Здравейте!
Моите най-големи уважения!
Искам да направя някои предложения за подобряване финансовите възможности на сдружението и разширяването на дейността му.
Първо, банерът, приканващ към помощ и подкрепа в полза на болните, е някак освен съвсем ненатрапчив, и неиндикиращ на необходимостта от средства за дейността на сдружението. Не казвам да се постави червена сигнална лента, в която да пише думата "пари", а предлагам чисто и просто в горния десен ъгъл както на страницата на форума, то и на началната страница на сдружението да се изпише с неголям, но четлив шрифт IBAN с указание, че представлява банковата сметка на сдружението, по която се набират дарителски средства.
Лично аз прекарах известно време във форума - поне няколко месеца, докато схвана, че цветните букви с хуманни призиви всъщност могат да отведат човек до банковата сметка на сдружението. На хората е нужно да се напомня, че сдружението има нужда от средства и в това няма нищо неудобно или пък обидно - все пак специално в този форум влизат най-вече болни и техни близки, които са доста ангажирани със страховете и несгодите си преди и в хода на лечението, за да бъдат много досетливи.
Другите групи потенциални дарители не могат да бъдат достигнати чрез този сайт, защото не са болни от хепатит или поне така мислят и не четат съответно тематични интернет-сайтове. Следователно те могат да бъдат достигнати чрез нас и личните ни усилия, а ето ти и тук проблем, защото повечето болни не искат обществото да узнае за това. Все пак лично аз предлагам да разговарям на първо време с някои изявени хора на изкуството, които имам щастието да познавам и които според мен биха ни съдействали с някои неща. Ако например убедя няколко изключителни български художници да нарисуват по една картина, които като начало да публикуваме тук в сайта - да го направим по-красив и весел за разглеждане, но и да обявим цени за продан на оригиналните картини, то мисля, че имаме шанс да съберем средства, както от продажбата, така и от подсещането чрез картините на хората, които минават през това уеб-пространство, че имаме нужда, а и че ни подкрепят хора, които заслужават уважение.
Второ, мога да опитам да убедя един изключително елегантен и оригинален музикален проект да постави логото на сдружението върху програмите си, което представлява популяризиране на дейността на сдружението, а току-виж се намерят и спонсори.
Горните идеи ще ги пробвам след одобрение от страна на ръководството, а с това подсещам и другите участници тук - ако могат да измислят свои инициативи.