Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ЛилянаЗард

Страници: [1] 2
1
anti-HBs -Поздравления за ваксинацията, Вероятно с АЗ- тъй като това има масово. На 15 ден ще започнете производство на ИГг. И аз вероятно скоро ще се ваксинирам. Мисля че скоро ще всички ще е принудят да го направят по различни причини. Аз изчетох листовките на всички ваксини - и всички са ок. Има някой групи заболявания където мове да има предпочитания, но специално за Хеп Б, които не е на имуносупресия или трансплантация- всички са ок

2
Не мога да отговоря на въпросите за лечение. Аз самата не съм на терапия за сега. При Ф1- няма правило че трябва да се започне лечение. Гледат се, вирусен товар, ензими и степен на фиброза заедно. Но ако има доказана цироза, тогава се започва лечение директно, без да се гледат ензими и вирусен товар. Мога да Ви изпратя американските гайдлайни, който са близки до европейските но не знам как да ги прикача.

3
За сега Здравната Каса в БГ за да отпусне медикамент иска биопсия. Бях чувала че ще се предприемат стъпки за премахване на биопсия за пац. с Б. За пациенти с Хеп Ц- вече не се изисква. Фиброскана е достаъчен. Много пъти съм питала дали резултатите от Фиброскана са съпоставими със биопсията. Факта че все още се препоръчват биопсии ме кара да мисля че тя все още си е най-точния метод. Фиброскана дава акуратни резултати във средните и нагоре стойност- Ф2, Ф3, Ф4. Може би във Ф0-1- биопсията е по показателна. Но във някой случай както знаете лечение се започва и във Ф1.

4
hristo_gb- Благодаря за сайта. Аз също го мернах. Брашното не се окислява така че може да се купи и да се приема за около 2 месеца, по 1 лъжичка дневно. След това почивка. По повод на коментара че олиото няма силимарин - да вярно е. Силимарина не е мастноразтворим така че не може да се извлече напълно ако е разтворен в олио. Във олиото има само следи от силимарин.

А имахте ли някакво подобрение във някой от кръвните резултатите, ако сте проследявали?

5
Най важното което трябва да се отхвърли на ехо е чернодробния карцином/рак/. Статистиката сочи че 95% от пациентите със HCC /hepatocellular carcinom/ са носители на Хеп Б вируса. Това е нещо което не може да се хване на Фиброскан. Мисля че американските гайдлайни препоръчват ултразвук на 6 месеца. Фиброскан- може и на 2 години.

6
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

7
hristo_gb може ли да кажете на коя фирма приемате брашно от бял трън? а какво ви е мнението за олиото от бял трън.

Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване, а брашното- е пресовано от семе.

Общо взето и двете би трябвало да вършат една и съща работа.

8
да чела съм и  за гъбите Reishi но тъй като имам автоимунно заболяване не смея. Чела съм различни данни за имуностимулатори и имуномодулатори. За сега не мога да намеря категорични данни за полза/ вреда в моя случай.
Моят доктор /който според мен минава за един от най знаещите в тази област в БГ/ за съжаление няма холистично мислене и не ме съветва в тази насока.

9
Пожелавам Ви от все сърце да изчистите вируса. Виждам много ентусиазъм в борбата. Браво. Дерзайте!

10
Благодаря за линка, аз също съм чела и в момента го приемам като олио или брашно. Както казахте не е ясно какви допълнителни неща се намират във хапчетата затова и аз не смея. Вие под каква форма го приемате или сте приемали?
Ще пиша по нататък ако има полза. Но пак имунния отговор играе най голяма роля във поддържането на вируса не активен. Така че при вас има голям шанс за резултати в норма. Пожелавам Ви го от сърце.

11
На този етап лекарят ме посъветва да направя нов ПСР към май-юни и ако резултата е над 2000, дори и при нормални ензими той препоръчва биопсия. Както споменх Фиброскана е добър като методика но във средните стойности. При мен Ф 0-1 е като на човек без хроничен Хеп Б. Но това може и да е леко подвеждащо. Затова биопсията има последна дума. И тогава ще се реши. За сега не мога да преценя но дори и вирусния товар  да спадне, вероятно ще си направя биопсия. Аз лично смятам че скоро ще променят американските гайдлайни за започване на лечение и правенето на биопсия. За количествения съм го мерила когато ХБВ ДНК е била 13 000, количествения беше 2 700. Сега когато ХБВ ДНК  е 7000, количествения е 4 700. Както се вижда няма права пропорционалност. Това е така защото ХБВ ДНК е показател които мери виремия -в кръвта, а количествения- е във хепатоцита.

12
Здравейте,
Това е добре че се повлиявате от тези добавки. Знаете че научната медицина не доказва позитивен ефект от никакви добавки . На страницата на Хеп Б -https://www.hepb.org/ също може да се намери материалвключително и за добавките на Аюрведа. Но вероятно Вие добре се повлиявате от тях.
Пожелавам Ви успех. Каквото и да предприемете трябва да знаете че този тънък момент кога да се започне/ или не започне лечение е най важното за предотвратяване на по нататъшни последствия. Дилема която ми предстой и на мен:).

13
Благодаря! Млада си имунхия ти отговор е добър и ще можеш да се пребориш. Пожелавам ти успех1 Ако не е тайна за коя страна говориш?

14
аз лично препоръчвам ако някой реши да е ваксинира да си направи бърз антигенен тест преди ваксинацията за да изключи активно заболяване. Пфизер/ Модерна имат тествани групи за бремменни. Също сега вървят проучвания за групи деца- под 12 и 12-16. Има много сериозни слухови че когато КОВИД премине през възрастните но не е обхванал 60-70% от населението, той ще мутира ще се насочи към детската група... Възмошно е да започне масова вакцинация и на деца.

15
А може ли да споделиш какви добавки вземаш?

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007