Автор Тема:  Хроничен хепатит В и преболедуван Ковид  (Прочетена 5755 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pepina1969

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Преди 5 години преболедувах хепатит А и след това при повишени стойности на чернодробните ензими се оказа ,че имам хроничен хепатит В. Имам направен ПСР, който е отрицателен. Преди почти месец преболедувах КОВИД и след приложено агресивно лечение с антибиотици и други куп лекарства имам повишение на чернодробните ензими Асат-87, ГГТ-140. Пия и лекарства от 10 години за тревожно разстройство-антидепресанти и клонарекс, освен това имам камъни в жлъчката. В момента пия Карзил-Макс и спазвам строга диета. Въпросът ми е: прочетох за тези прахчета от с. Гигинци ,които уж помагат за черен дроб. Дали има смисъл да си ги поръчам или да продължа с Карзила и диетата и да изчакам спадане на показателите?Благодаря предварително за отговора!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хроничен хепатит В и преболедуван Ковид
« Отговор #1 -: Март 25, 2021, 08:37:56 »
Здравей, доста източници на които съм попадал дават информация, че след Ковид има повишаване на чернодробните ензими, а отделно АСАТ и ГГТ са високи и заради антибиотиците предполагам. За въпросните прахчета не бях чувал - сега прочетох другата тема и аз лично не бих тествал, а бих заложил на силимарин, засега само това е доказано научно че има благоприятен ефект върху черния дроб - затова ти препоръчвам да си вземеш брашно от бял трън вместо тези прахчета, но това е лично мнение.
Не съм сигурен дали не е добре да провериш пак хепатит Б-то, но нека някой който разбира да се включи кое точно трябва да се изследва. Хубаво е да кажеш кой тест точно ти е показал че имаш хроничен такъв.

Неактивен pepina1969

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #2 -: Март 25, 2021, 08:48:04 »
 Благодаря Ви! В болницата, в която лежах ми направиха хепатитни маркери и там се оказа, че имам хроничен вирусен хепатит В, без делта- агент.след това ПСР беше отрицателен.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Март 25, 2021, 11:06:24 »
Провери се за anti-HBs - антитела срещу хепатит Б, защото сигурнос и го прекарала и изградила имунитет.

Обаче щом PCR ти е отрицателен, значи не се размножава активно в теб и не трябва много да го мислиш.

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #4 -: Март 31, 2021, 02:20:07 »
Подкрепям мнението на Христо!
Тези прахчета са си чиста проба шарлатанство.
Можете да си помогнете със ацетил цистеин, соев лецитин, аденозил метионин и още един куп доказани средства, отпускани без рецепта.

Под лекарски контрол  можете да прибегнете до по-силни и ефикасни медикаменти като метадоксил, кардиотропин 1...
Напоследък все-повече проучвания лансират GLP 1 агонистите като мощно средство за чèрнодробна регенерация.

« Последна редакция: Март 31, 2021, 02:31:15 от Боян Спасов »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Юли 18, 2021, 23:19:11 »
Не ми се ще да стряскам никого, но попаднах на едно изследване от човек, който не е между живите с т.нар. пост-ковид синдром.
Същото беше пуснато при спор във фейсбук относно лечението на министър Кацаров в Пирогов, който обвинява, че там са го лекували от цироза без да има такава. На моето предположение, че е възможно да се е налагало такова лечение, заради евентуални усложнения от самия вирус, както и от лечението със силни препарати, което да е увредило черния дроб, един човек постна това, в подкрепа на моето предположение... Същият казва, че за месец са включили 5 нови човека на диализа заради пост-ковид синдром...

Май се замислям и аз за ваксина...
« Последна редакция: Юли 18, 2021, 23:38:00 от hristo_gb »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007