Автор Тема:  Актуалните критерии за лечение на HCV  (Прочетена 18315 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте,

както всички знаем, новите безинтерферонови терапии за лечение на хепатит С вече са налични и в България. Актуалните критерии за лечение бяха публикувани на сайта на НЗОК, като написахме кратка новина по темата:

http://www.hepactive.org/news/criteria_treatment_HCV_2016

Всички, които имат въпроси или нужда от помощ, могат да се свържат с нас, за да се опитаме да съдействаме.

Поздрави,
Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Актуалните критерии за лечение на HCV
« Отговор #1 -: Март 21, 2016, 21:04:05 »
Ние вече сме в процес на документиране. Чакаме генотипа само. Не че не го знаем, ама трябва да е актуален (сякаш може да се е променил през последните 9 тодини). Действаме и ще пишем.
Hang in there.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 06, 2016, 11:47:28 »
Здравейте,

по непотвърдена информация, изготвянето и разглеждането на протоколите за новите терапии за хепатит С се бави изключително много.
Моля всеки пациент, който е срещнал затруднение, бавене или отказ да му бъде издаден протокол, да се свърже с нас. Ако не се вземат мерки от наша страна, протакването ще доведе до това, че само 1/5 от реално планираните пациенти ще се доберат до лечение тази година.

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Април 06, 2016, 21:22:22 »
Лично на мен ми казаха да чакам. До  2 месеца  трябвало да получа обаждане.

Документите са предадени на проф. Антонов, ама дали съм одобрен или не - само господ знае.

Ако пък никой не се обади - аз да съм се обадил да питам какво става.

Това неведение направо може да те изкара от нерви.

Има ли вече готов списък с пациенти който ще се лекуват тази година?

Предполагам много хора са в неведение дали са в списъците  и кой по ред са.

Надявам се да се гледа обективно на състоянието на пациентите и най -нуждаещите се да получат първи лечение.

:smile: :smile: :smile:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 06, 2016, 21:51:52 »
Какви документи са предадени на професора? Ти трябва да имаш издаден протокол, който да ти дадат от Иван Рилски и сам да подадеш в Касата. Новите терапии се отпускат по абсолютно същата схема, както и интерфероновото лечение. Нещата навсякъде стават изключително бавно, до момента аз не знам да има започнал лечение пациент.

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #5 -: Април 06, 2016, 22:06:59 »
Здравейте нашите документи са подготвени и подадени в Плевен в здравната каса,казали са на моя съпруг при подаването,че той е първия в Плевен.Сега чакаме отговор от комисията в София дали ще го одобрят незнаем.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #6 -: Април 06, 2016, 22:18:28 »
ама как така ще чакаш,нали трябва да си подадеш документите,а ЗК да одобри най-нуждаещите се  :shocked1: как може хора с цироза да чакат 2 месеца професора да реши на кого да даде протоколи  :shocked1: че какво има да мисли 2 месеца,за 2 дни може да се реши аджаба кой не може да чака до догодина  :shocked1: според слуховете,някои болници са изпреварили другите и са подали голямо количество протоколи на свои пациенти,които дори не са и с фиброза 1 дори...това,което аз знам със сигурност,е че лекуващите те лекари нямат право да ти откажат да ти издадат протоли и имаш право да подадеш оплакване в ЗК ако ти си от тези,които имат предимство при критериите за одобрение,а ти си точно от тях,успех ти пожелавам и стискам палци да си от първите одобрени  :flowers:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 07, 2016, 07:55:21 »
Ралка, на теб ти звънях преди ден няколко пъти, да те питам какво става с твоя случай?

Тези слухове за подадени протоколи Ф1 мисля, че не са верни, то май се оказва, че няма и протоколи с Ф3,4 кой знае колко подадени. Затова натискайте, обаждайте се в болницата, изисквайте, това е вашето здраве, бе хора! Ако в една болница ви бавят, отивате в друга. Обадете ни се, каквото можем да разберем и съдействаме, но просто не чакайте.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 07, 2016, 08:46:33 »
Силви,аз не съм разбрала,че си ми звъняла ти,извинявай,че не съм ти вдигнала,тъкмо ще пиша в моята тема,но ще ти пиша и тук.При мен се оказа,че щом съм одобрена за боцепревир не мога да се откажа от лечението,защото после няма да мога да кандидатствам за никое друго лечение. Писах и на Доктор Балабанска и тя ме посъветва същото,да започна лечение а ако не се повлияя имам право след 6 месеца да подам за новото. И така започнах февруари месец, ПСР на първи месец без боцепревир  е 16 000,сега в понеделник съм на ПСР на 8 седмица да видим спада ли вируса,ще продължавам ли или спирам.Изходящ ПСР за съжаление не ми е правен,а ползват този от януари 2015 год.,който е около 580 000.Ако ми се наложи да се лекувам с новите терапии мисля да си сменя лекарите и да моля Доктор Балабанска да ме приеме при нея.За сега лечението върви добре,чернодробните ми са в норма,още съм в началото и нямам кой знай какви страшни странични ефекти :)
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Публикации: 265
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 07, 2016, 21:45:18 »
Какви документи са предадени на професора? Ти трябва да имаш издаден протокол, който да ти дадат от Иван Рилски и сам да подадеш в Касата. Новите терапии се отпускат по абсолютно същата схема, както и интерфероновото лечение. Нещата навсякъде стават изключително бавно, до момента аз не знам да има започнал лечение пациент.

Ами и аз незнам какви документи са предадени на него. Д-р Желева ми каза, че всички документи са при професора.
Тя каза, че от нейна страна каквото е трябвало да се направи е направено.

Ако е изготвила протоколи сигурно са за подпис при професора преди да ги дадат на мен- незнам.  :scream:

На 7 март  ходих в София за  контролен ПСР. Резултатът от него е 1 000 000 международни единици на мл.
На 20 март Д-р Желева каза да чакам. Всичко което се иска от нея било направено и предадено на професора.

С две думи засега чакаме незнайно какво.

:angry3: :angry3: :angry3:

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #10 -: Април 08, 2016, 08:35:44 »
И на мен така ми каза. Чакаме да минат първо тези които са с предимство, тези с цироза и после сме ние.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 08, 2016, 08:39:34 »
Преслав е с цироза и би трябвало неговите документи отдавна да са оформени и подадени от него в РЗОК. Нещо системата куца.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 08, 2016, 09:29:53 »
Ами с предимство са не само хората с цироза,но и тези,които са алергични и имат непоносимост към интерферон,чудя се дали изобщо има някаква статистика колко точно са тези хора,200 ли,300 ли,2000 ли,колко са,че поне така по добре човек може да си направи сметката долу горе кога ще му дойде реда за лечение  :shocked1: Питах лекуващата ми във Варна колко са долу-горе тези хора и тя ми каза,че са много,но дали за нея 100 са много или 1000 е трудно да се разбере...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007