Автор Тема:  Здравейте мили хора!  (Прочетена 14075 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен waterlily

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте мили хора!
« -: Август 23, 2008, 13:08:20 »
Моят проблем е следният , публикувам го тук, защото има много специалисти, ако сметнете че съм ви досадила извинете предварително.
След лечение на невралгия на троичния нерв с тегретол и обилна консумация на алкохол близо десетина години , след изследвания на биохимични показатели имах гама гт 150, алат 66, които на другият ден пак след нова проба бяха спаднали гама 130 , алат 51. Всички други показатели в норма. Отрицателни тестове за хепатит С и В. Леко увеличен черен дроб и диагноза леко преходно медикаментозно увреждане . Трансметил ми изписаха. Не са ме питали дали пия алкохол, а и аз не съм казвала. Отдадоха го само на лекарствата. Дотук ще кажете проблема не е голям, но след като разбрах цената на трансметила, която ми е непосилна в момента имам към вас следните въпроси . След като тотално спрях алкохола и всякакви лекарства да изчакам ли един месец без да пия лекарството , тогава да отида на нови проби да видим дали след спирането на алкохола дали ще са в норма докато намеря парички за скъпото лекарство. И какъв е риска от едномесечно забавяне на невзимането на лекарството .Благодаря на всички и ви желая бързо излекуване!
« Последна редакция: Август 24, 2008, 16:30:02 от Силвана Лесидренска »

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте мили хора!
« Отговор #1 -: Август 23, 2008, 13:47:11 »
Един месец не е толкова фатален,но определено алкохола си вреди доста на черния дроб дори и да нямаш хепатит.Така че можеш да изчакаш,но можеш да си вземеш по- евтини хапчета до тогава,например....Легалон,есенциале или Лив 52 който е най- евтиния вариант.
И дано да не е нещо сериозно.
Поздрави
« Последна редакция: Август 24, 2008, 16:30:30 от Силвана Лесидренска »
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен polina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Август 23, 2008, 13:49:33 »
здравей и от мен
Моят съвет е да потърсиш лекарска помощ колкото  се може по- скоро, мога да ти препоръчам доцент Антонов,той работи в болница "СВ. Иван Рилски'.Много добър специалист е, поне според мен.Той работи както със здравната каса, така и на частно.Кабинета му е в самата болница на първия етаж.

Пожелавам ти успех и пиши какво се случва с теб !

« Последна редакция: Август 24, 2008, 16:31:20 от Силвана Лесидренска »

Неактивен waterlily

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 23, 2008, 13:57:08 »
Благодаря за бързата реакция. Тези данни са след обстоен преглед от професор.Просто цената ме затруднява, а на него не му казах , защото не подозирах колко е  скъпо. Чета из нета, че тези високи стойности на гамата може да са повлияни от непосредствена употреба преди теста на доста количество алкохол (ден и половина) но и лекото уголемяване ме безпокои , но пък казват че всички дето пият са с такъв дроб. Вярно ли е?
« Последна редакция: Август 24, 2008, 16:31:57 от Силвана Лесидренска »

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #4 -: Август 23, 2008, 14:47:40 »
Ние не сме лекари така че не можем да кажем дали е така,но това не бива да те успокоява.
« Последна редакция: Август 24, 2008, 16:32:11 от Силвана Лесидренска »
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3182
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #5 -: Август 24, 2008, 16:43:34 »
Здравей,

Първо относно уголемяването-всеки втори хронично болен има уголемен черен дроб поради затрудняване дейността на органа;така седят нещата и с алкохолно-зависимите. Надявам се,даваш си сметка,че ако не изкорениш този проблем, пътя до цирозата е кратък. Радвам се,че си спряла алкохола, но дано не е за да се закрепиш към дадения момент,а защото той наистина ти вреди и си осъзнала това. Трансметила би могла да заместиш с Карзил/ една опаковка от 30 таблети струва 6.70 лв/ който е добър медикамент. Другото което е,че професора/ който и да е той/ би могъл да ти назначи болнично лечение с Трансметил и да не го заплащаш. Черният дроб има удивителната функция да се обновява и при начално увреждане,ако се отстранят факторите, които го предизвикват/ като алкохолизъм/ , може да се регенерира и да възстанови нормалната си функция след 1-3 год. Ти си решаваш как да постъпиш! Или казваш КРАЙ завинаги, или до 10 год. ще си..... !

Надявам се нещата при теб да потръгнат в правилната посока;апропо при кой специалист си била? Какви други показатели ти изследваха?

Силвана
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен waterlily

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Август 25, 2008, 19:05:41 »
Давам си сметка разбира се, че алкохола не прощава. Не съм зависима надявам се , вече седмица не съм пила не ми липсва. ям диетично и симптомите-разстройство заради което ме изследваха ми минаха още на първия ден без пиене и лекартсва. Лошото е че скапаната невралгия пак ме сви. друго ми изследваха билирубин ли там кво беше нормално е урина нормална руе суе нормални е това е . Нямам проблеми да не пия , просто много боли проклетата невралгия

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3182
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #7 -: Август 26, 2008, 07:20:32 »
Хубаво би било, ако имаш възможност да си поставиш ваксина за хепатит Б, при положение,че в момента си с отрицателен резултат. Той се предава много лесно по кръвен и полов път и една ваксина би те предпазила. Друго не знам какво да те посъветвам;преглед при специалист си минала, затова следвай каквото той ти е казал и се стреми да живееш щадейки черният си дроб. За невралгията какво пиеш? Може би техните лекарства ти действат зле на дроба?

Силвана
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007