Автор Тема:  Неотговорили или направили релапс - мнения и следващи стъпки  (Прочетена 83409 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Venelin

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравеите,много Ви благодаря за отговорите  :book_read:,
сега лабораторията е Цибалаб обаче никъде няма референтни стоиности ,освен да питам в самата лаборатория.Добре ами след като има вирусно натоварване макар и ниско това значи ли че гадния вирус се е върнал?

Неактивен Venelin

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Току що говорих с лабораторията и ми обясниха че има някакво наличие но е много малко и не може да се околичестви точно затова се пише < 1000 на количествения.И аз пак продължавам да се чудя при успешно лечение не би ли трябвало да няма АБСОЛУТНО нищо от скапания вирус? Как се разбира тогава не мога да разбера ?

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Пусни изследването в друга лаборатория за да си сигурен

Неактивен Venelin

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
да ще го направя и ще пиша пак,много благодаря на всички,поздрави и до скоро.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Ето ме и мене. Добре заварили.
Искам някой да ми каже какво е положението с боцепревира.
Моите впечатления от този медикамент са крайно отрицателни.
Решила съм да откажа приложението му, ако изобщо ме приемат за показана за лечение с него.
Припомням тежките си левкоцитни проблеми по време на първото лечение с пегасис и копегус, когато още на втората седмица от лечението неутрофилите ми бяха паднали на 0,5. На два пъти след това падаха до 0,3. Смятам, че при такава картинка и предварителните данни, че пегинтрон и робетол се понасят още по-тежко, боцепревирът е изключен. Освен това до ушите ми достигна информация от повече от един източник, че този медикамент причинява трайно увреждане на различни други органи, а аз нямам намерение да се самоубивам.

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Да таке е права си за увреждането на други органи и има много страшни  странични ефекти  ако не си на зор не го започвай.

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
А някой знае ли при кои случаи се препоръчва телапревир  и кога боцепревир ?Питам защото в Италия ще лекуват с двата
медикамента

lyudmila мисля, че зависи от това с кои медикаменти се лекуваш. Ако си с Копегус и Пегасис третия медикамент ти е Телапревир. Ако си с Пегинтрон и Ребетол, третия медикамент е Боцепревир.  Не съм на 100% сигурна в твърдението си, но поне с такова впечатление съм останала.

По мое мнение по-лесно се приема Телапревира. Поне е само 12 седмици, а не както Боцепревира да се прилага за доста дълъг период. Достатъчно трудно се понасят тези лекарства и не знам просто как хората ги издържат за повече от 12 седмици. Аз имах чувството, че няма да оживея докато взимах Телапревира - най-ужасните ми 12 седмици. Сериозно обмислях да го спра на 8мата, 10тата седмица, но стиснах зъби и някак издържах. Този период ми е като някакъв сън.  Не знам как се издържа това чудо за по-дълъг период.

eli13, мила, какво става? Защо си тук? Не съм влизала отдавна във форума и сега съм като гръмната, да ти видя поста в тази тема! Отивам да се разчета из темите.

ПП Сега прочетох в темата ти! Ужасно съжалявам! Ти си интелегентен млад човек, сигурна съм, че ще вземеш правилното решение кога и с какво да го подхванеш вируса втори път!
« Последна редакция: Ноември 19, 2012, 07:30:27 от irka »

Неактивен eli13

• Профил
В темата "Новини и пр." за хепатита съм публикувала най-новата информация от конференцията на ЕЛПА в Истанбул. Тя е повече от обнадеждаваща и направо ми оправи празниците, скъпи хора.
Новите опции за лечение на хепатит Ц, генотип 1, без значение подтипа - интрлевкин 28, са супер страхотни и аз смятам да се класирам за тях.
Няма причина да се напъвам с второ интерфероново лечение на този етап.
Преди да почна първия път бях с фиброза 1, което ще рече, че мога да чакам.
Преди това ще проверя и какви клинични изпитания на безинтерферонови медикаменти текат в момента в Бг, де. Ако ще почвам по-рано, то ще е към тях.
Поздрави и голяма надежда за всички!
« Последна редакция: Декември 27, 2012, 02:29:10 от Радослав Русинов »

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
    • Профил
Ели в момента доколкото аз проверих и разпитах не текат никакви клинични изпитания в бг.Аз питах и ВМА и в Токуда.Много, много голяма надежда ни даде ти от вчера от тази конференция на ЕЛПА.Много се радвам че има такива заинтересовани хора като тебе в бг и то най- вече, че се намираш в София при светилата.Дано и занапред е така.Жива и здрава да си!

Неактивен eli13

• Профил
Иренка, аз ще проверя тази работа при проф.Антонов след празниците. Бях чула, че са стартирали изпитания в Бг и това не би ме учудило - редовно ни ползват за опитни зайци, но това си има своите плюсове.
Ще ти пиша какво съм научила.
Твоят мъж в какво състояние е на черния дроб?
Каква тройна терапия е почнал и спрял - с боцепревир ли? Този медикамент наистина има ужасни отзиви и аз към крайно резервирана към него. И без това едвам издеяних първото лечение с магическите ми неутрофили между 0,3 и 0,5, та сега не искам и да чувам за тройна терапия.

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
    • Профил
Ели, моя съпруг го лекуваха с тройната терапия с боцепревир. Но преди два месеца вдигна температура 40 градуса след като си постави интерферона и след това 5 дни стоя в нас с тази температура. Водих го на изследвания при личната и тя каза, водете си го в София да си го лекуваите там. Вдигнах телефона и обясних на лекуващата в София какво се случва с него, а той вече започна да повръща и имаше разстройство.
Обадих се на завеждащ оделението, и тя ми каза ако продължава с тази темепратура да го закараме по спешност. И тогава едва го спасиха и изкараха още 2-3 заболявания.
Като пристигнахме там веднага му спряха тройната терапия. Но не ме питай какво нещо преживяхме. Веднага се вдигнаха АЛАТ, АСАТ, ГГТ, а сега след всичко прекарано там.
И сега вече е два месеца в нас. Пи един месец Трансметил, а сега вече е на Карзил. Така му казаха да пие, и февруари трябва да отиде за ПСР.
Но той преди второто лечение му откриха пролапс на митралната клапа и казаха, че било козметичен дефект. А сега като му направиха там изследване казаха, че е вече 2-ра степен. И му казаха, че заради това му се спира лечението.
Много е дълго да разказвам. Ако искаш, питай в "Иван Рилски", но то ще трябва да мине време за друго лечение. Той е с фиброза Ф3 и генотип 1.
« Последна редакция: Декември 27, 2012, 02:33:59 от Радослав Русинов »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
Привет! Имам един въпрос и ми се стори подходящо да го задам в тази тема. На моя позната ензимите й са скочили с 30 единици над нормата три месеца след края на лечението. Чернев иска да направи ПСР веднага, без да се чака да минат 6 месеца, защото има съмнение за релапс. Какво е вашето мнение?
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ако тя може да изтрае чисто психически три месеца, да чака. Аз бих пуснала ПСР-а.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Hermione

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
Но той преди второто лечение му откриха пролапс на митралната клапа и казаха, че било козметичен дефект. А сега като му направиха там изследване казаха, че е вече 2-ра степен. И му казаха, че заради това му се спира лечението.

Малко е старичък постът, но все пак ще споделя опита си. Аз съм с пролапс на митралната клапа степен 2, горе-долу, откакто се помня. Изкарах 3 курса на лечение с този си проблем, който наистина е по-скоро козметичен. Не съм чувствала никога какъвто и да било дискомфорт в сърдечната област. Имам някакъв илач, който влача непрекъснато в чантата си и го подменям като му изтече ср. на годност ( Inderal - Propranolol hydrochloride ), но  никога на съм го пила, тъй като никога не съм имала някои от симптомите, при които трябва да се приема. Явно,  обаче, че при всеки е различно.

Най-тъпото е, че след като съм се наслушала на какви ли не глупости и противоречиви диагнози, вече взимам не само второ, но и трето мнение, задължително и за какъвто и да е зравословен проблем.

А на всички в темата искам да пожеля резултатно лечение и силен дух! Аз. след първото, си мислех, че няма да имам сили за второ. Оказа се, че имам дори и за трето. И не бих се колебала и за четвърто ( дано не ми се наложи никога, а и не само на мен).  Ако нещо научих през всичките тези години, то е, че човек не познава собствените си граници. Иска се позитивно мислене, борбен дух и мотивация. Неща, които желая на всички ви от сърце!

Поздрави!

Ермиони
Велик е човек, в своите намерения!

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 103
    • Профил
На мен също ми каза лекарката,тук,в Италия ,че тройното лечение има много странични ефекти и който може е по добре да чака.Тук изследвания се правят всяка седмица и си под непрекъснат контрол.често правят и преливане на кръв,защото показателите падат доста.На практика е невъзможно да работиш и да се лекуваш,поне при мен е така.

Ели ако разбереш нещо ефикасно  за да може да издържим до неинтерфероновата терапия,която е без никакви странични ефекти,пиши.......трябва да издържим.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007