Автор Тема:  Баща ми има цироза на черния дроб.  (Прочетена 7080 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tihomir

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Чернодробна стеатоза
Здравейте както написах в заглавието баща ми е с цироза на черния дроб.Нвзнам тук дали може да ми помогнете толкова тъй като в епикризата пиши че няма хепатит (ще я приложа по долу в темата).Всичко започна преди години като попадаме само на некадърни лекари и сметкаджий,който гледат на баща ми като кадичка.Съжелявам че пиша такива неща но това си е самата истина живея в Германия и там здравната система и доктори са съвсем различни мисля че няма какво да коментирам там а и се отплеснах от въпроса.Лежал е в Бургас в Варна в СВ.Анна при проф. Коцев (от там при последни изследвания въпросния проф. Ни извика с брат ни и ни съобщи че черния дроб на баща ни е колкото орех и е жив все още благодарение на нашите грижи и медикаменти каза ни и че единствения вариант за лечение е трансплантация в ВМА София) от там отидохме и в София лежа и там като ни казаха че могат да го излекуват сложиха му някакви ластици който закупи от тяхната аптека за 450 лева Съжелявам но не се сещам как се казваха.Проблема ни в момента е следния от както го изписаха качи 5 килограма което е добре за месец.Но краката му бяха подути много до вчера започна да губи ориентация като незнае къде е леглото незнае къде е тоалетната и т.н.Преди няколко месеца пак имаше този проблем вече е за втори път другото което е забавените движения.Интересува ме има ли вариант за излекуване или лечение на тази загуба на памет забавените движения и подуването на краката.Прилагам и епикризата му последната.
https://z-1-cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/13693747_1034386419963332_1412235232_n.pdf/епикриза.pdf?oh=c67da79c7d61bc37b8c5d07eac6ce702&oe=579A3074&dl=1

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Баща ми има цироза на черния дроб.
« Отговор #1 -: Юли 28, 2016, 01:23:42 »
Тихомир,
Не можах да отворя епикризата, но не трябва. Това най-вероятно ще го потвърдят и други еъв форума. Тук има доста образовани.
Това което описваш е последната фаза на заболяването - декомпенсирана цироза. Отока в краката е едема и той може да се облекчи с диуретици( не какеито и да е и в определено съотношение) и БЕЗ СОЛ. Може да се появи и асцит ( задържане на течности в коремните кухини и дробовете). Ако не проработи има една интервенция, ТИПС, ама не знам дали се прави в България.Дезориентацията е признак на енцефалопатия - дробът не може да обработва белтъците. Има терапия - лактолоза и антибиотик.
Това с ластичетата е легиране на варици, разширени вени по хранопровода. Резултат от уплътнения дроб.

С една дума нещата са сериозни. Търсете сериозен доктор.

Неактивен tihomir

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Чернодробна стеатоза
Специалист
« Отговор #2 -: Юли 29, 2016, 08:39:15 »
Да ни препоръчате някой добър специалист?

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Баща ми има цироза на черния дроб.
« Отговор #3 -: Август 01, 2016, 17:57:13 »
В това състояне което се намира баща ви най -добрата болница в София ВМА.Той е бил там подържайте връзка с лекаря от там.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007