Автор Тема:  Лечение на хепатит C с генотип 1 и фиброза F3  (Прочетена 43125 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение на хепатит C с генотип 1 и фиброза F3
« Отговор #60 -: Май 25, 2011, 00:15:21 »
Здравей, Ирена!
С този подход няма да изкарате нормално лечение!
Първо, ти изобщо не се опитваш да се запознаеш с темата "хроничен хепатит C и неговото лечение". Целият форум е пълен с писания и статии как протича лечението, какво да очакваме, какво да правим при промени в кръвната картина, както и с контакти на най-добрите хепатолози в България. Отиди в раздела "На лечение съм" и изчети подробно всички теми, които са залепени най-отгоре. Прочети и всички цитирани статии, които имат връзка с лечението на съпруга ти. След като ги изчетеш веднъж, ако трябва ги прегледай още веднъж. Тогава ще видиш колко неща ще ти се изяснят и ще се почувстваш по-добре. И най-важното, след като изчетеш темите, ще разбереш колко е важно да имате ангажиран лекар, който да наблюдава лечението на съпруга ти. Което ще ви доведе до второто важно нещо, което искам да ти кажа - след като д-р Симонова не иска да наблюдава съпруга ти, просто отидете при друг хепатолог в София и нека той да го следи. Не е правилно и не трябва да оставяте нещата така, не забравяйе, че всичко е във ваши ръце!

p.s. И трето - промени стила си на писане! Отначало, когато започна да пишеш във форума като че ли си взе бележка, но сега не знам от стреса ли, или от какво, пишеш безобразно! От половин час редактирам твоите постове, за да може да стават за четене. Явно дори и предупредителния надпис с големите червени букви, който стои пред теб всеки път, когато пускаш нов пост, не те притеснява особено!?!
Моля те да пишеш по-разбрано!!!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Неуспешно лечение
« Отговор #61 -: Юни 30, 2011, 23:54:30 »
Здравейте.Днес бяхме с моя съпруг на  София.Резултата преди лечението беше 95 000 след първия месец беше 703 000 а сега след третия месец е 285 000 докторкат му каза че трябва да се спре лечението защото не му деиства интерферона.Лекува се с пегитрон и рибетол.Искам да знам след колко време
може да се повтори лечението.И може ли да се пробва с др интеферон.

« Последна редакция: Юли 01, 2011, 00:01:29 от Irena Pencheva »

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Неуспешно лечение
« Отговор #62 -: Юли 01, 2011, 08:23:08 »
Съжалявам за резултата.

Какво каза докторката - веднага ли да спре или да изкара до края на 24 седмица, защото той си има отпуснати лекарства?

Според мен веднага след като изтече протокола ви можете да започнете нещата, които са необходими за протокол за второ лечение. Мисля, че трябва да смените и докторката - защото доколкото си спомням, вашата отказа да го проследява.

При всички положения ще трябва да е с друг интерферон и рибавирин - сега е пегинтрон и ребетол, втория път ще е пегасис и копегус. Такава е практиката.

Дани
Hang in there.

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #63 -: Юли 01, 2011, 10:08:47 »
Здравей.Докторката каза да си исползва всички лекарства до края да почине един месец след последната инжекция и да отиде за пср.Иска да  му подготви докоментите да кандидатства по някакава програма някакво ново лечение експерементално от някакава американска фирма защото бил с генотип 1 и щели да го одобрят имали право само 5 човека да предложат по тази програма на които тои бил отговарял.Незнам какво да правим. На мене лично ми се иска да отидем или при професор чернрнев или в токуда да се консолтираме какво да правим за по нататък колко време след този интерферон може да кандидатства за др?

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #64 -: Юли 01, 2011, 11:10:25 »
Ирена,
разбирам, че си в тежко положение, и ми е адски неприятно отново да водя този разговор. Така завършихме предната ти тема - на тебе явно ти докривя и спря да пишеш. Но... се получи точно така както предположи Ради - не изкарахте нормално лечение.

Сега отново правиш нещата, които те помолихме да промениш.
Първо, начина, по който пишеш. В цялата ти предна публикация има две точки. Отне ми 5 минути да разбера приблизително какво искаш да кажеш.

Второ, продължаваш да не четеш достатъчно и да си неинформирана за болестта, състоянието и възможностите за лечение на съпруга ти. Ето и причините да го твърдя:

Не може да говориш за някаква програма, някакви лекарства и някаква фирма. Всичко трябва да ти е ясно и трябва да можеш да говориш с точни имена и факти - ти трябва да си положила усилия да разбереш подробностите.

Аз ти пиша кога можете да започнете второ лечение в първата си публикация и ти пак ме питаш.

Тъй и не спря да пишеш само за интерферон. Сякаш не проумя, че лечението се състои от две лекарства - едното е интерферон (с търговски имена Пегасис и Пегинтрон), а другото е рибавирин (с търговски  имена Копегус и Ребетол). Да оставим, че нито веднъж не можа да ги напишеш правилно тези имена.

Пак може да ти докривее и да спреш да пишеш. Но пък може и да седнеш да помислиш - успехът на едно лечение на хроничен хепатит С в България зависи на 50% поне от информираността, съобразителността и бързите реакции на пациента или някой негов близък. Ти нямаш нито едно от тези неща, а можеш да положиш усилие и да ги постигнеш. Не е толкова трудно.

Аз лично имам голямо желание да ти помогна, а и мога, защото имам опит и съм извървяла целия път, който ти предстои - онзи ден подадохме протокола за второ лечение. Но ще отговарям само на интелигентни и прилично написани твои въпроси.

Дани
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 11:50:24 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #65 -: Юли 01, 2011, 22:22:47 »
 :flowers:
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение на хепатит C с генотип 1 и фиброза F3
« Отговор #66 -: Юли 26, 2011, 16:39:59 »
Тъй като с Ирена си писахме на лични съобщения, да внеса малко детайли за това докъде са стигнали с техния случай.
Направили са консултация и с доц. Антонов, и съветът е да изчакат поне 6 месеца и тогава да се вземе решение какво да се предприеме.
Експерименталното лечение, за което споменава Ирена, е с боцепревир. Но също и тук искам да пусна линковете, които и пратих:
http://www.hepactive.org/content/faq/HBV_Clinical_Trial
http://www.hepactive.org/content/faq/Making_Sense_of_Hepatitis_Research_2010
Преди човек да се включи в някое клинично изпитване, трябва да се запознае в абсолютни детайли с всички условия по него. Това е нещо, което и до днес не се прави в болниците, които набират пациенти за такива програми. Никой лекар не разказва в детайли какви са условията за включване, и никога не споменава, че реално човек може да попадне и в плацебо групата. Именно затова е важно и човек да се запознае детайлно с условията - в някои клинични изпитвания се осигурява безплатно лечение с изпитваното лекарство на всички хора от плацебо групата (след края на изпитването). Ако такова не се осигурява, човек трябва да е наясно, че може да се лекува една година, без реално да е приемал лекарството, което се изпитва, и да поеме този риск, но съзнавайки, че го поема.
Вариантите за съпруга на Ирена са:
- да изчака 6-12 месеца и да кандидатства за лечение с Пегинтрон и Ребетол.
- да изчака на българския пазар да се появят телапревир (търговско име Incivek) и боцепревир (търговско име Victrelis), след което те да бъдат включени в позитивния списък на лекарствата, заплащани на 100% от НЗОК. Тогава, да разчитат, че критериите на НЗОК ще позволят съпруга и да бъде одобрен за трикомпонентно лечение, като пациент с неуспешно лечение с пегилиран интерферон и рибавирин.
- да се включи в някое от клиничните изпитвания на боцепревир (засега не съм чул да се прави изпитване на телапревир в България).

Имайки предвид, че съпруга и е с фиброза Ф3, то за тях най-добрия вариант е или ново лечение с Пегинтрон и Ребетол, или включване в клинично изпитване на боцепревир. Варианта изчакване няколко години не е добър избор, за да не напредне още повече фиброзата.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007