Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Моята история / Re: Хроничен Хепатит Б при случайно изследване
« Последна публикация от ka85 - Август 22, 2024, 10:46:25 »
Привет на всички! От доста време не сме писал в темата, и реших да споделя как се развиват нещата при мен.
По съвет на Силвана, намерих клиника в близост до мястото където живея, която се занимава с чернодробни заболявания. Направиха ми обичайния
ехограф, който правя така или иначе на всеки 3 месеца заедно с кръвните изследвания за ензими и вирусен
товар. Според ехографа черния дроб изглежда добре,
 без увреждания, с лека стеатоза, за която знам.
 Направиха ми и еластография (мисля че така се
казваше), за която доктора ми каза че е има лека загуба на еластичност, отговаряща на първа степен. Както казах, през три месеца правя изследвания, като ензините ми са винаги в норма(под 25), последната стойност за вирусния товар беше 1000 iu/ml, HBeAg-negative. Според доктора, нещата изглеждат добре и за момента не е нужна терапия, предвид резултатите,и ще продължим с проследяването през три месеца. Но все нещо не ми дава мира, от последния отговор от Силвана, че всички пациенти с хроничен хепатит подлежат на лечение(ако правилно съм разбрал). Знам че не сте доктори, но може би имате много повече знания и опит от повечето лекари в областа, и все пак ще съм благодарен да споделите вашето мнение, как изглеждат нещата, и дали това е най правилното решение за момента с проследяването?
Благодаря още веднъж!
12
Моята история / Re: Хепатит В
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 22, 2024, 09:02:07 »
Публикувам отново моя отговор от по-рано. Само въз основа на ПСР няма как да се заключи каквото и да е било. Трябва преглед от гастро плюс други изследвания конкретно свързани с хепатит В, за да се отговори какво и що. Попитах те към кой лекар си се насочила, за да преценя дали ще получиш нужното внимание, но ти не ми отговори. Не знам какво повече да направя :)

При положителен австралийски и нормални чернодробни ензими можем да правим предположение, че говорим за хронична инфекция.
При негативен австралийски-няма хепатит. Партньорът да сложи ваксина, той няма хепатит.

За да се оцени черния дроб и дали има нужда от лечение или от проследяване, трябва да се направят серия от образни и кръвни изследвания. Така че това е работа на гастроентеролога, надявам се че си се насочила към специализиран център, а не редови гастро, защото той няма какво повече да направи. Трябва Фиброскан, ПСР и още куп неща.

Знам, че си объркана. След прегледа ще имаш още повече въпроси, така че ще говорим отново. Успех в понеделник.
13
« Последна публикация от mimiflo - Август 21, 2024, 21:23:46 »
Това изследване плюс другите резултати как да го тълкувам? Хроничен хепатит ли е или какво се предполага че е? Извинявам се, ако ви се стори малко глупав въпроса.
14
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 21, 2024, 20:58:14 »
Много нисък вирусен товар.
15
« Последна публикация от mimiflo - Август 21, 2024, 20:30:02 »
Здравейте отново, ще съм благодарна някой да ми обясни тоя резултат HBV/DNA 166 IU/ml. Само това е ново за момента.
16
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”, решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 15.08.2024г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 26.09.2024г., от 15.00ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н.Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред :

1.         Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2023г.;

2.         Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и председателя му за 2023г.;

3.         Разни

Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.

София                                                                       С УВАЖЕНИЕ :

19.08.2024г.                                                               /Силвана Лесидренска – председател

на Управителния съвет на

Сдружение „Хепактив”/
17
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 12, 2024, 22:13:55 »
към кой лекар си се насочила?
18
« Последна публикация от mimiflo - Август 12, 2024, 15:57:04 »
Здравейте отново,при мен сагата продължава до следващата седмица понеже лекарката е в отпуск.След статиите ,които изчетох тук във форума разбирам,че изчистването на австралийския антиген е почти невъзможно и ако хепатита е хроничен си го носиш доживот като се надяваш да няма усложнения и се предприеме подходящо лечение.Да в началото шока е голям,но май започвам да свиквам с него.И както беше писал някой във форума има и по страшни болести от тази.Опитвам се някак сама да се успокоявам вече.
19
« Последна публикация от mimiflo - Август 11, 2024, 11:33:13 »
Благодаря за отговора
20
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 10, 2024, 21:19:17 »
При положителен австралийски и нормални чернодробни ензими можем да правим предположение, че говорим за хронична инфекция.
При негативен австралийски-няма хепатит. Партньорът да сложи ваксина, той няма хепатит.

За да се оцени черния дроб и дали има нужда от лечение или от проследяване, трябва да се направят серия от образни и кръвни изследвания. Така че това е работа на гастроентеролога, надявам се че си се насочила към специализиран център, а не редови гастро, защото той няма какво повече да направи. Трябва Фиброскан, ПСР и още куп неща.

Знам, че си объркана. След прегледа ще имаш още повече въпроси, така че ще говорим отново. Успех в понеделник.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007