Автор Тема:  Аз - нова история...  (Прочетена 9716 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Аз - нова история...
« -: Февруари 07, 2018, 23:51:20 »
Здравейте на всички!

Стана голяма беля!!! Има голяма вероятност да съм се заразил от хетеросексуален контакт с Хеп. Б, кръв от нея с моя банална мъжка сексуална контузийка с малко кървене. Нямам какво повече да споделя след като разбрах от нея за хепатита.

Не мога да спя, но няма вече крачка назад и време за хленчене. Това е.

Изглежда ще се изследвам всеки месец, кога да започна???, ще пазя диета, но имам 2 основни проблема. Първият е, че не ям много въглехидрати, максимум 150 от сложни заради открит предиабет, който съм вкарал в норма. Съответно и спортувам и съм в идеална физическа форма. Спортът би ме крепил през това време, моля ви кажете ми, че мога да тренирам нещо, например да плувам, бягам, скрипеци, лицеви опори и коремни преси, успоредки, не знам как ще я карам без... Алкохол си пия, но с него приключвам.

Мисля да увелича сложните въглехидрати до към максимум 200 грама на ден, но ми трябва и спорт.

Спорт? 200 гр. сложни въглехидрати добре ли е, по 1 кафе на ден, без цигари?

Пожелавам ви всичко най-хубаво от сърце.  :carate: :doubleup: :smile:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Аз - нова история...
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2018, 00:52:31 »
Здравей, и първо - успокой се! От предиабет да не стане друго! Че това е по-лошо.
Сега по хепатита:
1. Инкубационен период 2-6 месеца, така че след месец и малко може да се изследваш.
2. 90-95% от хората изкарват остра фаза, което е добрата новина. Ако си се заразил вероятноста да хронифицираш е малка.
3. Не мисля, че е нужно да пазиш диета на този етап. Ако си заразен и се появят симптоми, едва след изчезването им и може да се съобразиш с храненето, алкохола и спорта за известно време.
Стискам палци да си минал между капките!

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2018, 17:15:51 »
Здравей, и първо - успокой се! От предиабет да не стане друго! Че това е по-лошо.
Сега по хепатита:
1. Инкубационен период 2-6 месеца, така че след месец и малко може да се изследваш.
2. 90-95% от хората изкарват остра фаза, което е добрата новина. Ако си се заразил вероятноста да хронифицираш е малка.
3. Не мисля, че е нужно да пазиш диета на този етап. Ако си заразен и се появят симптоми, едва след изчезването им и може да се съобразиш с храненето, алкохола и спорта за известно време.
Стискам палци да си минал между капките!

:smile: :wink3: :wink3:
Мерси, права си, карам го тея дни както преди и ми мина голяма част от напрежението и гледам да не го мисля, да съм зает постоянно. РАзбирам всичко, което ми каза и ти благодаря!

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2018, 18:29:17 »
  Здравей!

Опитай да засилиш имунната система, има една комбинация на един съфорумец - Хитрио.

Неговата система е Котешки нокът на ф-ма Саменто +Л-глутамин.

Основното е да си подсилиш ИМУННАТА СИСТЕМА, за да може организма ти да се пребори с вируса и да образуваш антитела!

Успех!

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2018, 02:22:22 »
  Здравей!

Опитай да засилиш имунната система, има една комбинация на един съфорумец - Хитрио.

Неговата система е Котешки нокът на ф-ма Саменто +Л-глутамин.

Основното е да си подсилиш ИМУННАТА СИСТЕМА, за да може организма ти да се пребори с вируса и да образуваш антитела!

Успех!

Супер идея, мерсиии. Ще погледна.  :carate: :wink3:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2018, 00:27:27 »
Споделм от моя опит за справяне с ХепБ (дори с комбинирано чистене на стеатоза).
Първо - не бих повишил в никакъв случай въглехидратите, дори напротив. Вирусите се хранят с въглехидрати и захар, а и не искаме да водим организма към възпаление. Хапвай си нисковъглехидратно, даже ако можеш високомазнинно и си бъди спокоен.
Второ - има немалък шанс да не си изобщо заразен. Ако партньорката ти не е била в остра фаза, а има хроничен хепатит - шансът да си го лепнал е минимален. Не се предава чааак толкова лесно както го изкарват. Аз разбрах супер късно за хепатита и две сериозни мои приятелки, с които правих секс без презерватив дълги години, не са заразени и не са го карали дори.
И трето - дори и да си болен, както писах колегите, 95% от възрастните го изчистват (от тях 2/3 без нито един симптом сериозен) и си свиркаш. Тежки натоварвания, стрес, цигари и алкохол си ги спестявай. Както и излишно притеснение, че нещо ти има. Проблемни са хората със слаба имунна система (главно деца до 5 год. И много възрастни хора).

Аз лично залагам, че даже не си заразен. Успех!

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2018, 00:55:59 »
Споделм от моя опит за справяне с ХепБ (дори с комбинирано чистене на стеатоза).
Първо - не бих повишил в никакъв случай въглехидратите, дори напротив. Вирусите се хранят с въглехидрати и захар, а и не искаме да водим организма към възпаление. Хапвай си нисковъглехидратно, даже ако можеш високомазнинно и си бъди спокоен.
Второ - има немалък шанс да не си изобщо заразен. Ако партньорката ти не е била в остра фаза, а има хроничен хепатит - шансът да си го лепнал е минимален. Не се предава чааак толкова лесно както го изкарват. Аз разбрах супер късно за хепатита и две сериозни мои приятелки, с които правих секс без презерватив дълги години, не са заразени и не са го карали дори.
И трето - дори и да си болен, както писах колегите, 95% от възрастните го изчистват (от тях 2/3 без нито един симптом сериозен) и си свиркаш. Тежки натоварвания, стрес, цигари и алкохол си ги спестявай. Както и излишно притеснение, че нещо ти има. Проблемни са хората със слаба имунна система (главно деца до 5 год. И много възрастни хора).

Аз лично залагам, че даже не си заразен. Успех!

Много съм ти благодарен! Бъди жив и здрав! Не съм си променил нищо, само по-леко с алкохола, въпреки че уикенда си ударихме по 1 бутилка и отгоре вино на човек едната вечер и не е лошо да не се повтаря, но си струваше като изживени емоции и спомени...

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2018, 12:47:32 »
То като цяло алкохолът вреди не само на хората с хепатит - забавя метаболизма и прави ежедневието ни не толкова свежо, дори за дни напред. В крайна сметка е токсин, който кара черния ни дроб да работи извънредно, за да ни "изчисти". Малко хора знаят, че например когато се стигне до повръщане при препиване с алкохол - това е всъщност симптом на "свръхдоза" и организмът задейства механизъм да се изчисти от отровата чрез изхвърляне на всичко от стомаха. При свръхдоза с доста от наркотиците също се стига до повръщане. Та - всичко с мярка е ок (с или без хепатит).

Основното е да не се поддаваш на излишна параноя и притеснения. Аз лично се поддадох и не ми повлия добре изобщо, затова гледам да помагам на други да не допускат тази грешка. Просто се изследвай и проверявай чат пат в следващите 6 месеца и спазвай леко по-здравословен начин на живот, каквото написах по-горе и всичко ще е топ.

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2018, 19:07:52 »
То като цяло алкохолът вреди не само на хората с хепатит - забавя метаболизма и прави ежедневието ни не толкова свежо, дори за дни напред. В крайна сметка е токсин, който кара черния ни дроб да работи извънредно, за да ни "изчисти". Малко хора знаят, че например когато се стигне до повръщане при препиване с алкохол - това е всъщност симптом на "свръхдоза" и организмът задейства механизъм да се изчисти от отровата чрез изхвърляне на всичко от стомаха. При свръхдоза с доста от наркотиците също се стига до повръщане. Та - всичко с мярка е ок (с или без хепатит).

Основното е да не се поддаваш на излишна параноя и притеснения. Аз лично се поддадох и не ми повлия добре изобщо, затова гледам да помагам на други да не допускат тази грешка. Просто се изследвай и проверявай чат пат в следващите 6 месеца и спазвай леко по-здравословен начин на живот, каквото написах по-горе и всичко ще е топ.

Признателен съм ти отново, исках да те попитам какво би ме посъветвал за спорт, твоето мнение?  :smile:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2018, 19:54:53 »
Умерени натоварвания. Ако си го лепнал, трябва да се пазиш от усилия, които напрягат коремните мускули. Но на тоя етап просто намали леко тежестите. Повече кардио, по-малко напъвания.

Неактивен Simplеguy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2018, 23:59:35 »
Умерени натоварвания. Ако си го лепнал, трябва да се пазиш от усилия, които напрягат коремните мускули. Но на тоя етап просто намали леко тежестите. Повече кардио, по-малко напъвания.

Ясно, мерси!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007