Здравейте,
Регистрирах се във форума, за да помоля да ме насочите към специалист в България или чужбина.
Синът ми е на 10 год., а проблемите ни започнаха преди 2 години, когато през август 2011 получи уртикариален обрив, стомашни и мускулно-ставни болки, повръщане, температура. Клиничната картина напомняше ревматологично заболяване и влязохме в Ревматология в Педиатрична болница в София. Направени бяха буквално всякакви изследвания. Всички те, с изключение на Парвовирус 19 бяха отрицателни. За 20 дни АСАТ се промени от 45 на 129, а АЛАТ от 26 на 97. Месец по-късно влязохме в Гастроентерология на детската болница за гастроскопия - нищо специфично. Тук АСАТ е 148, АЛАТ 128. Тези стойностти персистираха с леки отклонения до август 2012, когато АСАТ 91.55, АЛАТ - 302. Отидохме в Токуда при д-р Лазарова - отново всякакви изследвания - без диагноза. АСАТ и АЛАТ останаха високи и през юли тази година правихме чернодробна биопсия. Заключението е - стеатозен хепатит - минахме на диета, активно движение. Преди една седмица - АСАТ 282, АЛАТ 679. В момента сме в Токуда. Отново търсим причините за състоянието, но за сега без резултат.
Вярвам, че д-р Лазарова е добър специалист и мисля, че прави каквото зависи от нея. Бих искала все пак да ви помоля да ме насочите към втори специалист в България или лечебно заведение в чужбина, където да се опитаме да намерим отговор на въпросите за състоянието на детето, които ни тормозят вече повече от 2 години.
Благодаря!