Повече за вирусния хепатит > Полезни линкове

 Още полезни линкове

(1/3) > >>

Stefan:
Ето го и моя списък с линкове към сайтове с полезна информация за хепатит ц. ще гледам да не се повтарят с тези на Радо, но ако пропусна нещо моля да ме извините :)

Информацията която е на повечето сайтове не трябва да се приема за истина или трябва да бъде потвардена с вашия лекар (който е специалист в тази област). Не предприемайте нетрадиционни лечения без да се посаветвате с вашия лекар или без да сте сигурни в това което правите. както беше споменато и в другия пост единственото световно признато и доказано лечение е това с пегилиран интерферон + ривабирин. Нито едно друго лечение не е официално доказано и признато че има положителен ефект. в момента се разработват нови лекарства които ще лекуват хепатит ц за много по кратък срок и с много по голяма успеваемост (ще приложа и линк към техния сайт. Не е ясно точно след колко време тези лекарства ще са на пазара, говори се че след около 2-3 години, но в момента текат финални фази на проучване така че нищо не е 100% сигурно. 

http://www.hcvadvocate.org/
http://www.hepccouncilsa.asn.au/ - австралийски саит за хепатит ц
http://hepatitismag.com/default.asp - списание с доста информация
http://www.hivandhepatitis.com - много хубав сайт с статии за много клинични изследвания и заключения за лечение на хепатит ц
http://www.hepcuk.info/data/usercontentroot/home/ - офицялен сайт на Англия за хеп ц
http://www.clevelandclinicmeded.com/hcv/kinetics.htm - управление и контрол на хеп ц, сайт на клиника специализираща се в това
http://www.hepatitis-c.de/allhep.htm сайт с инфо за почти всичко което ви интересува за хеп ц
http://www.hepatitis-central.com/ - сайт с полезни новини и статийки
http://hepatitis-c.emedtv.com/hepatitis-c/hepatitis-c.html - съкратена и ясна информация за хеп ц
http://www.aidsinfonyc.org/tag/coinf/hcv2004/index.html - сайт с доста подробна информация
http://www.vpharm.com/hcvinfocenter.html - сайта на компанията която разработва новото лвкарство, то всащност не се нарича лекарство ами има спомагателна дейност. приема се заедно с интерферон и ривабирин и засилва действието им като сакратява значително курса на лечение. също така това засилено действие спомага за по сигурното изчистване на вируса (това е мойто обяснение на нещата със сигурност всичко е по сложно от това и обяснението е друго, но на разговорен език мисля че така би се превело :))

Всички сайтове са на английски, има и още доста други линкове, тези са един добар старт, ако попадна на нови интересни линкове ще ги постна тук. Форумите си остават едно от най-полезните места за получаване на инфо от хора минали по този път вече. двата форума които аз посещавам са
http://www.ronmetcalfe.com/hepcforum/index.php
http://hepcassoc.org/messbrd/index.phpРадослав Русинов:
Мерси, че сподели линковете :)
Много е полезен линка за новото лекарство VX-950, който си дал. От нещата, които знам това лекарство, то май е в най-напреднал стадий на тестове от всички нови лекарства и е от най-обещаващите. Но ще минат още доста години преди да се появи и да бъде достъпно за пациентите.

Stefan:
Tova lekarstvo e v nai naprednal stadii na testove. vsashtnost v momenta teche finalen treti stadii, koeto znachi che i ako toi mine uspeshno posle ostava samo dokumenti da se oformiat i da bude odobreno ot svetovnite, evropeiski ili amerikanski zdravni organizacii, koeto po princip mai otnema 2-3 godini. zatova pove4eto hora govoriat 4e sled 2-3 godini tova lekarstvo moje da e na pazara. nikoi razbira se ne preporachva da se chaka zashtoto ne se znae to4no kolko vreme 6te otneme i dali v kraina smetka vsi4ko 6te e uspeshno... no si struva da se sledi razvitieto zashtoto VX-950 sukrashtava lechenieto ot 12 meseca na 2-3...

NikolD:
http://www.transgene.fr/us/page.php?fam=1&rub=5&iframe=product_pipeline/iframe_mva_hcv.htm

Бъдете оптимисти!

NikolD:
www.hepatites.net информация и форум на френски. От там разбрах за започването на клиничен тест с ваксина, 15 пациента, носители на хепатит с, неподлагали се на лечение. Резултатите се очакват в края на 2007, вирологичните и имунологичните параметри към края на 2008.
Ваксината TG 4040 е представена като алтернатива на лечението с интерферон и рибавирин, успешно за около 50%, често трудно поносимо от заболелите.

Поздравявам Ви за форума на български език. Изключително полезно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия