Автор Тема:  Няма да се боря  (Прочетена 48214 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivan86

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 210
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Няма да се боря
« Отговор #30 -: Август 08, 2015, 00:06:17 »
Натали, какво да ти кажа, и аз бях с фиброза 2 и активност 2. Твоето увреждане е малко , по средата, да ти го обясня фиброзата е увреждането колкое на дроба, активноста ти е 3 степен. Вирусът ти е  доста агресивен. Важното е сега да го стопираш, да не уврежда повече. Това е отмен Натали, дано да съм ти помогнал.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #31 -: Август 10, 2015, 18:21:29 »
Просто трябва да се подадат документи за одобрение на лечение. При подобни данни искаха да ме подложат на интерферонова терапия. Аз отказах. Сега съм на Виреад. Репликации на вируса не се откриха още на втория месец. Сега имам други тревоги с дроба, но за теб на 100% веднага трябва да започне лечение, за да започне да ти се възстановява черния дроб.

Неактивен аз

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #32 -: Август 10, 2015, 20:54:38 »
Защо отказа интерферон? Как сама прецени кое лечение е подходящо за теб? Аз сега чакам да вземат решение за лечението. Чакам от 03.07.2015 повече от месец. Когато ходих за епикризата ми казаха да чакам обаждане. Много се бавят нещата ми се струва.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #33 -: Август 14, 2015, 10:14:25 »
Аз сега чакам да вземат решение за лечението. Чакам от 03.07.2015 повече от месец. Когато ходих за епикризата ми казаха да чакам обаждане. Много се бавят нещата ми се струва.

Много болни или близки на болни могат да напишат дълъг списък на нещата, на които хроничният хепатит ги е научил. Сигурна съм, че в топ три за всички влиза търпението.
 :flowers:

Hang in there.

Неактивен аз

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #34 -: Август 20, 2015, 15:25:32 »
Моля ви кажете ми колко време след като са ви пуснали ПСР са ви назначили лечение? Аз например чакам вече повече от 2 месеца. Тази комисия през какъв период се събира? Казаха ми че ще се обадят и аз си чакам ли чакам... Чета вашите истории но никъде не откривам приблизителни периоди между етапите от откриването на вируса до настъпило лечение. Открих вируса февруари месец а вече е втората половина на август и дори не знам дали ще ми назначат някакво лечение. Истината е че изпаднах  в депресия. Не мога да споделя това което пиша тук с никой. Това е някаква тайна в живота ми която ме мъчи и убива психически и физически.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #35 -: Август 20, 2015, 20:29:18 »
Мога да проверя документацията ни, но мисля, че между откриването на вируса и началото на лечението мина година и нещо (може би и половина). Ако сериозно мислиш, че си изпаднала в депресия, търси терапия. Ние няма как да ти помогнем - депресията е състояние, което може да се овладее, но не във форумите, а с терапия...
Не пази тази тайна, излез, разкажи. Е, да, ще ти намалее броят на приятелите, но... майка ти, сестра/брат ти, баща ти ще останат.
Hang in there.

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #36 -: Август 20, 2015, 21:42:23 »
При нас протокола беше готов за 2 месеца точно от подаване на документите в ЗК. Може би трябва да им се обадиш и да ги питаш, може да е готов и да са пропуснали да ти звъннат или изпратят. То явно...или за протокол или за хапчета ще се чака.... Чакане му е майката... :smile: А за споделянето....tetibulka е права трябва да споделиш....трудно е, но поне със семейството.
И горе главата с депресията не си помагаш много....знам, че ще кажеш: "Не си в моите обувки", но се опитай да проявявяш повече уважение към себе си, ако трябва потърси помощ.
От сърце желая успех!
« Последна редакция: Август 20, 2015, 21:49:04 от Ani_sv »

Неактивен olga61

• Немедицинско лице
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #37 -: Август 22, 2015, 14:40:50 »
Толкова е познато състояние, когато ти си притиснат с мислите си, притиснат от очакване и не знаеш какво ще стане, всичко е подчинен на този гаден вирус... Този форум много ми помогна.Четох, четох, запознавах се с истории, черпих кураж, търсих надежда.И така много години.Защото носих вирус много години. Но когато реших да се лекувам във Варна всичко тръгна с крачки по месец-два. Май месяц-преглед при професор Коцев, юни или юли биопсия, август излязоха протоколи, септември ги подадох в каса. Мисля, че за първи шест месяца чаках 2 месяца, после събирах лекарства и на 5 декември 2013 беше първа инжекция Пегасис. Мина....Успях.... Но трябва някой да ни изслушва, макар че никой по-добре от самия теб не знае-какво изпитваш. Затова трябва да имаме много сили и нерви да чакаме, да се надяваме, да вярваме. Пожелавам успех на всички чакащи , на всички които на лечение в момента!

Неактивен аз

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #38 -: Ноември 14, 2015, 19:22:26 »
Здравейте отново! Не знам какво да правя и затова отново се обръщам към вас. Преди 5 месеца бях в Каспела-Пловдив за ПСР и след като ми направиха изследванията ми казаха,че ще ми се обадят когато се събере комисия и решат дали ще имам лечение. До сега обаждане не съм получила. Аз се обадих след третия месец на лекарката за да я попитам какво се случва, а тя ми отговори, че комисия ще се събере след 15 дена. От тогава минаха обаче вече 2 месеца. Трябва ли да се тревожа? Нещо лъжат ли ме? При друг лекар ли да отида? Какво мислите вие? Има ли някой от Пловдив със същия проблем? Наистина не знам какво да мисля вече

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #39 -: Ноември 14, 2015, 19:48:35 »
Най-вероятно са забравили за теб; обади се, разбира се.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #40 -: Ноември 14, 2015, 21:32:55 »
Здравейте отново! Не знам какво да правя и затова отново се обръщам към вас.

Първо, моля да ме извиниш, че не съм отговорила на предишното ти запитване за интерферона. Сама поисках Виреад, защото четох за страничните ефекти и ефикасността на интерфероновата терапия. Начинът, по който организмът ми реагира на каквито и да било лекарства (изобщо всичко, което давам на тялото си :) ) ме накара да преценя, че една такава терапия ще ме съсипе, а гаранция за резултата няма.
Депресията-майстор съм на това изкуство. Дълбоко се хвърлям и сама се изтеглям, но имам кой да ме подкрепя и да помага, когато давам заето. Няма нужда да се мъчиш сама. Говори с хората, които могат да те подкрепят, кажи как се чувстваш. Имам приятелка, която се ужаси от диагнозата ми (пада си, като мен, хипохондричка и шантавела). Обясних и, трябваше и време, но сега само ми праща статии за билки и чайчета за черния дроб и сме съвсем ок.
За лечението. Късмет е да попаднеш на лекар, който е загрижен за теб, който ще те изпрати където трябва, ще организира нещата да се случат бързо и както трябва. Аз имах такъв лекар в началото. После се научих, че "спасяването на давещите се е дело на самите давещи се". Или ги пришпори пловдивските лекари да си свършат работата, или си вземи изследванията и отиди в София. Няма смисъл да стоиш да чакаш да се сетят. Те наистина може да са те забравили, колкото и да не е за вярване.
Стана дълго излиянието, но се надявам да ти е от полза.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #41 -: Ноември 14, 2015, 21:48:31 »
Здравей Ти,
според мен е хубаво да изчакаш още 5 месеца,със сигурност ще ти се обадят.  :doubleup:
Естествено,че трябва да ги потърсиш.Ако нещата вървят наистина толкова тегаво помисли за смяна на лекар.Жалко,че не си избрала София,там наистина има много добри лекари.Спестяваш си финанси за сметка на нервни клетки.Според мен си на загуба.Успех и бъди малко по-оптимистична.Убеден съм,че работите ще тръгнат към по-добре когато смениш настройката. :good:

Неактивен аз

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #42 -: Ноември 14, 2015, 22:26:53 »
Чувствам се много добре, когато чета това което сте писали и като че ли черпя сили. Благодаря ви за подкрепата!!!

Неактивен аз

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #43 -: Декември 08, 2015, 19:12:32 »
Възможно ли е ежедневното главоболие и гадене да се дължи на хепатита, или да търся причината другаде? Моля споделете ако имате представа!

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Декември 08, 2015, 21:48:40 »
Има голяма вероятност това да е на психосоматична основа. Тъй като много ти се насъбра, е възможно по този начин да реагираш на напрежението. Бих препоръчала да посетиш гастроентеролог, за да разбереш дали има друга причина.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007