Извън темата > Забавни теми

 Интересни книги

(1/3) > >>

Vancheto:
Срещала съм мнения за книги във нашия форум, но те са пръснати в различни теми.
Мисля, че ще е удобно за любителите на художествената литература/пък може и друга/да имаме една тема, в която всеки много впечатлен от някоя книга да я препоръча.
В момента съм си направила списък от 26 книги, които искам да прочета, но това беше в резултат на голямо ровене из интернет и най-вече във форуми, където обсъждат прочетени книги.
Ще се радвам, когато реша да прочета някоя книга/това се случва когато съм в болница или на почивка  :(/ да отворя тази тема и да си харесам книжка.
И така..............

Последните две книги, които ми харесаха са"Здрач" и "Новолуние".Нямам търпение да си намеря и следващите от поредицата"Затъмнение","Зазоряване" и "Среднощно слънце".
Става дума за вампири и върколаци, но не е като в книгите на Стивън Кинг.След като прочетох една негова книга за вампири така се бях филмирала, че като се здрачаваше и вече ме хващаше страх.
Тук става въпрос по-скоро за любов.Любов между тинейджъри/те затова сравняват поредицата с Хари Потър/, само че момчето е вампир.
Любов,която кара момичето да иска да е една от тях, а момчето е готово да се бори с природата си, само да бъде с нея.
Нова версия за вапмирите/Здрач"/ и върколаците/"Новолуние"/-живеещи в мир с хората, помагащи им, красиви, невероятни създания и .....любов.

Има вече и филм по"Здрач", но сигурно е просто един вампирски филм, не бих го гледала.
Опитвам се да накарам моя син да ги прочете.
Момичето е умно, целеустремено, благородно, отговорно, обича книгите, родителите си, далеч от суетата и толкова мъдра....абе, мечта за всеки родител
Сигурна съм, ако ги прочете моя синковец, дори и подсъзнателно ще успеят да изградят нещо положително в него.

С две думи- нова гледна точка за лошите създания и за любовта  :love3:

Доста са дебели книжките, но бързо се четат.
Ако някой има последните три книги от поредицата, веднага да ми ги изпрати по пощата  :bye2:

tedibon:
Да и в къщи живее един почитател на тази поредица-Здрач и т.н.-Яница,може би наистина е тийн литература!А, иначе не е от най-запалените читатели!
Виж аз не възлагам такива надежди,защото тя си е добричка,но пък и с доста инат!
Поздрави и довиждане,Теди

Радослав Русинов:
Аз още от студентските години съм се превърнал в колекционер на книги, които купувам, но все не ми остава време да прочета. Затова ще напиша само няколко, които съм прочел сравнително скоро и мога да ги препоръчам.
---

Ловецът на хвърчила, автор Халед Хосейни
Авторът е афганистански писател, който живее в Америка, а книгата е посветена на Афганистан и на войната там. Разказва се за личната история на две момчета, като цяло много ми хареса. Има и филм по книгата, но още не съм го гледал.
---

Хиляда сияйни слънца, автор Халед Хосейни
Това е втората книга на автора, все още не съм я чел, но ако на някой му хареса първата, сигурно ще поиска да си купи и нея.
---

Последна любов, автор Уилям Уортън
След като прочетох тази книга тя се превърна в една от любимите ми. Много силна история и страхотно написана! За съжаление отдавна е с изчерпано количество и се намира само в антикварните книжарници.
След тази книга Уилям Уортън ми стана любим писател и съм купил всички негови книги, които са издадени в България. Засега съм изчел само Художникът, другите чакат  :smile:
Това май са всички негови издадени книги до момента: http://www.helikon.bg/books/author/902/
Двете най-известни негови книги са "Пилето" и "Татко".
---

Мисли за живота и осъзнаването, автор Янез Дърновшек
Янез Дърновшек е бил премиер на Словения за периода 1992 - 2002 г., а от 2003 до 2007 година е президент на страната. Той е изключително духовен човек с разнообразни интереси. В началото на 2008 година умира след дълга борба с рака. Преди време бях прочел много хубав отзив за книгата му и наскоро си я купих. Въпреки, че все още не съм я прочел цялата мога да я препоръчам, без да се замисля.
---

Споменавайки словенския президент и неговата лична история, няма как да не препоръчам още една книга, която пак е свързана с един много силен и интересен човек, проф. Ранди Пауш.
Книгата е Последната лекция и дори и в момента е една от най-купуваните книги в Щатите. Аз имам английското и издание, но съвсем наскоро видях, че вече е издадена и в България.
Ранди Пауш е професор по компютърни науки и дизайн в университета "Карнеги Мелън" – Пенсилвания. Той е известен преподавател, женен е за жената на мечтите си и има три деца – на 1, 2 и 5 години. Когато узнава, че е болен от рак на панкреаса той решава, че иска да отправи послание към всички хора и т.нар. последна лекция се оказва неговия начин да го направи. Всъщност тази лекция, тази книга, посланието което той отправя сигурно е най-положителното и позитивно нещо, което някога сте чели и чували, затова силно я препоръчвам, както и видеото!
За тези от вас, на които им е станало интересно пускам и видеото към последната му лекция: Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams
---

Поздрави,
Радо

Vancheto:
Прочетох и "Затъмнение" и "Зазоряване"
Амииии.......аз май съм едно непораснало дете още  :pardon: Много си падам по такива истории  :dance:
Това си е приказка направо за вечната любов, ноооо има и еротика на въздържанието и доста изненадващи по късно моменти :girl_wink:

Радо, ти имаш ли я "Последна любов"  ?    :flowers3:

Радослав Русинов:

--- Цитат на: Vancheto в Ноември 03, 2009, 19:35:09 ---Радо, ти имаш ли я "Последна любов"  ?    :flowers3:

--- Край на цитат ---
Да, ако искаш, като се видим може да ти я дам, за да я прочетеш  :smile:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия