Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Къде са ви полезните въглехидрати, малко мазнини? Според мен това е прекалено стресираща диета-само зеленчуци и тук-там малко протеин.
Здравословната чиния съдържа от всичко-основно протеин и зеленчуци, но следва да има въглехидрат под формата на задушен ориз/картофи/пълнозърнест хляб. Сложете малко зехтин на салатата, може да добавите нахут, авокадо, нещо, което да даде сили и да бъде полезно.
2
Минах два ехографа и на двата ми казаха, че черния дроб е съвсем леко омазнен. На диагноза са писали "лекостепенна стеатоза". Гастрото каза, че дроба е пренатоварен за това стойностите са такива. Нямам назначени иследвания да правя. Каза единствено диета без мазно, пържено и алкохол. В момента я карам само млечни продукти като ги избягвам, малко плодове, основно домати и краставици без сол и понякога риба и пилешки гърди. Това ми е менюто всеки ден и за това свалих килограни. Бях 95кг сега съм 87 88
3
Здравейте,

направете изследването в друга лаборатория с кръв от вена, не знам как е било направено първото изследване, може да е бърз тест.
Ако е то е положително, следва съпругът Ви да бъде прегледан от специалист - гастроентеролог в специализаната клиника, на сайта ни има всичките координати по градове. Ще се прави ПСР, ехограф, Фиброскан и ще се прецени дали има нужда от лечение или проследване.
На сайта ни също така има раздел инфо материали, там може да свалите брошура за хепатит В, от която да се запознаете с всичко по-подробно.

Вие може би сте прекарала вируса, ако пуснете HbsAg, HbCor tttl, вероятно може би ще са положителни. Ако обаче са отрицателни, е хубаво да сложите ваксина.
4
Моята история / Хепатит Б при рутинно изследване. А сега накъде?
« Последна публикация от A.G. - Декември 01, 2023, 10:39:43 »
Двамата със съпругът ми преди няколко месеца навършихме 50 години и по този повод ЛЛ ни извика на профилактични изследвания.
При мен - нищо особено, но при него HBsAg е положителен.
Какво правим оттук нататък?
Снощи видях резултата и от тогава чета непрекъснато, но все още не мога да се ориентирам какво означава този резултат. В главата ми се блъскат въпроси:
  • Възможно ли е да е грешно изследване?
  • Има ли смисъл да се повтори в друга лаборатория?
  • Какви допълнителни изследвания трябва да се направят?
  • Къде е най-добре да се направи това? (Живеем в неголям областен център.)
  • Вероятно е необходима консултация със специалист - какъв, къде, преди или след допълнителните изследвания?
  • Аз трябва ли да си изследвам нещо друго или моят отрицателен резултат е достатъчен?
  • А децата? Две деца - на 10 и на 19, малкото е освободено от ваксини по здравословни причини.
  • Другите роднини, трябва ли да се изследват, примерно родителите?
П.П. Съпругът ми още не си е видял резултатите. Той е от хората, които мразят досега с медицината и едва го подлъгах да си направи изследвания, убедена, че всичко ще е наред.
5
Изключени ли са други заболявания на черния дроб- хепатит Е, автоимунен, първичен билиарен холангит например? Стойностите са били много завишени и не знам дали подагра може да причини ензими почти 10 пъти над норма.
По-бързо сваляне на килограми не е никога добра идея - стрес за организма и възможност за йойо ефект. Както с хранителен режим, така и с повече движение ще станат нещата. Което означава - да не изключвате напълно въглехидратите, основно да има протеини и зеленчуци с по-малка доза полезни въглехидрати и малко плодове.
Може чай разбира се, прясно изцедени сокове (там да се внимава със фруктозата!), всичко, което не е с алкохол или прекалено много захар, подсладители и тн.
6
Здравейте. Надявам сем че съм уцелил раздела за моята тема. Малко предистория:

От миналата година съм с подагра и покрай тази болест иследванията не са добри на черния дроб. Асат 50.29  Алат 125.24  и ГГТ 546.73. Тогава правих и тест за хепатит Б и Ц - отрицателни. Преди месец при контролни прегледи минах ехограф и всичко е 6+ леко омазнен черен дроб всичко останало перфектно. Както всичко беше перфектно така 3м по късно при настинка личната лекарка ми съобщава, че чернодробните иследвания са зле и трябва да мина гастро. Иследванията са: Асат 160.06 Алат 335.76 и ГГТ 949.92. Веднага предприех мерки с диета... само на плодове, зеленчуци, малко млечни продукти и от скоро пълнозърнест хляб. Алкохола, мазното, люто и пържено съм спрял на момента. Сега стойностите са Асат 128.77 Алат 259.25 и ГГТ 480.25. Днес минах гастро и новините са добри. Добре е черния дроб няма проблеми там само стойностите трябва да свалям. Имам изписани урзофалк, трансметил и лагоза. Мисълта ми е мога ли да добавя допълнително някакви билки с цел по бързо сваляне на стойностите и или да оставя така лекарствата ? И другото което ме интересува какви храни мога да хапвам и най вече нещо за пиене ? В момента я карам само на вода, но вечер ми се пие сок, чай .. всичко което е различно от газирано и от алкохол, но незнам дали е позволено. Захарта и солта доста съм ги ограничил. Готов съм на още по строга диета ако се налага.

П.с > На диета съм от 15 дни и за това време 7 8кг съм свалил ако е от значение.
7
Ако се надяваш на това и чакаш-недей. Да, има много клинични изпитвания, които текат, но нищо революционно. Дори и утре да изкочи такава молекула, ще минат 5-8 г. преди да достигне реимбурсация.
8
Можем да приемем с донорска, но и там не е много проста работата. Въпреки всичко е опция и затова споделих тази идея на доктор Балабанска, но според нея трябва да си опитам с мои... въпреки че знае, че това са още пункции, упойки и някакви медикаменти, макар и минимални. Вариант е да се бие само гонадотропин, който не би трябвало да има отношение към дроба... Със сигурност съм решила други медикаменти да не се приемат. При трансфер също има, но пак ще подбирам...
Силвана, вярно ли е, че в близките години не се очаква друго лечение :( Мислех, че върви в някаква посока
9
Моето лично мнение е, че нищо не трябва да бъде на всяка цена, ако тази цена е влошаване на твоето здраве. Разбира се, вие знаете кое ви е по-е важно в момента и ако на всяка цена трябва да имате дете с вашия генетичен материал, то очевидно не може да се откажете. Ако може да приемете промяна в плана, направете я. Никой от нас не може да даде конкретен полезен съвет или да е бил във вашата ситуация, колкото и да е трудно, трябва да си изясните каква ви е мотивацията да спрете/продължите с опитите. Тялото е мъдро и то ни подсказва какво е добре за нас, ако имаме ушите да го слушаме.
10
Да си раздвижа темата... Правихме ин витро на спонтанен цикъл, като лекарствата, които приложиха, бяха 3 - една седмица Кломифен цитрат и по 2 инжекции преди пункция - Една Цитротид и 1 Овитрел - умишлено пиша имената на медикаментите, което се надявам да не е проблем, тъй като бих искала да се знае точно кои са, заради евентуалните ми резултати след приема им, които за мен са потресаващи.
Така, минах 2 курса, кломифен пих само при първия, последва пункция, а на втората ми биха инжекциите, само че нищо не извадиха, защото фоликулите се спукаха в чакалнята.
Тоест резултат 0 откъм вадене на яйцеклетки, но много нерви, пари и най-вече лоши резултати откъм хепатит :(
През цялото време натъртвам за хепатита, затова на втория курс не прилагаха никакви лекарства, освен 2те инжекции, които били задължителни. И уж не влияели. Да, ама април 2023 г. стартирам процедура с 500 хил копия на вируса, нормални ензими и т. н., а преди 2 дни бях за проследяване при Балабанска и бам - 7 милиона копия на вируса, повишени ензими, висок количествен... подпиране вдясно...
Карам и 4то боледуване за последните няколко месеца, а от около 2 минаха от последните инжекции.. боледуванията ги карам общо взето без нищо, освен бонбонки за гърлото. Не мога на нищо друго да припиша високата виремия, но тя ми е рекордна досега... и просто не знам какво да правя. Доктор Балабанска, която е просто уникална и нямам думи да изкажа колко внимание ми отделя при цялата си заетост, все пак не може да измисли нищо повече от това, което е понятно за медицината до момента и въпреки всичко ме насърчи да продължавам. А аз си задавам въпроса ако тези лекарства, дето са минимумът на минимума ми се отразяват така, как ще я карам занапред???? Както и дали няма да е по-безболезнено да се насоча към донорска яйцеклетка и да не се занимавам с безброй пункции и натоварване на организма... доктор Балабанска смята, че в близката година не се очаква намаляване на виремията съществено, че да разчитам на това да падне от самосебе си... но ако я подклаждам непрестанно, тогава какво? Направи ми и фиброскан. Като изключим леката стеатоза, нямам увреждане за момента, но казва, че сега тече активно уреждане на чернодробните клетки. Наясно е, че не може да ми даде нищо и казва, че дробчето ще издържи.
Какво да правя, хора? Заповедта ми за ин витро си тече, а аз не спирам главоблъсканиците и не мога да се отърся от вируси и бактерии (че и в урината излязоха). Искам да се приключи тази сага.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007