Автор Тема:  Хайде отново  (Прочетена 4846 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Хайде отново
« -: Март 16, 2021, 20:26:46 »
Здравейте, хора.
Много се лутам напоследък и май няма с кого другиго да го споделя освен с вас.
Някои знаят, че съм с положителен тест за антитела за хеп С от 2008 г. и с отрицателен за вирусно натоварваане от 2009. Идеята е, че тялото ми е машина и на собствен ход се е справило.
За съжаление от няколко месеца не се чувствам добре. Да, знам, че е пандемия и всички изтрещяваме, но аз все по-често си мисля, че точно черният ми дроб има проблем. Нямам обяснение защо при тези страховее още не съм отишла при нашата лекарка да си поговорим. Може би защото съм много уплашена.
Дали е възможно тези гадове, които не ги засякоха през 2009, сега да се размножили и да си танцуват безцеремонно върху черния ми дроб?
Hang in there.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хайде отново
« Отговор #1 -: Март 16, 2021, 20:29:52 »
Пиши ми на ЛС да те пратя за ПСР
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Март 18, 2021, 16:42:42 »
Пускали ли сте пълни кръвни - с АЛАТ АСАТ ГГТ и прочие. Може да е черния дроб, но може и да е нещо друго.

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #3 -: Март 20, 2021, 00:07:44 »
За съжаление от няколко месеца не се чувствам добре. Да, знам, че е пандемия и всички изтрещяваме, но аз все по-често си мисля, че точно черният ми дроб има проблем.

Има по-вероятни причини за неразположение.
Може да ви се гади дори от нещо съвсем тривиално, като например стомашни киселини. :smile:
Направете си изследвания и ще се успокоите. :smile:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Март 21, 2021, 14:58:56 »
Извинявам се че ползвам чуждата тема, но като стана дума за ПЦР, вече пусках един път в Рамус, но все пак да попитам - дали може да им се вярва и дали има риск да покаже негативно поради лошо транспортиране до София от Габрово - т.е. вируса може ли да умре по пътя, ако го има де, и да ми даде фалшиво негативен резултат - т.е. не знам колко е устойчив Хепатит Ц вируса? Вече ги питах и няма да се съгласят вземат кръв, която да ми дадат да изпратя сам по някакъв начин в София до избрана от мен лаборатория... А очевидно точно с тези ковид истории хич не ми се и ходи по болници и лекари... засега
Просто искам да изключа възможността от някакъв странен релапс, който да стои зад другите ми проблеми (още не съм пускал второ изследване за калция и прочие, което коментирах в друга тема)...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #5 -: Март 22, 2021, 08:30:00 »
Вирусът не е устойчив на лош транспорт - трябва да бъде добре центрофугиран серума, замразен и транспортиран без да се размразява. Един резултат може да е фалшиво негативен, ако материала не е бил съхранен добре и се е разпаднал, може да бъде и фалшиво положителен, ако машината в която се работи пср, е замърсена.
рамус не би трябвало да ти откажат взимане на кръв, що за поведение? Но пък ти може да отидеш в друга лаб, съмнява ме в Габрово да са само те.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007