Автор Тема:  Отново на старта след релапс на хепатит C  (Прочетена 180500 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marinka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 104
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Отново на старта след релапс на хепатит C
« Отговор #180 -: Декември 06, 2012, 21:17:41 »
 :sad3:Съжалявам за проблема,пробвай със свещички!На мен лично ми се появи тоя дискомфорт по време на лечение и по този начин си помогнах!

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #181 -: Декември 06, 2012, 21:40:37 »
Здравей Маринка, какви са точно свещичките/как се казват/? Хирурга днес ми исписа едни, но не мога да ги разчета.

Неактивен утопия

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #182 -: Декември 07, 2012, 15:57:48 »
Здравей Руми,
при мен хемороиди се появиха след раждането и от опит знам,че е адски неприятно.Мехлема който аз ползвах се казва Долопрокт ,а също съм ги третирала и с домашно приготвен крем от свинска мас и невен,честно казано не знам кое ми помогна,но нещата отшумяха.Дано съм била полезна.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #183 -: Декември 07, 2012, 17:50:01 »
Благодаря ви! Днес се чух с още една позната, която по време на лечение е имала и такъв проблем. Адски неприятно, но понеже не съм чела за подобен страничен ефект го отдадох на лошото хранене, застояването, нервното напрежение...
Дано отзвучи по скоро! :sad3:

Неактивен marinka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 104
    • Профил
« Отговор #184 -: Декември 09, 2012, 21:12:24 »
Руми, свещичките се казват Долопрокт,а също има и едно кремче,което също помага ПРОКТО ГЛИВЕНОЛ.Варианта с народна медицина е следния:вечер по една свещичка от захаросан мед и чай от следните билки:СЛАДНИК корени,КОРИАНДЪР семена,ЗЪРНАСТЕЦ кори,БЯЛ СМИЛ стъкове,БЯЛ РАВНЕЦ стръкове -от всички тия неща се взима по 20гр.Две супени лъжици от сместа се заливат с 0,5л.кипяща вода.След 3ч. се прецежда и се пие пополовин чаена чаша преди ядене.Това с билките не е чак толкова трудно осъществимо,стига да намериш магазин или човек който ги познава и се занимава с тая работа. Дано да съм помогнала.Успех! :wink3:

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #185 -: Декември 09, 2012, 21:34:07 »
Благодаря, благодаря, Маринка! :flowers:

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #186 -: Декември 10, 2012, 22:17:16 »
Руми, прочетох за хемороидите и не ми стана приятно. Съжалявам, че имаш такива несгоди и се надявам в скоро време да ги забравиш.
Чета темата ти от началото, за да видя какво други проблеми си имала, но ти пък нещо много си траеш тоя път - никакви оплаквания!
Не че те подстрекавам, но ще бъдеш ли така добра да ми направиш един кратък обзор на страничните ефекти в сравнение с първото лечение, за да знам какво да очаквам тоя път и аз.
Според теб кога евентуално да почна второто лечение, ако приемем, че вариантът пак е интерферон и рибавирин? После, нужно ли е да минавам на пегинтрон и робетол - каква е опцията пак да се класирам за пегасис и копегус?

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #187 -: Декември 10, 2012, 23:18:43 »
Здрасти Еленце,

оплаквам се, как да не се оплаквам, дори чувствам малко неудобство като споделям във форума все неща, които ме дразнят.
Нали знаеш, по време на лечение сме и по- чувствителни. :crying2:
Лечението не е леко, но искаме поне отношението на местните специалисти да е на ниво. А то често не е. Контролът е отново в наши ръце, с тази разлика, че опита ни е зад гърба.

С удоволствие бих разказала за разликите в двете лечения при мен до момента. Напомням само, че все пак лечението индивидуално.
1/ По отношение на ПКК
 при първото лечение показателите ми бяха доста по-ниски от сегашните. И при двете лечения бях/съм с намален рибавирин заради хемоглобина.

2/ По отношение на трансаминази
нищо общо- при първото започнах със стойности около 200 и завърших със стойности около 100
Три ПСР - на трети, на седми и в края на лечението - отрицателни.
Ензимите започнаха да спадат след лечението, но към четвърти месец от края му варираха между 45-60. Това ме накара да направя ПСР, сочещ релапс.
 Влязоха в норма едва шест месеца след лечението, но на горна граница.

3/По отношение на страничните ефекти като разлика поне за сега:

първият път - без температура или  понякога - много ниска. Така  до края. Главоболие - никакво. Лека отпадналост, умора, безапетитие, слаби болки в мускулите, кашлица, кожни проблеми, болки в очите, венците, сухота в устата за кратко, нервност, безсъние.

Сега - задължително температура след интерферона - височка, болки в ставите и мускулите, кашлица, главоболие - рядко, световъртеж отскоро, умора, отпадналост, липса на апетит, силни коремни болки често, сухота в устата, афти, раздразнителност, депресия, безсъние.

Моят съвет към теб е: без изследване на Интерлевкин, второ стандартно лечение не започвай. Уврежданията дори и от него не са малко. Поне според мен, след случилото ни се, това изследване за нас не може да сочи подтип СС./не съм специалист/
Ако го бях направила преди второто лечение и знаех резултата, щеше да е по различно решението ми.  Но тогава информацията ми за цената му беше 500лв /не можех да си го позволя/
 Питах докторката и тя ми казва, че е хубаво да се направи дори и към този момент, но според мен това сега би имало просто статистическа стойност.
Ако съм подтип ТТ лечението няма да се спре, в случай че протича нормално. Ако съм СТ - ще имам някаква надежда до края и шест месеца по- късно. Варианта СС - мисля, че е невъзможен.
Въпреки всичко в готовност съм да се изследвам.
Колкото до смяната на медикаментите аз лично знам, че лекарите експериментират.
Ти си с минимално увреждане. Моето мнение е изчакай поне година. Пак се консултирай, но така ще си наясно и с иновациите в леченията, и с резултатите от тях.
Аз лично познавам един мъж от Русе, който премина две лечения. Първото с Пегасис и Копегус - успешно, но с последващ релапс. Второто с Пегинтрон и Ребетол - абсолютно успешно! Вече е минала 1г. от края на лечението и ПСР - отрицателен.
Така е Ели - различни хора, с различни съдби, с различни резултати. Мисли си и спокойно вземай решение. :flowers:

« Последна редакция: Декември 10, 2012, 23:28:30 от Rumi_ »

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
  • Публикации: 103
    • Профил
« Отговор #188 -: Декември 11, 2012, 21:39:51 »
Руми,това че сме ТТ не означава ,че няма надежда и за нас.Доколкото ми обясниха процента е по малък,но зависи
в какво състояние е вируса.Аз познавам едно момче,което е ТТ и при второто лечение е успял.Вече 2 год. е отрицателен.
Така че май всичко е въпрос на късмет............И аз не знам наистина кое е по добре.............и какво да предприемам.....

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #189 -: Декември 11, 2012, 21:53:55 »
Здрасти Людмила,
аз не казвам, че пациенти с подтип ТТ нямат никакъв шанс. По скоро говорех за това, че в тези случаи не е за предпочитане да се повтаря двукомпонентното лечение. Нали затова съжалявам, че не съм направила това изследване преди повторното си лечение.
Този твой познат само с Интерферон и Рибавирин ли се е лекувал?

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #190 -: Декември 12, 2012, 21:03:30 »
Да,така ми каза, лекувал  се е  само с Интерферон и Рибавирин ,абсолютно еднакво лечение и двата пъти.Първият път вируса се
е върнал,след втория път когато говорих с него бяха минали 2 год. от края на лечението и резултата беше отрицателен.
А в Италия след като минат 2 год. те смятат,че практически си излекуван.На него му бяха казали,че вируса мутира непрекъснато
и зависи в коя фаза  го завари лечението.Незнам доколко има истина в това ,обаче факт е че второто му лечение е успешно.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #191 -: Декември 12, 2012, 21:12:43 »
Людмила, това което казваш е наистина доста обнадеждаващо за всички, повтарящи лечението.
А ти имаш ли информация за подробностите около ПСР, фиброзата...?

Аз за моят познат знам от съпругата му, че преди първото лечение е бил с Ф1. Направил е релапс и след около 2г. повтаря лечението, но вече Ф е 2. Завършва го успешно. Нямал е изследване за интрелевкин.

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #192 -: Декември 14, 2012, 19:12:35 »
Ами аз бях с Ф1,но 6 год.преди започването на лечението.Когато решиха най сетне да ме лекуват,не ми правиха биопсия.
Правиха ми Фиброскан,но тои не излезе успешен,в смисъл че не се видя нищо.Казаха ми,че това изследване зависи от телосложението.С една дума,започнах лечението само с кръвни изследвания.ПСР ми беше около 378 000.
На 3м.след края на лечението беше 46 000.Сега,през м.02.2013 ,на една год. след края на лечението ще правя отново
пълни изслед. и ще пиша какво е положението.На практика незнам каква ми е фиброзата в момента. :smile:

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #193 -: Декември 16, 2012, 07:13:24 »
Руми при първото лечение ми се появиха хемероиди, но не бяха болезнени. Просто много кървяха. Мисля си, че са точно страничен ефект от лечението. Дано помогнат кремчетата, на мен за сега не ми се е налагало да ползвам такива.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #194 -: Януари 07, 2013, 13:49:59 »
Здравейте, ето от днес и моите изследвания. Ензимите - леко нагоре, но в норма за сега. Хемоглобина и той е завишен, което е добре.
                      стартови         2 с            4 с.          6 с             8 с.             9 с.         11с      16с.        20с.        24с.      31с.    36с

левкоцити   -      6,28          5,15          3,88        2,99          3,81            3,36        3,36     3,95        5,24      4,59      3,36        3,06
еритроцити -     4,46          4,12          3,25        3,11          3,10            3,18        3,10      3,10        3,26      3,15      3,10       3,29
тромбоцити -     177           140           160         144           150             144         146       164         186       178       163        179
хемоглобин -      136           122           98           97              97             101         100        100         102       100        100       106
хематокрит -    0,399        0,360        0,293      0,286        0,276          0,299     0,295      0,281      0,311    0,301     0,308   0,325
алат            -          30             22,20          21           13             -                 14          15         14            16        14          13     19
асат             -          30           29,66            26          23             -                25          25           27            27        23          26     29
ГГТ                -          27          25,56            26          20             -                20           -             23            26        23          23     24
общ билирубин  -    7,8         16,16            14          -                -                -             -             -                           8,11       9,20   -
директен бил.    -    3,6          5,06             3,88        -                -                -            -              -                                        2,60    -
глюкоза              -   4,86         5,46             5,13       -                --               -            -             -                                            -      4,51
АФ                        -                    -                  -             -                -            63           -           -                                           62      -
А- амилаза           -                    -                  -              -               -            106          -          114                                      151    127
СУЕ                      -                    -                   -            -                -             42           -           50               64       60          48      60

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007