Ася, предполагам досещаш се, че във всяка близка лаборатория можеш да пуснеш ПКК с диференциално броене, щом си притеснена. Веднага ще разберем точно за какво става дума. Но нека не ти става навик, и без това сигурно достатъчно те дупчат, а и трябва да се има доверие на лекарския състав, който те наблюдава.
Значи, няма какво друго да е освен абсолютното число на неутрофилите. 1000 значи 1,0, а 850 е 0,85.
Неутрофилите ти не са под критичната норма за традиционното лечение, която е 0,8.
За сведение моите бяха 0,5 още на втората инжекция интерферон.
Многократно са ми намалявали интерферона, но това няма отношение към крайния резултат от моето лечение- бъди спокойна.
Известен ми е случай на момиче, което се е лекувало през цялото време с 60мкг. интерферон и лечението й е успешно. Ивка също беше почти постоянно на намалени дози и е излекувана, както и много други.
Явно критерият за намаляване на интерферона при експерименталното лечение е по-нисък, защото при мен даже на 0,3 неутрофили, което е три пъти по-малко отколкото при теб, дозата беше сваляна на 90мкг. До 60 не е падала.
Според мен това обстоятелство не бива по никакъв начин да те тревожи. Резултатите при вас се добиват много по-бързо - ето, че още на втората седмица беше занулила вируса. Трябва да знаеш, че оттук нататък целта на терапията е да задължи нулевия резултат. Дали ще е със 180, 90 или 60мкг. интерферон - това не е съществено и зависи от останалите ти показатели. Интерферонът не е медикамент, който се натрупва в организма и има "забавено" освобождаване за повече от седмица напред. Той действа през времетраенето на лечението и в този смисъл е достатъчно да се задържи нулевата репликация на вируса, а трайният вирусологичен отговор вече е Божа работа. Той няма нищо общо с това какви количества интерферон си поела в хода на терапията. Важното за теб е зануляването на вируса на 2-рата седмица и приключването на лечението пак с нулев вирусен товар.
Така че не се притеснявай за нищо, но вземи мерки за левкоцитите, колкото можеш, въпреки че аз лично така и не успях да ги вдигна. Хапвай ядки, но не на килограм, както си опитала
, магданозът също върши работа, пий повече вода и най-вече, както казваше Ивка, си лежи. Факт е, че като лежиш, левкоцитите се поувеличават.