Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Здравейте,

предстои среща на пациенти в гр. Варна на 26-и февруари,неделя от 17.00 часа в Годзилата на Мария Луиза.
Добре дошли са всички, които искат да прекарат малко време в задушевни приказки на тема ''хепатити'', над пица и чаша вино.
Аз ще съм там.

Доскоро виждане.  :girl_wink:
Силвана

32
Днес ВАС публикува определение срещу настоящите изисквания за лечение на хепатит С, и СПИРА тяхното действие до приключване на делото! Това е невероятна победа за всички пациенти и доказателство, че трябва винаги да търсим своите права, защото само когато сме единни, постигаме успехи.
Огромни благодарности на адв.Елмира Исмаил и адв.Мария Петрова, които брилятно свършиха своята работа. Благодарим на пациентите и лекарите, които застанаха редом до нас. Надяваме се самото дело да приключи бързо и изцяло в полза на пациента.

"СПИРА действието на Изискванията на НЗОК при лечение на хроничен вирусен С хепатит при болни над 18 годишна възраст в извънболнична помощ, приети с решение № РД-НС-04-176 от 20.12.2016 г. на Надзорния съвет и утвърдени от управителя на НЗОК, до приключване на производството по делото с влязъл в сила съдебен акт."

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/08b5823c364a4b61c22580bc00425e4f?OpenDocument

33
Днес се състоя експертна среща, на която присъстваха лекари, пациенти и представители на Касата. Целта беше една - да се дадат ясни отговори какво се случва с неодобрените към днешна дата протоколи за лечение на хепатит С, какви критерии ще влязат с сила от 1 март и остава ли първоначалното разделяне на медикаментите по икономическа, вместо по медицинска целесъобразност.

Надяваме се, че заявените обещания ще се реализират в поетия от НЗОК срок, че ще бъдат приети новите критерии за лечение, този път изготвени от гастроентеролозите и съобразени с Европейските ръководства, и че ще се премахне градирането на терапиите като "първи'', "втори" и "трети" избор. От НЗОК ни увериха, че към момента всички забавени протоколи вече са разгледани и в рамките на една седмица пациентите ще бъдат уведомени за това, както и че отсега нататък няма да има "просрочени" пациенти.
Времето ще покаже дали всички поети ангажименти ще се реализират.
Един репортаж на Мария Чернева по темата:
http://news.bnt.bg/bg/a/vsichki-patsienti-s-khepatit-s-shche-imat-lechenie-ot-1-vi-mart

34
Това е втората част на нашето отразяване на Чернодробната конференция от 2016 г. на Американската асоциация за изучаване на чернодробни заболявания. (бел. прев. – първата се намира в бюлетинът от м. ноември). Хепатитният дебрифинг беше основният документ, който използвах, за да обобщя конференцията по най-добрия начин. Тази година дебрифингът беше представен от д-р Робърт С. Браун. Давам кратко обобщение на неговата презентация на клиничните изпитвания, провеждани от компаниите Merck и Abbvie, както и едно проучване за скрининг за рак на черния дроб. Последното обобщение е от презентацията на Джейсън Гребели за лечението на хепатит С при хора, които си инжектират наркотици. Презентациите са забележителни, затова, ако имате достъп до материалите от конференцията, изгледайте ги. Резултатите от проучванията на Gilead, Polaris, не са включени тук, защото бяха обстойно разгледани в ноемврийския ни брой.

Статията на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/AASLD_2016

35
Използването на генерични версии на директнодействащи антивирусни средства е довело до много високи нива на излекуване сред хора, които са закупили продуктите чрез три потребителски клуба (buyers’ clubs), което показва, че генериците са ефикасни – това става ясно след три презентации на Международния конгрес за лекарствени терапии при инфекция с ХИВ (ХИВ Глазгоу) през изминалата седмица (бел. прев. – краят на м. октомври 2016 г.).  Пациентите, закупили лекарствата, са се излекували от хепатит C на цена от около $700-$900 в Югоизточна Азия и Източна Европа, докладва с три презентации на конференцията д-р Андрю Хил от St Stephen’s AIDS Trust, Лондон.

Директнодействащите антивирусни медикаменти обикновено постигат излекуване от хепатит С около 90 - 95%, дори в случаите, в които пациентите имат напреднало чернодробно заболяване или са претърпели предишно неуспешно лечение. Цената на лечението остава основната пречка пред лечението на хепатит C за милиони хора и там, където ограниченията за отпускане на лечение, липсата на здравна осигуровка или липсата на национална програма за лечение отказват достъпа до тези лекарства, пациентите прибягват към потребителските клубове в Интернет, за да се снабдят с генерични версии на ДДАС.

Едно по-ранно проучване на д-р Джеймс Фрийман от Хобарт, Австралия, показа много високи нива на излекуване при използването на генерици, като също така представи доказателства, че закупените продукти съдържат необходимите нива от активното лекарство. Проучванията, представени по време на конгреса в Глазгоу, включват данни от St Stephen’s AIDS Trust в Лондон, който е анализирал вирологични данни, Две от проучванията идентифицират използваните генерици, а в третото са измерени нивата на активните съставки. Предварителните резултати от трите проучвания показват нива на излекуване, които са сравними с постигнатите при използването на оригиналните продукти.


Цялата статия на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/online_purchased_HCVgenerics_achieve_high_cure_rates_October_2016

36

Според три презентации на Международния конгрес за лекарствените терапии при ХИВ инфекциите, който се проведе в Глазгоу през месец октомври 2016 г., използването на генерични версии на директнодействащи антивирусни средства (ДДАС) е довело до високи нива на излекуване при пациенти, които са се сдобили с продуктите чрез три потребителски клуба (т.нар.buyers’ clubs), което показва, че генериците са ефикасни.

Генеричните версии на ДДАС се произвеждат в Индия по доброволно предоставен лиценз от страна на компанията Gilead Sciences, както и от други индийски компании, които не са лицензианти, а и в други страни, като например Бангладеш, където не съществуват патенти върху продуктите. Липсата на патентна защита позволява на производителите на генерици да произвеждат собствени версии на лекарствата. В много страни е законно да се внасят лекарства за лична употреба чрез поръчка по Интернет. В други страни вносът на генерици е или забранен, или е разрешен само в случаите, когато лекарствата минават през митницата, внасят се лично и са в количества, които са достатъчни за лична употреба.

Съществуват някои тревоги във връзка с това дали хората, които си купуват генерици ДДАС, получават висококачествени, ефикасни лекарства. Едно от изследванията, които бяха представени през миналия месец (м. октомври 2016 г), идва от популация, в която всички поръчани лекарства са били подложени на тестове за активните им съставки. Изследването не е показало наличие на случаи, в които пациентите са получили неактивни хапчета.

Трите изследвания са проведени сред клиентите на потребителски клубове, намиращи се в Австралия, Югоизточна Азия и Източна Европа. Използваните лекарствени комбинации са софосбувир/рибавирин, софосбувир/даклатасвир и софосбувир/ледиспавир. Нивата на излекуване за тези терапии варират между 81 и 100%, но изследванията показват устойчива тенденция на по-ниски нива на излекуване (под 80%) сред пациентите с инфекция с генотип 3. Кохортите са твърде малки, за да се открият разлики между терапиите или циротичния статус. Изследванията докладват резултат от 888 души, всички от които са завършили лечението или контролните посещения при лекаря 12 седмици след лечението.

Световният Хепатитен Алианс (World Hepatitis Alliance) наскоро беше домакин на уеб-семинар по темата за лекарствата генерици за хепатит C. Гледайте семинара в Ютюб: watch the webinar on YouTube и разгледайте презентацията в този файл webinar presentation slides.


Оригинален източник: http://www.infohep.org/page/3101351?utm_source=NAM-Email-Promotion&utm_medium=conference-bulletin&utm_campaign=English#item3101360
 
Новината на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/generic_treatment_HCV_October_2016

37
Във връзка с новосъздадените ОТ НЗОК изисквания за лечение на хепатит С, влизащи в сила от 16-ти януари, днес нашият адвокат Елмира Исмаил входира жалба (входящ номер 644/13.01.17) във Върховен административен съд, гр. София с искане за обявяване на изискванията за нищожни или отмяната им като незаконосъобразни, както и спиране действието на тези изисквания, до произнасянето на Съда по съществото на спора.

Считаме, че не са спазени ключови процедури при тяхното създаване и обнародване; изискванията пряко нарушават правото на пациента да бъде лекуван  с най-подходящия за неговото състояние медикамент, освен това се отнема правото на лекаря свободно да изписва терапия, без да се влияе на неговата компетентност.

По неведоми съображения НЗОК налага по административен път "първи", "втори" и "трети" избор на терапия.

Информация в медиите за случващото се през последните дни: http://www.hepactive.org/blog/media_coverage_new_criteria_HCV_2017

Защо се стигна до тук: http://www.hepactive.org/blog/NZOK_new_criteria_HCV_2017

39
Два пъти по-ниски ще са цените на новата безинтерферонова терапия на АбВи срещу Хепатит С през следващата година. Това обяви д-р Кирил Николчев, генерален мениджър за България на фармацевтичната компания в интервю за clinica.bg.

В петък сме подали финансовото си предложение в здравната каса, очакваме то да се приеме, допълни той.

Цялата новина: https://clinica.bg/1227-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%A1-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0

40
Приятели,

Преди няколко седмици с нас се свърза  пациент, който е установил връзка с индийската фармацевтична компания Natcо, произвеждаща генерични лекарства за хепатит С. Неговото предложение бе станем партньори –  да рекламираме българския му сайт, чрез който пациентите да си купуват генериците, срещу 50% от печалбата му.

Ние отказахме, тъй като:
1.   Лекарства, които не са регистрирани по установения ред в Позитивен лекарствен списък в България се считат за нелегални. Търговията с тях също.
2.   Никога не сме и няма да рекламираме дадени медикаменти срещу заплащане.
3.   Няма как да се убедим в качеството и произхода на предлаганите продукти.

Въпреки многократните ни откази, преди няколко дни, без наше съгласие бе публикувана обява във форума ни за вече работещия сайт http://millionpharma.bg, която ние премахнахме. В следствие на това бяхме заплашени със съд, тъй като двамата собственици на сайта считат че ние нарушаваме техните права и ги дискриминираме.

Бихме искали да заявим ясно:
-   Ние не твърдим, че предлаганите от тях продукти са неефективни. Natco е една от фармацевтичните фирми, упълномощена от Gilead за производство и продажба на софосбувир в определени държави. България обаче не влиза в това споразумение и нямаме регистрирани генерици в Позитивен лекарствен списък, което означава, че те не могат да бъдат закупени легално. Вероятно генериците, продавани на http://millionpharma.bg са произведени от Natco, тъй като са качени техни сертификати на българския сайт, но липсва документ за сътрудничество между Natco и българските представители.
-   Ние отказваме сътрудничество, защото продажбата на генерици в България е противозаконна.
-   Наясно сме, че достъпът до безинтерферонови терапии по Здравна Каса е ограничен. Ето защо протестирахме през август, участвахме в множество тв и радио предавания, написахме десетки писма до Министерство на здравеопазването и НЗОК и всекидневно насърчаваме пациентите да търсят своите права.
-   Винаги сме се старали да предоставяме на пациентите актуална информация относно терапиите за хепатит В и С и разработките, които текат в момента. Още февруари месец публикувахме тази статия: http://www.hepactive.org/articles/science_journals_review/hcv_journal/2016/february

Ако обмисляте лечение с генерик, тук може да прочетете повече за успеваемостта при генериците и 3-те световни buyer‘s club: http://www.aidsmap.com/Generic-hepatitis-C-drugs-purchased-online-achieve-high-cure-rates/page/3094978/#item3094982

Надявам се, че сме ви били полезни с тази информация.

Поздрави,
Силвана

42
Мисията на конкурса бе да покаже пред обществото ни колко е важна подкрепата и информираността по наболели и общочовешки проблеми
 
При откриването на II Национална конференция по Хепатология бяха обявени победителите в журналистическия конкурс "Свят без хепатит С“. Организатори на конкурса са Академията за здравна журналистика и пациентските сдружения „ХепАктив“ и „Хепасист“. Целта на инициативата е да стимулира журналистите да създават полезни и аналитични материали по темата хепатит С и да работят за разбиването на стигмата към болните.

Цялата новина е тук:
http://www.hepactive.org/news/winners_World_Without_HCV_contest

44
Компанията ContraVir започна да записва пациенти за следващата група за определяне на дози в клинично изпитание от Фаза 2а, в което се сравнява препаратът CMX157, произведен от компанията, с препарата Viread (тенофовир дизопроксил фумарат) за лечение на хроничен хепатит B (HBV).
Биофармацевтичната компания разработва таргетирани антивирусни терапии, съсредоточени основно върху получаването на лекарство срещу хепатит B. CMX157 е един от двата препарата против HBV, които ContraVir разработва.

Цялата новина на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/CMX157_goes_Phase2a

45
Националната здравна служба (NHS) и Националният институт по здравни грижи (NICE) на Обединеното кралство наскоро публикуваха нови проектни насоки, в които препоръчват Epclusa (софосбувир-велпатасвир) – антивирусно лекарство, което предлага нова терапевтична възможност на пациентите с хроничен хепатит C.

Цялата новина на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/NICE_approved_Epclusa_in_UK

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007