Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Aneliya

Страници: [1]
1
Здравейте, приятелят ми отиде за обичайните изслвдвания за хепатит Б. До сега винаги лежането в болница е било фиктивно, но са му казали, че трябва да остане задължително иначе няма да го приемат. Предполагам, че заради зачестилите проверки от министерството на здравеопазването са се изплашили, но като цяло ние бяхме много не подготвени. Човекът не си е взел нито дрехи нито нищо за престой в болница. Още повече, че трябваше да отиде и на работа. Имали начин да не се нощува там. Да стои през деня например и вечер да се прибира да пренощува в къщи?
Ако трябва да оправдае отсъствието си от работа в болничния лист пише ли от какво се е лекувал (аз за толкова години работа никога не ми се е налагало да взимам болничен слава богу и не знам какво се изписва там)? Той се притеснява да сподели в работа, че има хронично заболяване.
Много неприятна ситуация, дори го викат септември месец пак за болничен престой за издаване на протокола.
Ние си мислехме да сменим лечебното заведение, но като цяло и направлението щеше да изтече и нямаше време да търсим тепърва и да избираме при кога да се записва.
Става въпрос за ВМА, за другите болници знаете ли дали са започнали и там да изискват задължителен престой?

2
Благодаря много за отговорите.

3
Превенция и заразяване / Ваксина за хеп Б.
« -: Ноември 06, 2020, 13:43:20 »
Здравейте,
Приятелят ми е с хроничен хеп Б. Аз си направих изслседвания преди 3 седмици HBsAg, Anti-Hbc total и anti-HBs всичко е отрицателно.  От над 5 години сме заедно и от моята глупост и страх не си направих досега ваксина, а предпочетох да я караме предпазливо. Винаги сме се пазили, а и той е доста стриктен в това отношение и слава на Бога ме е предпазил. 
Сега сме решили да имаме бебе, а се оказа, че имам и проблем и генеколога ми препоръча да правим бебе колкото е възможно по скоро. 
Исках да разбера какви са вариантите за схема на ваксина, въпреки че съм чела доста във форума реших да се консултирам и със спецаилист, но нещо не ми се получи. 
Лекарката гастроентронолог в началото тръгна в посока, че той е на лечение, вирусното му натоварване е почти неоткриваемо и трудно би ме заразил. Аз много се изненадах на този отговор и я попитах за ваксината, тя каза да може да се ваксинирате няма проблем. Като говори само за схемата 0, 1, 6 месец и това беше.

Първо знам, че трябва да се ваксинирам и всякви други варианти би били глупости от моя страна и се излагам на риск и бъдещото ни бебче също. Но изпитвам неуписуем страх да го направя, имам няколко проявени алергиии към лекарства, едната доста сериозна към аналгин и това е една от причините да ме е страх. Също се страхувам и за други страничнии реакции описани в листовката които се проявят рядко, но изглеждат много страшни. Доколкото знам бебета и деца понасят по леко ваксината докато при възрастните може да се получат повече странични реакции.

Не знам как се процедира, тази ваксина с рецепта ли се купува? В онлине аптеките пише, че не се продава свободно. Може би трябва да ходя при личния лекар и той да ми напише рецепта. А и после къде мога да я намеря, не във всяка аптека я има.
Не знам и личния ми лекар как ще реагира, дали ще ми напише рецепта, особенно сега по време на коронавирусната пандемия, дали няма да сметне, че сега не е момента за ваксини. То и аз последния въпрос си го задавам.Малко се поразкъсах с обесненията, конкретните ми въпроси са свързани с това:


1. Може ли някой да ме консултира да ли след поставянето на втората доза ваксина и изчакване на един месец може да пробваме с правенето на бебе. Като това означава, че е ако забраменея ще трявбва да пропунса трета доза и евентуално след раждането да подновя курса пак.
И дали би могло някаква по бърза схема да се приложи?

2. Към личния лекар ли трябва да се обърна за поставянето на ваксината? Трябва ли ми рецепта за закупуването й?3. Как ви се струва поставяне на ваксина по време на пандемия?

4.Имали хора със някакви по сериозни проявени странични ефекти след поставяне на ваксината?  Хора които имат проявени алергии към други лекарствени препарати и са си поставили ваксина за хеп. Б? До колко време след поставянето на ваксината могат да се проявят старничните ефекти?

4
Благодаря за информацията. Явно на различните хора, действа по различен начин. Дано всичко е временно.

5
Общи теми / Прием на генерика за хепатит Б
« -: Януари 25, 2018, 01:19:34 »
Здравейте, искам да попитам някой който е взимал генерика Tenofovir disoproxil  Mylan, да ли има някакви оплаквания, като странични ефекти.
Приятелят ми го взима четвърти ден и още от първия път се оплаква от сърцебиене и подуване на стомаха. Дори не е спал като хората три нощи. Става му много нервно 1-2 часа след прием. На Виреад беше повече от 4 години и никога не е имал такива оплаквания.
Не знам да ли е свързано с генерика, но това сърцебиене и стягане в областта на сърцето много ни притеснява, аз лично никога от както го познавам не съм го виждала да е толкова нервен. Не знам и как да процедираме и към кой да се обърнем.
Доколкото знам в болницата в която ходи няма определен лекар, всеки път който е на смяна, а ако искаш нещо някой да питаш обикновено никой няма време и не ти обръща внимание.
Дано да е нещо временно и да от шумът тези симптоми. Ще съм благодарна ако някой сподели дали му се е случвало нещо такова.

6
Ако той е на терапия от 4 години, и е пропускал само два пъти, е странно това да му се отрази на изследванията. Кои резултати са се влошили?

За щастие решихме проблема с лекарството.
Ами да странно е но когато е започнал да ги пие, за няколко месеца вирусното натоварване е стигнало до не се открива.  След пропуска на 1 хапче на следващия път вирусното натоварване беше скочило, не много но пак го имаше. После тъкмо пак беше стигнал до не се открива и същото се повтори, повишаване на вирусното натоварване след пропуск от едно хапче. Не знам дали е просто съвпадение или наистина така му се отразява пропуска от едно хапче, но не искахме да рискуваме, още повече, че можеше да се наложи и повече дни да пропусне прием.

Иначе за сега количествения тест за сега го държи( HBsAg количествен тест               165.0 iu/ml).

7
Дори сега се сетих, не знам да дали да не започна нова тема, ако  има и други с такъв проблем може да се съберем да купим една опаковка заедно и да я поделим. Все пак цената им е доста висока и не всеки може да си я позволи.

8
Здравейте,
За пръв път пиша във форума, но ви чета редовно  :smile: .  На кратко приятелят ми е с хроничен хепатит Б, на Виреад е от 4 години. Сега се оказва, че има забавяне с протоколите за изписване на рецепта и ще има нужда от няколко хапчета. Искаме да закупим или цяла опаковка или ако е възможно поне няколко хапчета, може би около 5 (не знаем точно колко, т.к. не знаем кога ще са готови протоколите ). Ще сме много благодарни ако някой, който има излишни или в повече се свърже с нас. Пропускал е два пъти точно по едно хапче и после винаги се е отразявало негативно върху изследванията.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007