Автор Тема:  Хпоничен хепатит Б  (Прочетена 16746 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хпоничен хепатит Б
« -: Октомври 04, 2020, 13:01:31 »
Здравейте и от мен.
Доста съм объркана и искам да разкажа моята история.Разбрах,че съм с хепатит Б януари месец тази година.От кога го имам нямам представа.
От лекарите не получавам много информация за болестта. Ще се радвам да чуя и вашето мнение.
С хроничен вирусен хепатит б без делта агент.
Резултатите от януари са ми HBsAg-4544.96.HBsAg количествен тест-7698.82
HBc-total-9.38,HBeAg-0,62,anti-HBs-1.61,anti-Hbe-0,02,DNA-15799.ALAT-14,ASAT-18.
Изследвонията ми от септември месец са:HBsAg-5223,80.HBsAg-количествен тест-4829,80..
Репликацията я изчаквам.
Правиха ми биопсия и също изчаквам резултата.
Лапароскопия и еластрография също ми правиха.
Казаха ми че най-вероятно ще се лекувам,но дотам.
Аз искам да имам дете и не знам дали лечение сега няма да попречи.
Колко време ще бъде това лечение,какви са рисковите и още много въпроси който лекарите не ми дават информация. Неможе ли да се отложи лечението поне докато си имаме детенце.
Аз имам и хроничен гломерулонефрит и това което казаха лекарите е че хепатита го е провокирал.
Може би съм доста разпиляна в написаното,за което се извинявам,но съм доста объркана.Не знам дали точно тук трябваше да публикувам постта си.
Ще бъда благодарна да чуя и вашето  мнението.
« Последна редакция: Октомври 04, 2020, 14:38:30 от Сиси »

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 106
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Хпоничен хепатит Б
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2020, 23:15:04 »
Накратко най-важното. Ще се лекуваш най-вероятно доживот, НО това няма да ти попречи да имаш детенце и колкото искаш детенца - здрави и без хепатит Б. Ще имаш нормален живот, само ще пиеш едно хапче за всеки случай. Досадно е, но не е краят на света. Като гледам АСАТ и АЛАТ са ти перфектни, така че сигурно черният ти дроб си е в топ форма. Може и да не се наложи лечение, а само проследяване, но това ще го решат лекарите. Ако си от София, провери се и при Балабанска.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2020, 00:15:59 »
Благодаря за информацията.
А лекаря защо не ми казва,че лечението ще е до живот.И въобще защо не дават подробна информация за да сме по наясно.
Според вас има ли нужда от това лечение на този етап и може ли да се изчака.Не съм от София,но определено ако се наложи лечение,че направя още една консултация.
Мога ли да откажа лечение ако ми бъде назначено.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2020, 00:32:09 »
Мога ли аз да си купувам лекарствата ,ако се наложи без да се занимавам с протоколи и т.н.и защо трябва да се пият до живот.
Извинявам се за въпросите,но предвид оскъдната информация която получавам от лекарите се налага сама да се информирам.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 145
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2020, 12:01:50 »
Сиси, за разлика от хеп.Ц, Б-то все още няма ефикасно лечение, което да премахва напълно вируса, поне засега.
Тук обаче има 2 статии, които носят оптимизъм:
https://www.hepactive.org/news/napredk-v-opitite-da-se-izlekuva-khepatit-b-otdavna-prenebregnatiya-bich-za-milioni-khora
https://www.hepactive.org/news/lekarstvoto-sreschu-khepatit-v-na-kompaniyata-vir-gotovo-za-kombinirani-izpitvaniya-i-s
Засега има лекарство, доколкото знам без съществени странични ефекти, което го подтиска до неоткриваем и по този начин няма риск да се прехвърли хепатита към бъдещото детенце, което иначе е доста вероятно. Доктора ти не ти ги е казал, защото кандидатстването за лечението зависи от различни неща - дали е активен например и прочие. Предполагам, като ти излезе всичко ще ти кажат. Силвана не се включва напоследък, но знам какво ще ти каже - да се запишеш при Балабанска в Токуда и тя ще ти обясни всичко. Цените не знам какви са със и без протоколи, предполагам не е задължително да ги взимаш с протокол, стига да можеш да си позволиш постоянното закупуване на лекарството.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2020, 12:41:13 »
Благодаря.
Аз със сигурност ще направя и втора консултация.
Просто ме ядосва това,че от тук разбирам,че това са лекарства който се пият цял живот.
В болницата все още никой не ми е казал тази малка подробност.
Ако има шанс да изчакам защо още от сега да се тъпча с лекарства.Ето това ме ядосва не яснотата.Имала съм и други здр.проблеми и обикаляне по болници и т.н,не е като да ми е за първи път,но тук има едно държане в неведение което не е никак добре за който и да е пациент.Само се казва това трябва да направим,друго да направим, но защо какво го налага не се обеснява.Ще изчакам и резултата от биопсията и тогава вече ще е хубаво да ми се даде отговор на някой въпроси преди протоколи и т.н.За Д-р Балабанска тук прочетох доста хубави мнения и впечатления.

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2020, 14:55:22 »
Здравей, Сиси!
Това хапче го пия вече 6-та година. За добро или лошо взех да свиквам. И аз в началото като теб гледах лекарката учудено и с ужас как ще го пия цял живот.
Това което разбрах е че когато стане хепатит В хроничен (не се излекува първите 6 месеца от заразата) то по някакъв начин вируса успява да излъже имунната ни система че е "приятел" и тя не го атакува вече.
И това хапче всъщност върши работата на излъганата ни от вируса имунна система.
Първо започнах с Виреад, а сега пия Тенофовир. На опаковката на Тенофовир пише около 161 лева че струва. И аз вече се уморих от протоколи, изследвания и също съм си мислил дали да го купувам. Но вероятно няма да го дават свободно.
Иначе като пия тия хапчета (по 1 на ден) и още след 3-я месец от както ги започнах, размножаването на вируса беше подтиснато и резулатите от тогава за HBV-DNA са или <25 IU/ml или "не се открива".
По начало трябва да се пият всеки ден. Защото ако се пропуснело ставало страшно. Така ми казаха в началото лекарите. Но имаше в началото един период в който нямаше в аптеките Viread, който пиех тогава. И аз направо се побърках, защото почти ми свършваха хапчетата. В един момент не се знаеше кое е по-добре - да се побъркам от притеснение или да съм болен с хроничен хепатит В.
Тогава отидох в болницата да питам какво да правя. И лекаря каза в краен случай да го пия през ден. Нямало проблем! Да, но нямах куража да пробвам, защото пробата може да е еднократна.
Но е имало случаи в които съм пропускал по един ден и няма проблеми поне засега. Дори няколко пъти съм пропускал по ден, но не през ден.
Мисля че няма да има проблеми, защото явно хапчено е с натрупване.

Та това съм разбрал до тук горе-долу за вируса и хепатит В.

П.П. Всичко това е само за твоя информация. Още не ти е назначено лечение, така че при теб може да е друго.
Най-важното е да не се плашиш и стресираш! Лично аз разбрах, че стреса и притеснението е по-опасно и вредно от хепатит В.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2020, 18:52:43 »
Благодаря ти за информацията.
Ще изчакам и ще видя какво ще ми назначат.
Искам детенце и не ми се иска да взимам лекарства преди това.Като чета за лекарствата не знам кое е най-безобидно и при положение че до третия месец е най-рисково ,как ще взимам лекарства.Все пак са лекарства.Мен толко не ме притиснява ако нещо се наложи да пия(без Интерферон разбира се,ако искат такова лечение)а просто искам първо да си имаме детенце и след това евентуално лечение ако въобще се налага.
Лекаря ми каза ноември ще подготвим сигурно протокола.
Аз взимам витами за забременяване и ако ми изпишат и нещо друго за хепатита не знам.
Пълна каша ми е.
А няма ли как в някакъв момент тези лекарства да се спрат.Защо се пият цял живот?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2020, 20:56:01 »
Ние със Сиси си водим имейл кореспонденция и вече съм я насочила какво би било добре да направи в нейната ситуация. (д-р Балабанска, разбира се).

Няма да коментирам нивото на комуникация между лекар и пациент, за мен това, пациентът да бъде наясно с всички аспекти от евентуалното му лечение, е от ключово значение. В крайна сметка това касае неговото здраве, неговият живот и той би следвало да участва в процеса по взимането на решение за лечение. Не може просто така - '' Абе пий тук едни хапчета'' и с това са се изчерпва консултацията.
Странични ефекти, продължителност, цел на терапията, лекарствени взаимодействия, ПРОЦЕДУРА ПРЕЗ НЗОК (големият ужас), финансовата страна на лечението, всичко това трябва да бъде разяснено и да се взима информиран избор от страна на пациента, разбира се с фокус неговото здраве.

П. С. Сиси, изследвай партньора и майка си за хепатит В, ако не сте го направили до момента. За него ваксина след това.
« Последна редакция: Октомври 05, 2020, 21:03:52 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2020, 21:29:04 »
Здравей, Силвана :)
Мъжа ми се изследва и съответно вече поставихме третата ваксина.
Майка ми обаче не е изследвана.
Ще  имам предвид и изследване и за нея.
Благодаря ти.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2020, 21:37:08 »
Когато резултата от биопсията излезе със сигурност ще имам доста въпроси към лекаря ми относно лечение ,рискове,плюсове,минуси и всичко което е задължително да знам като пациент.
Надявам се да ги получа ,а не да гадая.
Както преди 10год.когато имах проблеми с бъбреците и се лекувах почти 3год.ми казваше.
Винаги трябва да знаеш с какво те лекуват и какво ти правят лекарите.
И със сигурност ще направя консултация и  при Д- р Балабанска.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2020, 14:01:06 »
Здравей, Сиси, включвам се и аз защото имах същата дилема като теб до скоро, а и резултатите от изследванията ми са близки до твоите.
Имам детенце, което ще направи 4 год след две седмици. Родих без да знам, че имам хроничен Б, дори не съм я ваксинирала, но слава на Бог, тя не е заразена. Аз съм при Балабанска, но на тогавашния етап отказах лечение, защото исках и второ дете, а не съм привърженик на каквото и да е лечение по време на бременност.Почти 3 години мислихме с мъжа ми дали изобщо да имаме второ дете, но януари тази година решихме да рискуваме и ,живот и здраве, на края на другия месец трябва да се роди още една принцеса. Поддържах се с добавки преди да забременея, по време на бременността не пия нищо. Предстоят ми изследвания на края на този месец, за да видим как се движат нещата и да преценя дали детето трябва да му се сложи Хепатек (имуноглобулин). За мое огромно съжаление, ще се наложи да сложа ваксината, колкото и да не ми се иска. Но ако мога да спестя имуноглобулина, ще го направя. Настроена съм положително, че всичко ще е наред и очаквам с нетърпение второто си дете. С времето мислите ми се проясниха, страха от непознатия тогава вирус изчезна и сега приемам нещата много по-спокойно. Объркването го няма, знам какво искам и съм убедена, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Стискам ти палци и действай по интуиция... при мен се оказва най-добрият съветник засега...

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2020, 23:40:10 »
Много ти благодаря за всичко написано.
И аз клоня към това първо да имаме детенце и после ако се наложи лечение.
Определено и на мен не ми се иска да пия лекарства.
Ти при Д-р Балабанска ли си?
Биопсия правена ли ти е.
На мен ми правиха защото искат да ми назначават лечение,при положение,че никак,ама никак не съм сигурна,че ще го приема.
Тези добавки предполагам лекуващият ти лекар ги е изписал.
А относно това че чакате второ детенце :) прекрасна новина :)

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2020, 15:56:31 »
Здравейте отново.
Днес си взех резултатите от биопсията и те са F1,A1.
Репликацията ми е 7000 и отново настояват за лечение.
Януари ми беше 15799.
Да има някакво минимално увреждане,но защо веднага хапчета.
Днес дори пойскаха да им оставя документите за подготвяне на протокол,но аз не го направих.
Не разбирам какво е това бързане да се вържа за лекарства ,който до колкото разбрах се пият до живот.
Не знам как се е намалила репликацията,но се радвам разбира се :) Единственото което съм взимала е брашно от бял трън.
Нищо друго.
Дали това е повлияло по някакъв начин не знам.
Както и количественото измерване на HBsAg -4829.е на долу.Януари беше над 7000.
Ще бъда благодарни за вашите мнения и коментари.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2020, 16:14:25 »
Далеч съм от мисълта,че белият трън може да изчисти вируса,но те и хапчетата просто го подтискат.
Ако мога да задържа така нещата с времето,какво налага това безумно бързане.
През месец в болница.
Дори днес не ми казаха,че това са лекарства който се пият постоянно за да се държи вируса под контрол.Явно това ще се съобщи като почна да ги пия.
Какво спестяват лекарите и защо не искат да сме информирани.
При всички положения лечение ще откажа на този етап.
Не искам по време на бременност да пия лекарства,ако не го налага на 100%.
И вече като казах за пореден път плануваме бременност (какви са рисковете)и отговора еми като дойдеш другия месец пак ще коментираме.
Какво е това.

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2020, 23:31:18 »
Белия трън не чисти вируса, а помага на черния дроб да се възстановява.
Тези хапчета (тенофовир, виреад) те не дават на вируса да се размножава (мултиплецира).
Ако вируса не бъде спрян, то нито бял трън, нито нещо друго може да помогне на черния дроб. Просто вируса постоянно ще го разрушава.
Нека и други да споделят, дали имат някакви странични ефекти от тия лекарства, но аз след 6 години не съм забелязал при мен да има такива.
Друг е въпроса при бременност. Там специалисти трябва да кажат.
Но доколкото разбирам веднъж започнат ли се тия лекарства - спиране не трябва да има.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #16 -: Октомври 16, 2020, 00:05:10 »
Точно затова говоря и аз.
Почнат ли се не се спират.
Разбира се че белия трън не чисти вируса.Това го казах и аз.
Просто споделих,че репликацията е паднала и не виждам защо толко настояват.
Относно бременност (нормално е да не се взимат лекарства)това на всеки би трябвало да е известно,особенно първите месеци.
Точно от специалисти съм чувала това.
Следи се пациента и ако се наложи последните три месеца се дава лекарство да смъкне репликацияха.
И това всеки специалист го знае.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2020, 08:23:33 »
Тенофовир е безопасен да се дава през цялата бременност, има жени, които го пият от години, забременяват междувременно, раждат здрави бебета и тн. Проблемът тук е друг - дали изобщо има нужда от лечение, но се надявам след втория консулт нещата да са много по - ясни.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 145
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2020, 10:42:59 »
Моля за извинение, че се намесвам тук, но защо изобщо се пие този тенофовир, ако:
Цитат
Tenofovir will not cure hepatitis B and may not prevent complications of chronic hepatitis B such as cirrhosis of the liver or liver cancer. Tenofovir may not prevent the spread of hepatitis B to other people.
и да речем, че след време открият крайно лечение на Хеп.Б, то тогава спирането не е ли твърде рисковано?
Цитат
If you have hepatitis B virus infection (HBV; an ongoing liver infection) and you take tenofovir, your condition may suddenly worsen when you stop taking this medication.
https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a602018.html

Пускам тези неща, защото е хубаво хората да взимат решения за живота си на базата на пълната информация, която има за тези лекарства.

П.п. И аз съм доволен от брашното от бял трън, за първи път усещам осезаем ефект от "добавки". Разликата е, че при него липсват "помощните" вещества, които има в хапчетата. Гледам всички продавани хранителни добавки във вид на хапчета или друго, са все с разни "полезни" химии.... Титаниеви диоксиди и какво ли още не....

« Последна редакция: Октомври 16, 2020, 10:52:37 от hristo_gb »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2020, 18:44:26 »
Тези неща, които си цитирал, ги има на всяка стандартна листовка на което и да е лекарство. Да, тенофовира не лекува хепатит В, може и състоянието на човек да се влоши (ако например има декомпенсирана чернодробна цироза на фона на още сто заболявания), и да, ако се спре, можеш да развиеш остро състояние.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2020, 23:08:16 »
Здравей, Сиси, включвам се и аз защото имах същата дилема като теб до скоро, а и резултатите от изследванията ми са близки до твоите.
Имам детенце, което ще направи 4 год след две седмици. Родих без да знам, че имам хроничен Б, дори не съм я ваксинирала, но слава на Бог, тя не е заразена. Аз съм при Балабанска, но на тогавашния етап отказах лечение, защото исках и второ дете, а не съм привърженик на каквото и да е лечение по време на бременност.Почти 3 години мислихме с мъжа ми дали изобщо да имаме второ дете, но януари тази година решихме да рискуваме и ,живот и здраве, на края на другия месец трябва да се роди още една принцеса. Поддържах се с добавки преди да забременея, по време на бременността не пия нищо. Предстоят ми изследвания на края на този месец, за да видим как се движат нещата и да преценя дали детето трябва да му се сложи Хепатек (имуноглобулин). За мое огромно съжаление, ще се наложи да сложа ваксината, колкото и да не ми се иска. Но ако мога да спестя имуноглобулина, ще го направя. Настроена съм положително, че всичко ще е наред и очаквам с нетърпение второто си дете. С времето мислите ми се проясниха, страха от непознатия тогава вирус изчезна и сега приемам нещата много по-спокойно. Объркването го няма, знам какво искам и съм убедена, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Стискам ти палци и действай по интуиция... при мен се оказва най-добрият съветник засега...

Извинявам се много ако разводнявам темата, ама каква е причината да не сте сложили хепБ ваксината на първото дете?   :shocked1:

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Октомври 17, 2020, 10:27:24 »
Здравей anti-Hbs
Ако този въпрос за ваксината е за мен,аз нямам деца за да съм сложила ваксина,но когато имам със сигулност ще преследваме лекарите да сложат :) :)

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Октомври 17, 2020, 21:28:48 »
И за мен това беше най-важната ваксина, защото аз никога нямаше да страдам от хроничен хепатит, ако бях роден след 92ра. И съветвам всички около мен да я сложат.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2020, 09:28:35 »
И за мен това беше най-важната ваксина, защото аз никога нямаше да страдам от хроничен хепатит, ако бях роден след 92ра. И съветвам всички около мен да я сложат.

Мкого се радвам, когато срещна някой, който мисли и агитира така. Антиваксърското течение нанася непоправими щети, дори и при хепатит В, и има родители, които сериозно обмислят да я прескочат тази ваксина. А тя е спасила над 1 млрд души по света. Това е първата ваксина, която превантира чернодробен рак.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 18, 2020, 12:06:55 »

Мкого се радвам, когато срещна някой, който мисли и агитира така. Антиваксърското течение нанася непоправими щети, дори и при хепатит В, и има родители, които сериозно обмислят да я прескочат тази ваксина. А тя е спасила над 1 млрд души по света. Това е първата ваксина, която превантира чернодробен рак.

То най-интересното е, че съм спорил с родители, които дори не са антиваксъри, а казват "защо да натоварвам детето с ваксина за болест, която се предава по полов път". Или пък "то хеп Б се изкарва за 1-2 седмици и забравяш". И като им разкажа през какви перипетии съм минал - да изключим страха за здравето, но занимавките, протоколите, досадното хапче всяка вечер в 21:00, чакането на биопсия първия път, ограниченията (макар и минимални) върху начина на живот, и тн, и тн. Всичко това може да бъде избегнато с една ваксина? Затова като се роди дъщеря ми 2018та - исках да съм сигурен, че са поставили точно тази ваксина. Не че другите не са ми важни (слагаме всички), но тази ми е лична кауза. Всеки може да се зарази на зъболекар, фризьор, маникюри, сексуални контакти (дори и човек да няма безразборни контакти) и всеки човек хепатит Б може да го свари "неподготвен" или пък да се "разберат с имунната му система" да стане хроничен.

Съвсем отделен въпрос е, че ваксината за Хепатит Б е една от най-леко понасящите се от децата и възрастните и с изключително малко странични ефекти. Гордея се със 9 човека покрай мен (приятели и роднини), ваксинирани като възрастни заради "моята история". Не бих оставил на позитивното мислене и билки здравето на най-важния орган в човешкото тяло. 

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #25 -: Октомври 18, 2020, 13:09:54 »
За съжаление много голяма част от хората си мислят че Хепатит Б се хваща само и единствено при полов контакт,затова и мисленето е такова относно ваксините,а никой не си дава сметка,че заразяването може да стане и от много други места
Аз също нямам представа от кога е,но имайки предвид ,че още на 40 дни бебе съм оперирана два пъти за един ден и възтановяване в болница след това три месеца, след години последваха други операций ,интирвенции и няма да се учудя да е още от тогава.На тема здраве съм направо докачлива просто защото доста съм ходила по болници и по други здр.проблеми съм видяла доста.
Аз също бих агитирала всеки да поставя ваксини и каквото е нужно за да се предпази човек.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #26 -: Октомври 18, 2020, 14:20:45 »

Здравей anti-hbs.Искам само една поправка да внеса относно последния ти пост за степенуването на органите по важност.
Преди 10 год.така изневиделица ми установиха хронично възпаление на бъбреците и да ти кажа всичко се обърна на 360градуса. Не знаех къде се намирам и какво става.Изследвания безброй,биопсия,лечение един месец в болницата,след това вкъщи по 15 хапчета дневно(ходех с една тетратка в която си записвах какво,кога съм пила.И тогава освен хапчетата ,също съм взимала билки,чайове за подпомагане(не виждам нищо лошо в това) Направо си ме хванаха на ръба да не стане най-лошото,затова всеки орган в нашия организъм е важен.Тогава всичко стана за три дни,а никой не знае колко време е работило това да се стиге веднага трябва да влезеш в болница защото меко казано нещата не бяха добре.
Затова няма най-важен орган и по малко важен,поне според мен.Всеки орган е важен :)

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Октомври 18, 2020, 15:07:10 »
Съгласи ме :) Те и затова си работят в синхрон всички заедно.

Аз съм заразен с Хеп Б при раждането ми. Майка ми също се заразява, изкарва го и не разбира и има антитела. Но аз съм нямал този късмет.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #28 -: Октомври 19, 2020, 20:52:08 »
Бебетата нямаме шанс, поради липса на имунна система. Затова ваксината се слага в първите часове от раждането, за да  може да превантира навлизане на вируса в хепатоцитите. Искрени поздравления, че си мотивира 9 човека да се ваксинират, браво  :clap3:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #29 -: Октомври 27, 2020, 19:36:43 »

Извинявам се много ако разводнявам темата, ама каква е причината да не сте сложили хепБ ваксината на първото дете?   :shocked1:

Здравей, ще опитам да обясня причината възможно най-просто (ако е възможно изобщо)
1. Бяхме взели решение с мъжа ми да не ваксинираме детето, тъй като за съжаление имаме много случаи покрай нас на деца пострадали от ваксини.
2.Разбрах за хепатита чак когато бебето беше на почти 7 месеца. През това време детето е кърмено, аз имах рагади, никнеха зъби и т.н. - детето е било изложено на риск.
3. Когато я изследвах и излезе отрицателна! Моята логика оттук нататък :
Ще пазя детето! Вече знаех, знаех механизмите на предаване и бях изключително предпазлива. Спрях кърменето, въпреки, че по принцип не е високо рисково, но заради рагадите по гърдите предпочетох да не рискувам повече.
3. Останах на решението си да не ваксинирам, защото :

- Ваксината има за цел да запознае организма с патогена, за да може при евентуална среща в бъдеще да реагира с изграждане на антитела и евентуално превенция от развитие на болестта.
- Имайки предвид дългия инкубационен период на вируса съществуваше възможността детето все пак да е заразено, но да не се отрази от теста, което обезсмисля повторно запознаване на организма с вируса чрез васкина! Даже напротив - след ваксина имунитета пада, което дава възможност на вируса да се развие. Има такива случай, описани са тук във форума, на майки, чинно ваксинирали децата си, но въпреки това децата са носители на болестта. Малко са, но са факт!
- За мен рисковете от васкините са повече от ползите и затова не желая да го правя!
Моля, не ме разбирайте погрешно - не агитирам никого против, това е лично мое мнение, мироглед или както искате го наречете. Така се чувствам по-комфортно и вярвам в собствените си доводи. Причината поради която сега обмислям да ваксинирам второто дете при раждането е , че се притеснявам от социалните! В моето досие, до което те вече имат достъп, след приемането на новия закон за закрила на детето, е и досието на моето дете, а там не са вписани ваксини, но пък се вижда, че аз съм HBV положителна.
Вярвам, че всеки трябва да решава за себе си и подопечните си и да може да направи информиран избор!

Пожелавам на всички да сте здрави и действайте според собствените си убеждения!

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #30 -: Октомври 27, 2020, 19:58:58 »
Доводите за първото дете са си наистина ОК - има много логика в това.

Няма да обръщаме темата на анти и проваксъри. Но няма как да подмина тази щуротия, че рисковете са повече от ползите. Науката не се основава на убеждения, а на факти, проучвания. Да,  има пострадали деца от ваксини, факт. Моето дете също направи нелека реакция на МПР. Процентно тези неща са ясно оценими. Пиша всичко това, защото не искам някой да прочете това за рисковете и да го сметне за факт, след като не е.

ПС: Новият закон за закрила на детето явно има и полезни страни.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #31 -: Октомври 27, 2020, 19:59:31 »
Здравей Velimira :) Разбира се, че това е въпрос на личен избор и всеки най-добре знае как да постъпи.
Плюсове,минуси и т.н.
Щом така си решила може би е за добро :)
Аз имам приятелка която за съжаление преди години на бебето и сложиха ваксина и то почина защото се е оказала с изтекъл срок :(
Затова много добре те разбирам.
Аз бих сложила когато му дойде времето на дедето ваксина,но няма да е просто така защото трябва да се сложи ,а обмислено,премислено и т.н.И ако се стигне да си слагат ще бъдат закупени лично от нас,дори и тази която се полага на детето и сложени пред нас,затова те разбирам.
Понякога помагат, понякога вредят затова се взимат предвид много,много фактори.
Бих апелирала да се слагат ваксините ,защото ние сме от тези на който не им е сложено и по някакв начин сме се заразили,но всеки преценява дали да го направи :)
Със сигурност никой не може да съди някой дали да сложи дадена ваксина или не.
Радвай се на резултатите ти и  всичко ще бъде наред .:)

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #32 -: Юни 04, 2021, 15:19:12 »
Здравейте на всички.
Имам нужда от мнение отностно хроничният ми хепатит.
Опитваме се да си имаме бебе, и гинеколога ми изписа Клостилбегит и Дуфасон.
Може ли някой да ми каже дали би навредило на черния ми дроб,предвид че съм с хроничен хепатит Б и не провеждам лечение.Все пак са хормонални лекарства и нямам представа как биха повлияли.
Благодяря предварително.

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #33 -: Юни 05, 2021, 02:04:21 »
Здравей Сиси!
Има малък риск Дуфастона да се отрази негативно на болен черен дроб.
От друга страна при болен черен дроб дидрогестрона може да не се метаболизира нормално.
Може да поискате гинеколога да го замени с Кринон - гел.
При този тип вагинален апликатор се освобождава прогестерон, без да се налага да се метаболизира в черният дроб.
Клостилбегита  също може да повлияе, но той е от най-безобидните инхибитори на ензима ароматаза.
Едва ли може да се замени с нещо по-безопасно.
Ако не са ви изследвали пролактина е добре да се направи.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #34 -: Юни 06, 2021, 19:16:06 »
Здравей,Боян.
Благодаря ти много за информацията.
Беше ми много полезна.
Ще попитам гинеколога за гела който ми предложи.
А относно пролактина изследван е и е в нормата.
Благодаря ти още веднъж.
Приятна вечер! :)

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #35 -: Октомври 21, 2021, 23:39:57 »
Сиси, какво се случва с вас? Имахте ли преглед с д-р Балабанска и как мина?

Между другото само да вметна, че по-напред видях коментар, че родените след 1992 са имунизирани и е по-малък шанса да се предава хроничен хепатит от майката, но не съм убедена, че на практика е било така за съжаление. Сестра ми е родена 1992, а аз почти 1994 и двете сме с хронично носителство. Лично аз не съм виждала никакви имунизации за хепатит в картона си.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007