Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - d_t

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Аз всички изследвания ги правя в Токуда. Нямам идея колко са точни, за мен по важно е да виждам накъде се движат стойностите. Най-удобно в случая е, че имам всички изледвания на едно място и винаги мога сверя данни назад във времето :)

2
Моята история / Re: Резултати след преглед....
« -: Ноември 26, 2021, 22:26:09 »
На мен ми беше изписала подобно лечение. Най-голям ефект според мен имаше изпопринозина. Реално след втория месец, се раздвижиха и чернодробните и пср в положителна посока което ме притесни. След около година и половина негативирах пцр-ра количествения hbsag постепенно намалява. Последно преди 2 месеца ми изписа defendyl за 3 месеца :) Успех в борбата, стискам палци скоро всички да се поздравим с успешно лечение :)

3
Мерси Силвана поръчах ваксина за бустер доза  :smile:.

4
Здравейте,

Имам детенце на 3 години поставени са му всички ваксини по календар, досега не съм правил изследване на титъра от ваксина против ХепатитБ, но се наложиха други изследвания и покрай тях му пуснах и за anti-HBs.

Бях изненадан от стойноста само 12 при референтна стойност 10 - 1000

Изследванията са от лаборатория Кандиларов забавиха ги близо седмица, имам едно наум за тази лаборатория.

Аз съм с хроничен хепатит Б, големият ми син на 4 години беше със стойности около 50 и на 5 годишна възраст му сложихме бустер доза по препоръка на д-р Балабанса не съм замервал след това.
Чудя се как да процедирам да направя допълнителни изследвания на детето или направо да подготвя една нова доза и да ходя при личния да му я поставя (ако беше възрастен бих го тествал веднага отново, но взимането на кръв от вената е доста неприятно изживяване за малкия)? Бих се консултирал с д-р Балабанска, но не планирам скоро ходене при нея.

6
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« -: Октомври 10, 2018, 11:03:24 »
Да страхотен лекар и не мисля че идеята е нейна, но какво да правиш беше прекалено хубаво за да е истина такъв доктор да работи с такава здравна каса. Аз ще намаля броя на прегледите годишно малко рискувам :sick:,  мж-др на 16-ти съм при нея дано ми стигне времето да мина през лабораторията за ПСР. искаше ми се някои да каже дали сте ходили скоро при нея и дали нещо се е променило от както Токуда смени собственик.

Промяната е единствено в цената на прегледа. Д-р Балабанска продължава да е същия професионалист.

7
Здравей,

Имуностимулантите може да си закупиш и без рецепта.
Схемата е горе долу следната имуностимулант за период от 2-3 месеца и после се сменя с друг. На 6-7 месеца изследвания PCR, alat, antiHBSag и HBSag количествен, за информация на доктора.
Имуностимулантите са Изопринозин (сутрин и вечер по едно), Биозин синя кутия (сутрин и вечер по едно или по едно сутрин, стартирах с по две), Котешки нокът(сутрин и вечер по едно), като най-голям ефект има Изопринозина. Случвало се е и да комбинирам изорпинозин с котешки нокът за около месец. В началото ми се получаваха почивки около месец заради забавяне в прегледа, но после общо взето си ги взимах нон стоп. Единствената почивка която съм правил е от 2 месеца март месец насам, след това се получи и отрицателния PCR.
Искам да отбележа, че от откриването на вируса стойностите му според доктора са били пренебрежимо малки, асат алат ггт бяха в норма при откриването, след започване на терапията алта ми беше извън норма за период от около 10 месеца, като пиковите стойности бяха около 110, обяснението на доктора беше имунната система се активира и започва да унищожава вируса.
Ако съм пропуснал нещо или имаш други въпроси питай :)

8
Да ъпдейтна и аз темата как върви борбата.
След близо 4 години борба с вируса чрез стандартни имуностимулатори ето малко равносметка:

HBV-PCR - не се открива
Алат : 23
HBsAg количествен тест   400   IU/ml   < 5.0
anti HBsAg отрицателен

Според д-р Балабанска, сме постигнали целите на лечението. Антитела може и да се появят, но може и да не се появят. При HBsAg количествен тест < 600 IU/ml, би трябвало вече да започнат да се появяват.
Прогнозата и е, че ще негативирам и HBsAg. За да поддържаме имунитета ще продължа да пия още 3 месеца имуностимулатор.
Направихме и фиброскан резултатът е същият F0=>F1 (55 kPa). Новото е, че измерват и омазняването на черния дроб там резултате е C0(без омазняване).

9
Здравейте,
платеният прием при д-р Балабанска от около година е 80 лв. Преди това беше 60лв. не вярвам да са свалили цените. Последно съм я посещавал декември на 80 лв.

10
Моята история / Re: нов съм
« -: Март 19, 2018, 12:55:49 »
Здрасти,

По принцип се редува, 2-3 месеца изопринозин, 2-3 месеца котешки нокът.

11
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 20, 2017, 08:40:45 »
На фона на CO.UK стъпките в България са доста лесни. Насочваш се към лекарите изброени тук в темата с лекари. Записваш час, ако си по-здравна каса може да се забавиш месец два, ако си платено в рамките на седмица две ще успееш. Отиваш при доктора той ти назначава изследвания, на базата на тези изследвания и евентуално фиброскан който е платен, преценява какво ти е обективното състояние. Ако прецени, че в момента имаш нужда от лечение ти назначава биопсия без нея не може да кандидастваш пред здравната каса. След резултата от биопсията и на база изследванията ти предписва лечение, подготвя необходимите документи за здравната каса и ги подаваш, след като си одобрен започваш лечение.

Колкото до изследванията ще са ти нужни стандартните АСТА АЛАТ ГГТ, HBsAg количествен тест, HBV-PCR, и хепатит Д, но може да искат и нещо допълнително.   

12
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 22:58:38 »
Всичко е наред! Сложете и третата ваксина. Само от любопитство с какво заменихте 6 валентната ваксина от имунизационният календар?

13
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 13:45:00 »
"Трябва да се сложи и третия Енжерикс", Това бебе в България ли е родено, тук слагат първата ваксина в родилния дом, а по имунизационен календар следващите са компонент от 6 валентата ваксина съответно в 2,3,4 месец.

14
Принципно д-р Балабанска ги редува. Предполагам след 4 месеца ще ти спре Изопринозина и ще ти назначи Саменто /котешки нокът/. Предвид това може би за сега се ограничи само с Изорпинозина и Биозина.


15
Ми по-добре е да изчакаш прегледа.
Колкото до >2,000 IU/ml на мен нищо не ми говори може ли да дадеш по точно какво пише в това изследване би трябвало да има и брой копия ако копията са под 10 000 се води "неактивен" в кавички защото понятието е доста абстрактно :)

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007