Автор Тема:  Синът ми е на 10г с чернодробни проблеми без диагноза-препоръчайте ми специалист  (Прочетена 7849 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ddnas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте,

Регистрирах се във форума, за да помоля да ме насочите към специалист в България или чужбина.

Синът ми е на 10 год., а проблемите ни започнаха преди 2 години, когато през август 2011 получи уртикариален обрив, стомашни и мускулно-ставни болки, повръщане, температура. Клиничната картина напомняше ревматологично заболяване и влязохме в Ревматология в Педиатрична болница в София. Направени бяха буквално всякакви изследвания. Всички те, с изключение на Парвовирус 19 бяха отрицателни. За 20 дни АСАТ се промени от 45 на 129, а АЛАТ от 26 на 97. Месец по-късно влязохме в Гастроентерология на детската болница за гастроскопия - нищо специфично. Тук АСАТ е 148, АЛАТ 128. Тези стойностти персистираха с леки отклонения до август 2012, когато АСАТ 91.55, АЛАТ - 302. Отидохме в Токуда при д-р Лазарова - отново всякакви изследвания - без диагноза. АСАТ и АЛАТ останаха високи и през юли тази година правихме чернодробна биопсия. Заключението е - стеатозен хепатит - минахме на диета, активно движение. Преди една седмица - АСАТ 282, АЛАТ 679. В момента сме в Токуда. Отново търсим причините за състоянието, но за сега без резултат.

Вярвам, че д-р Лазарова е добър специалист и мисля, че прави каквото зависи от нея. Бих искала все пак да ви помоля да ме насочите към втори специалист в България или лечебно заведение в чужбина, където да се опитаме да намерим отговор на въпросите за състоянието на детето, които ни тормозят вече повече от 2 години.

Благодаря!

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей,аз се лекувах в Токуда от хепатит Ц.Лекуващ лекар ми беше д-р Балабанска.Много добър специалист хепатолог и човек.Според мен ако се обърнеш към нея няма да сгрешиш,ще ви изслуша внимателно,ще ви обясни всичко каквото ви интерисува.
Също така и проф.Антонов от ''Св.Иван Рилски''.Но така или иначе сте в Токуда,обърнете се ако искате към д-р Балабанска.Вътрешно отделение,мисля че беше на 7 етаж.Успех.

Неактивен ddnas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Благодаря ти за отговора, Миро!

Всъщност нужен ни е добър диагностик, т.к. ситуацията пти нас е доста комплицирана доколкото мога да преценя като неспециалист.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей,

и двамата лекари са чудесни диагностици ( и хора, което е изключително важно) и може би е вариант да ги посетите. Координатите им ги има тук:

http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ddnas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Благодаря, Силвана!

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Един съвет и от мен. Аз също се лекувах в Токуда и съм очарована. Но те съветвам да потърсиш и доц Генов от ИСУЛ. Мисля, че в сайта има координати. Аз съм правила консултации и с него.

Желая Ви Успех...

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007