фаза ли е, мутация ли е, чудо ли е?
За съжаление при последните две изследвания нямам е-антиген и антитяло, така че не знам там какво се случва.
Имам час с доктора си другата седмица, но се опитвам да изумувам в момента какво се случва с този негативен резултат за HbsAg. Четох, че има мутации и се появява окултен хепатит, ако правилно съм разбрала протичането. Или, че е възможно и спонтанно изчистване, но би трябвало да няма и товар.. дали сега ще последва изчистването му при негативиран вирус или до сега е трябвало да се изчисти..? И така доста въпроси имам в момента, смятам, че ми трябват допълнителни изследвания, за да се види какво точно се случва и дали е грешка, но се опитвам да разбера за себе си какви са вероятностите. Ще се радвам на мнение на запознати :)

2
Моята история / Re: HBV - или ....
« -: Март 27, 2022, 01:33:51 »
Здравейте. На мен не ми отваря никакви изследвания. Не знам дали е при мен проблема или и при другите е така?

3
Вече не съм в бг и нямам възможност за повторни изследвания. Ще си изчакам да дойде време за следващите, но просто се опитвам да разбера тези.
Аз не съм изследвала antiHbsAg, a antiHbe. При мен е точно това, че ако е наистина толкова нисък ДНК кога ще отчете е-антитела.

4
Здравейте  :girl_wink:
Месец след последните ми изследвания си пуснах и в България. Там HbeAg e +, а HbeAb e -. Чернодробните ми са 23-26, не помня някога да са били толкова ниски.
Пуснах и ДНК за първи път в Бг в Лаборекспрес. Малко съм объркана с резултата. За log пише 1.14 и за iu/ml е 13.885
Звъннах да попитам това 13 ли е (приравнено 14) или е 13 хиляди. От лабораторията казаха, че е 13. Не че не очаквам спад, но много интересен резултат и защо тогава няма антитела. Не мога да намеря информация за приравняване от log към iu/ml - някой по-запознат? До колкото виждам под 1 log не се откриват резултати, а аз съм 1.14 - възможно ли е тогава наистина да е 13 iu/ml  :girl_angel:
И дали са направили само за антигени и като са видяли, че са позитивни да не са пуснали за антитела  :chat: Нещо ме съмнявя като цяло чувствителността на тестовете в бг. За количествен в чужбина винаги ми е около 3000-4000, а в Бг 200-300 и са едни и същи единиците.

5
Общи теми / Re: COVID-19 + Tenofovir терапия
« -: Март 05, 2022, 23:21:54 »
Аз го изкарах два пъти - точно с една година разлика между двете заразявания. Не съм на терапия с Тенофовир, не съм и ваксинирана. Първият път беше като при първа среща с нов вирус - температура (ниска), главоболие, болки в тялото, загуба на тонус. Вторият път беше като супер лека настинка (бях с Омикрон) - леко ми се промени гласът, имах хрема и малко повече кихане и това беше. На 5я ден бях като нова  :girl_angel: И при двата пъти не съм приемала никакви лекарства освен някои билки, витамини и много джинфжър с турмерик, мед и лимон.

6
Благодаря за включването, Силвана. Звучи обнадеждаващо. След няколко дни ми е часът с доктора и ще се радвам, ако и той го потвърди. Иска ми се да имам и ориентир колко време отнема тази фаза и дали краят ще е само положителни антитела, но предполагам всичко е индивидуално.

Лени и аз много се надявам на същото, въпреки че бях позагубила надежда заради предходното покачване на товара. Надявам се да му се вижда края и да си поотдъхна малко.

7
Ето ме отново с малко обновяване по моя случай за тези, които следят. При последния ми пост споменах, че се чудя дали да започна терапия с Тенофовир или да си дам още 3 месеца с всички билки, тъй като някои ги бях поспряла. В крайна сметка решихме с доктора да изчакаме 3 месеца, въпреки че той продължава да не одобрява моята идея с билките като цяло.

Сега след 3 месеца DNA ми е спаднал от 2 милиона на 34 хил. (никога не съм имала толкова нисък товар), количествения за HbsAg е 3480 от 4463. Нивата на чернодробните ми са в норма почти. И най-интересното HbeAg и HbeAb са ми позитивни и двете. До колкото четох това е изключително рядък случай и препоръчват да се повтори изследването. Надявам се да съм хванала някаква междинна фаза и антигена да покаже негативен при следващото изследване, а антителата да останат позитивни. Нямам представа при такива нива на DNA дали това е възможно, но ако е междинна фаза предполагам, че е възможно. Ако някой е чувал за такива случаи ще се радвам да сподели. :love5:

8
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Февруари 06, 2022, 03:13:13 »
Здравей Лени, хубави резултати. Възможно е да спада вирусът без да се покачва фиброзата. А и при условие, че вирусът ти не е активен и нямаш вирусно натоварване, не се води, че има “битка” и не се очакват такива увреждания особено за 1 година.
Аз пия гъби Рейши, които също са имуномодулатор. Приемам ги 1.5-2 години заедно с всички останали билки, които съм изреждала в моята тема. Не се наблюдава увреждане на дроба, а аз съм с активен вирус и с голям вирусен товар. Можеш да ги проследиш месец след започване на гъбите и след това на 3 месеца. Ако имаш притеснения можеш и на две седмици, но не мисля, че ще има проблем. А и понякога алат се покачва заради битката и следва намаляване на вируса, така че само по показателите на алат е трудно да се прецени как влияят билките според мен.

9
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

Много ти благодаря, Христо за предложението, но и тук се намират из разни сайтове, ще видим на кой ще се доверя.

Не си хабете времето и да си тормозите организма с разни гъби с недоказана ефективност.Разбирам, че много ВИ се иска да изчистите вируса, но едва ли ще се случи при отрицателен хепатит, това показва науката и статистиката, при положителен е по-вероятно, но +1 или 2%.

Благодаря Ви за мението, но всъщност аз съм с активен хепатит, положителен е-антиген  :smile: Така че в момента моят имунитет си е буден и се бори. Целта ми е да го подпомогна, за да деактивира вируса, за да спре да нанася щети върху черния дроб. Нямам за цел на този етап да изчистя хепатита напълно  :girl_wink:
Аз също се запознах в детайли със състоянието си, както и със самия вирус, за да имам представа какво би било възможно и какво не. В крайна сметка няма нищо сигурно, но в моя случай си струва да се опита.

10
Да, могат да се приложи терапия в последния триместър, но с активността на вируса по-скоро не бих чакала до тогава в случай, че лекарствата не успеят да го подтиснат на време.  :sad3: Ще го мислим какво ще правим, да не намесвам много в чужда тема.  :girl_in_love:

11
hristo_gb подстрекавай ме и без това на там клоня :mocking: Пила съм агарикус и рейши като вторите дори повече, но те по-скоро са като имуномодулатор, отколкото да спомагат за образуване на Т-клетки. Интересно за агарикус, че тези, които купувах вече не са достъпни на сайта.

12
При вас случаите, както и при моята сестра е, че сте с неактивен хепатит или поне с много ниска вирулентност. Аз съм с активен и с висока вирулентност, така че % при мен за предаване се увеличават. Не че няма шанс да не се предаде, но в сравнение с вашите случаи е много по-голям за мое съжаление.
Преглеждам стари теми и на няколко места виждам коментари, че при еАг+ има по-добри прогнози за изчистване на HbsAg при продължителна терапия с нуклеотид. И че при еАг- шансът е почти минимален и се изисква доживотна терапия, ако се започне такава. Някой може ли да ми даде статия или някъде да прочета повече по въпроса или това са стари проучвания? Аз толкова изчетох и никъде не съм срещала и все още не намирам такива твърдения.

13
Лени, точно тази билка помага най-много според моите наблюдения. Аз я приемах дълго време, но след задоволяващите ми резултати преди 6 месеца, реших да дам лека почивка на организма си и да поспра някои билки, тъй като аз ги пиех заедно, а не една по една. Точно, защото се опасявах да не прекаля с тях.. все пак експериментирам. И тук четох, че повечето хора по съвет на лекари ги редуват, а също четох и за прословутия котешки нокът. И реших да го пробвам, въпреки, че в много от източниците, които изчетох, така и не го срещнах. Тук имаше доста коментари относно него и самостоятелното му ползване и това ме накара да пия него като основен стимулант за Т-клетките. Поне при мен обаче не мисля, че подейства. Но спирането на филантуса сега е доста дълго вече (около 4-5 месеца) и ако това е нещото, което е помагало, вероятно за това се е поувеличил моя скъп приятел. За това и искам да го пробвам за последно, но не знам да не са и загубени още 3 месеца. Не ме притеснява увреждане, а че искам бебче вече и не знам ако скочат много стойностите, ще имам ли време да ги сваля с Тенофовира докато родя. Не ми се иска да чакам лечение, резултати и чак тогава бебе.. то отиде още една година  :sad3: И накрая никой не знае какво ще стане в последния момент и как може да се случат нещата.. колкото и да пресмятам просто трябва да приема, че рискове ще има.   :sad3:
А ти с каква идея го приемаш този Биозин?

14
NO_HBV благодаря за отделеното време на моята история и за това, че се включваш. Определено свалих розовите очила и виждам Тенофовира като вероятно налагаща се терапия. Всъщност вече преболедувах Ковид и на това отдавам до някъде забавянето в резултатите ми, но разбира се няма как да съм сигурна.
В момента всъщност клоня към това да се наблюдавам за още 3 месеца и да видя какво се случва, надали ще има чак такова поражение надявам се. А и за тези месеци няма да седя и да чакам на чудо, а ще направя това, което така или иначе правя, но този път на макс - здравословна храна, много зелени смутита, билки и витамини. Ако не помогне, поне ще знам, че съм пробвала всичко възможно и всичко, в което вярвам. Остава докторът ми да се съгласи с мен.  :doubleup:
Понякога сама си се ядосвам на упоритостта, но до сега не ме е завела на лошо място. Или поне оптимизмът ми не ми позолява да виждам ситуациите като лоши.  :pardon:

15
Лени, честно казано вече и аз не съм сигурна какво точно разбирам за вируса, тъй като той е доста непредвидим и действа индивидуално при всеки.
Успях да сваля вируса от 446 млн до 93 хиляди за 14 месеца - дали беше случайно развитие на нещата или "терапията" ми помогна няма как да знам за съжаление. А в момента няма как да стана HbeAg отрицателна, тъй като нивата на товара се покачват.
Да, прекрасно е, че има лекарство, което спира размножаването на вируса, но има случаи, в които и имунната система се справя с това, но до колкото виждам при доста случаи е с цената на фиброза. Но пък все още съм млада и това ми дава надежда, че ако не сега - кога? Освен това идеята за започване на терапия, която е толкова обвързваща във времето и вероятно може да е доживотна никак не ме кара да се хврълям към нея като първа опция. В момента живея в чужбина и изписването на Тенофовир е супер лесно, но в близките години искам да се прибера в България и системата там ме плаши сериозно. От друга страна, ако започна терапия на 28 знам ли колко дълго ще мога да я приемам и какъв страничен ефект може да ми се появи. Със сигурност знам, че ако се реша да започна приема, няма да чета листовката за странични ефекти.
Това, че отрицателни HbeAg нямат шанс да изчистят вируса не е вярно до колкото знам. Дори напротив, щом няма активност от страна на вируса и количеството му е малко, то има шанс да се изчисти.

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007