Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - 6a6o

Страници: [1]
1
Ами аз дори по-време на активната фаза на инфекцията не съм се чуствал зле. Даже бих казал, че след като ме питаха няколко пъти дали усещам тежест в подребрието, започнах да усещам но познавайки се мисля че е внушение. Ходя от няколко дена в залата, просто защото там ми е средата, и си пускам пътечката да ходя по 20-тина минути, но се чуствам гузно защото не съм наясно дали не си вредя. Сега като си правих последните изследвания, два дена преди това ходих в залата, и не знам дали това не се е отразило на резултатите, но те наистина са отлични.

Съображенията ми са че четох някъде че има опасност от разкъсване на слезката, но то предполагам че зависи от вида на упраженията. Общо взето ми прави впечатление че лекарите като цяло не са особено благоразположени към тренировките и спорта изобщо. А, предполагам има начин това да се случи, така че ако човек иска да се движи, да може да си го позволи в известна степен. Същото е и като с яденето на сладка, компоти и прочее неща, които не присъстват в менюто ми от повече от 20г. Храня се рационално - пилешко филе, зеленчуци, ориз, правя си супи, но чак да тъпча сладко, това не си позволявам.

2
Здравейте, и благодаря за приема. Реших да не отварям нова тема, а да задам въпросите си тук.

Прекарах Мононуклеоза през Януари, като първите две седмици беше диагностицирана неправилно от различни "специалисти". След като пожълтях отидох в инфекциозната клиника на Софиямед и там ме приеха за лечение от Мононуклеоза.
Терапията включваше вливане венозно на Трансметил, и вит.Ц
Основание за изписването ми беше понижение на ГГТ, въпреки че Асат и Алат бяха високи. Продължих в къщи лечение с Трансметил орално, като и Легалон и Герисан. Днес е петата седмица откато се лекувам в къщи и последните изследвания показват още леко завишен Алат и директен Билирубин. Всички останали стойноти са в нормите.
Днес бях на контролен преглед и докторката каза да спра с Трансметила и да продължа с Легалона.

Това обаче която ме притеснява, и не мога да намеря отговор на въпроса е: за физическата активност и храненето.

Според лекуващата ме лекарка трябва да се въздържам от физическа активност за 6 месеца. Професора, който е завеждащ отделението пък ми каза че ме е изплашила и след третия месец мога да започна да тренирам. Доколкото разбирам основната грижа след прекарването на тази инфекция е грижата за черния дроб и слезката. На ехограф още докато бях в болницата черния дроб беше слабо увеличен, а слезката с нормални размери.
Допреди да се разболея имах много интензивна физическа активност. Попитах дали мога да ходя на пътечката в залата с умерено темпо, но отговорите бяха от може, да не може. Изобщо няма единно мнение по този въпрос, и откровено казано се чудя какво да направя.

Другото което ме интересува е дали да не направя консултация с гастро-ентеролог, който да ми даде яснота какво мога да правя и какво не. На мен лично ми се иска да вярвам, че с разум и умереност мога да премина през този период, без да се налага да стана 100 кила и да загубя физическа форма.

Ще се радвам да споделите вашият опит и мнения. Поздрави

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007