Автор Тема:  С ново лекарство срещу хроничен хепатит С  (Прочетена 85966 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: С ново лекарство срещу хроничен хепатит С
« Отговор #30 -: Февруари 16, 2013, 18:38:59 »
Ели,Силве,благодаря ви за бързите отговори!Ще се възползвам от съветите ви,защото....да,кървящите венци също са доста неприятни,но,слава Богу,при мен е само докато си мия зъбите.Ужас,Силве,не искам и да си представям в какви кофти ситуации си изпадала...!Благодаря ви,още веднъж! :smile:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #31 -: Февруари 16, 2013, 22:25:06 »
Пробвай и следното. В 100мл вода завираш малко стрита на прах  смрадлика. Има я по аптеките. Аз също често ми кървят венците и това страшно помага. Само внимавай да не го глътнеш, че май отровна е страдликата. Получава се около половин чашка разтвор, прецездаш и имаш за около 3- 4 жабурения. Измиваш си зъбите и после смело смрадликата. Стяга като бетон.  :laugh:  Жабуриш се 10 мин докато свършиш чашката. След последното жабурене съвсем лекичко си изплакваш устата с вода и леко пак жабуркаш колкото да измиеш смрадликата от зъбите. Тва е ...

:smile:

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Февруари 18, 2013, 10:47:13 »
ооо....да,смрадликата от край време си е лековита!!!Благодаря ти!!!Ще се възползвам!Само с гълтането верно трябва да внимавам,защото от "Елодрила" вече глътнах... :scream:

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #33 -: Февруари 23, 2013, 09:58:10 »
Силвеееее,с тоя "Листерин"....вече си е друго! :smile:Благодаря ти,още веднъж!
Но...с пустите левкоцити не мога да се справя  :crying2: Критичните са 750,а моите са 850!!!Съответно ми намалиха интерферона на 60!Питам се....някой бил ли е изобщо на такава ниска доза???Каква е вероятността с толкова малко да се лекувам?!?
Другата седмица пак ще ми точат кръвчицата....дано не продължат да спадат,защото вероятно ще ми спрат лечението  :scream:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #34 -: Февруари 23, 2013, 10:35:01 »
Здравей Asq DDD, няма да ти спрат лечението, бъди сигурна. Ще бъдеш на намалена доза интерферон докато показателят се стабилизира.  :bravo2:
Такива пациенти има във форума - Ели13, Ивка и други. Не се притеснявай. Те сигурно ще се включат за да ти пишат.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Февруари 23, 2013, 13:09:44 »
Благодаря ти,Руми!
Да...знам,че не съм първата...,а и едва ли ще съм последната с намалена доза на интерферон,но просто не знам някой да е бил на толкова ниска като моята...Много се сдухах....поплаках си даже....но лошото е,че нищо не може да се направи!Ако беше хемоглобина....Да!С ядене на месо....става....ама не и при левкоцитите....
Една позната ми каза да ям сурови лешници и бадеми.Познай....в една "Активия" като шибнах 4 супени лъжици смлени такива ядки....хапнах си обилно....и дали след час не ме сви стомаха....ама зверски....вече даже усещах,че ще припадна!...едни вълни като ме заобливаха....полудех...и след половинчасова борба.....повърнах!Лошото беше,че бях сама вкъщи с малките ми деца(близнаци на 7 годинки)...та на едното му изкарах акъла....милото....добре че ми донесе легена в леглото,защото не ми се мисли кво щеше да бъде....Това се случи в четвъртък вечерта,а на следващият ден трябваше да съм в "Иван Рилски".Само като започнах да му разказвам на Антонов кво съм правила .... и той вече знаеше края на историята.Просто ми обясниха,че организъма ми сам трябва да си ги изгради и това вероятно ще стане с намаляването на дозата,но ако не стане.....спираме го тотално....

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #36 -: Февруари 23, 2013, 13:29:18 »
Е чакай де, имаш още доста до критичните, недей да мислиш сега за спиране на лечението. И, скъпа, ядките се хапват по малко, но редовно, не се преяжда с тях на едно хранене. Между впрочем и хемоглобинът трудно се вдига по време на лечение, колкото и стабилно да се яде, но това е друга тема. Та вече като опита от жилото от интерферона и рибавирина - добре дошла  :girl_wink: Не се тревожи изобщо, защото имаш включен трети компонент, както и реални шансове да намалиш много продължителността на терапията :dance: На мен интерферонът не са ми намалявали, само копегуса, понеже накрая вече си виждах създателя. Запазих сравнително добри показатели, но за сметка на това бях всеки ден с температура. Както се казва - няма пълно щастие. Така че споко сега, продължавай с лечението и щом нямаш кой знае какви странични ефекти - радвай се на живота. Стискам палци и успех!
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #37 -: Февруари 23, 2013, 14:01:12 »
Неутрофилите ли са 0,85?

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Февруари 23, 2013, 15:22:21 »
Ели,нямам представа кое точно е критично....като цяло левкоцитите са доста понижени....знаеш,че не стигат до мен резултати от изследванията и квото ми кажат това чувам.Първият път,когато ми казаха,че зрее проблем,знам,че бях на 1500 ,после спаднаха на 1000 и тогава ми намалиха интерферона на 90 ,но сега са 850 ....  :scream:
Лорей,благодаря ти за подкрепата!Да...и Антонов каза да се радвам,че с рибавирина нямам проблем,че и там кви "чудеса" ставалииии....ама нали знаеш,че все драма да има....
А за ядките....хахаха....наиграх се....и вече знам,че не се прави така.Тъпото е,че и да се тъпча с тях....няма ефект!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #39 -: Февруари 23, 2013, 15:43:52 »
Неутрофилите са вид левкоцити, които съвместно с останалите видове борят инфекциите в човешкия организъм. Когато в организма навлезе вражески елемент левкоцитите го разпознават и, за да победят в борбата, броят им се увеличава. Това е и причината да вдигаме температура, когато сме болни. Щом се вдигнат левкоцитите, естествено се вдигат и всички видове от тяхната група, включително и неутрофилите. И обратното - щом паднат, падат и неутрофилите.
« Последна редакция: Февруари 23, 2013, 17:49:46 от Лорей »
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #40 -: Февруари 23, 2013, 16:27:16 »
Има и друг вариант... ама не е приятен никак, бие се неупоген.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Февруари 23, 2013, 17:57:35 »
пфффф....не знам кое точно ми е намаляло....,но знам,че ми е малко.
Орфей,при стандартно лечение може и да има вариант,но на нас англичаните не ни дават нищо друго,освен Парацетамол!И всичко останало зависи само и единствено от собствения ни организъм....
Всичко друго очаквах,но за този вариант изобщо не бях подготвена!

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #42 -: Февруари 23, 2013, 19:06:35 »
Ами да, при експерименталните лечения нещата са по -строги и специфични. За това пациентите се наблюдават строго.
Имай предвид, че дори и лекарите са само теоретично подготвени за различните реакции на пациентите.
За това е възможно лекарят да ти е споменал за спиране на цялото лечение ако няма подобрение.
Няма да рискуват, бъди сигурна.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #43 -: Февруари 24, 2013, 01:38:57 »
Ася, предполагам досещаш се, че във всяка близка лаборатория можеш да пуснеш ПКК с диференциално броене, щом си притеснена. Веднага ще разберем точно за какво става дума. Но нека не ти става навик, и без това сигурно достатъчно те дупчат, а и трябва да се има доверие на лекарския състав, който те наблюдава.
Значи, няма какво друго да е освен абсолютното число на неутрофилите. 1000 значи 1,0, а 850 е 0,85.
Неутрофилите ти не са под критичната норма за традиционното лечение, която е 0,8.
За сведение моите бяха 0,5 още на втората инжекция интерферон.
Многократно са ми намалявали интерферона, но това няма отношение към крайния резултат от моето лечение- бъди спокойна.
Известен ми е случай на момиче, което се е лекувало през цялото време с 60мкг. интерферон и лечението й е успешно. Ивка също беше почти постоянно на намалени дози и е излекувана, както и много други.
Явно критерият за намаляване на интерферона при експерименталното лечение е по-нисък, защото при мен даже на 0,3 неутрофили, което е три пъти по-малко отколкото при теб, дозата беше сваляна на 90мкг. До 60 не е падала.
Според мен това обстоятелство не бива по никакъв начин да те тревожи. Резултатите при вас се добиват много по-бързо - ето, че още на втората седмица беше занулила вируса. Трябва да знаеш, че оттук нататък целта на терапията е да задължи нулевия резултат. Дали ще е със 180, 90 или 60мкг. интерферон - това не е съществено и зависи от останалите ти показатели. Интерферонът не е медикамент, който се натрупва в организма и има "забавено" освобождаване за повече от седмица напред. Той действа през времетраенето на лечението и в този смисъл е достатъчно да се задържи нулевата репликация на вируса, а трайният вирусологичен отговор вече е Божа работа. Той няма нищо общо с това какви количества интерферон си поела в хода на терапията. Важното за теб е зануляването на вируса на 2-рата седмица и приключването на лечението пак с нулев вирусен товар.
Така че не се притеснявай за нищо, но вземи мерки за левкоцитите, колкото можеш, въпреки че аз лично така и не успях да ги вдигна. Хапвай ядки, но не на килограм, както си опитала  :mocking:, магданозът също върши работа, пий повече вода и най-вече, както казваше Ивка, си лежи. Факт е, че като лежиш, левкоцитите се поувеличават.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Февруари 24, 2013, 10:49:12 »
Лелеее.....Ели,идея си нямаш колко много направи за мен с това изказване!!!!!
Всички знаем,че когато драмата ни е лична,тя ни се вижда неизмеримо голяма....и точно тогава идва протегната ръка за помощ от добър човек,който гледайки нещата отстрани, успява адекватно да реагира.....точно както ти сега!!!
В даден момент успях да си дам сметка,че вероятно доста навътре съм приела нещата,но сега вече съм категорично сигурна,че действително не е толкова страшно това,през което минавам!Както и ти каза,а и Томов ония ден спомена...вируса ми е 0!!!...това е най-важното!Щом има успели в изчистването със значително ниски дози интерферон....защо и аз да не успея?!?Наистина не знаех за тях...
Искрено ти благодаря за всичко,което ми каза!!! И знай,че ти си изключително стойностен човек!!!Благодаря ти! :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007