Вирусен хепатит - Лечение > Системата за лечение в България
Изписване на лекарства за лечение при сменен личен лекар?
(1/1)
sara:
имам едно вапросче относно протокола за получаване на лекарствата.значи когато пуснах документите за лечението имах една лична лекарка а сега имам друга(защото се преместих да живея в друг град).Та вапроса ми е ??? коя лекарка трябва да ми завери рецептурната книжка и да ми изпише лекарствата.от здравната каса бяха казали на маика ми че поне парвите лекарства трябва да ми ги изпише старата ми лична лекарка защото в документите които сам подала в НЗОК е посочена именно тя.има ли някакжо значение кои ще ми завери всьщтност книжката и кои ще ми изпише лекарствата.много ми е обьркано нещо ?!
Мери_:
Здравей!
Трябва да попиташ в здравната каса, където си си подала протокола.
Мисля, че само те биха могли да са наясно с този въпрос!
Поздрави и успешно лечение!
Мери
Радослав Русинов:
Според мен по-скоро трябва да попиташ в аптеката, в която ще получаваш лекарствата.
От хората там зависи дали ще решат да ти дадат лекарствата, в случай че имаш издадена рецепта от друг личен лекар, различен от този, за който те знаят.
Поздрави,
Радо
sara:
оооо и аз какво сам се замислила нека да доиде протокола пак лесна работапосле. ще попитам и в здр.каса и в аптеката и личната.мисля че имаше 10 дневен срок след получажането на протокола.благодаря Мери,благодаря Радо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия